Programozók, az évek alatt hogyan nőtt a fizetésetek?
Bruttó 400 felett kezdtem valamivel, kétszer nőtt 3% körül két év alatt. Utána kaptam egy bruttó 650-es ajánlatot máshonnan. Fel akartam mondani, de szó nélkül ráígértek, hogy maradjak. Ez után két évig megint évi 2-3%, majd megszűnt a divízió, ahol dolgoztam és az ajánlott új pozíció helyett eljöttem, 30%-os emelésért. Itt megint ez az évi pár százalék megy, már két éve.
Tanulság, hogy ha fontos a pénz, 2-3 évente dobbantani kell. Én 6 év után már majdnem bruttó 1 milliónál vagyok, így az anyagiak már messze nem olyan fontosak, mint a munka és a csapat minősége.
BME Msc. diploma, Java, Scala, CI
Először diploma nélkül, abszolváltként kezdtem. Bruttó 250, Fél év után felmondtam volna, de ráígértek: bruttó 360, 1 év múlva emeltek br. 550-re, aztán fél év után elmentem másik céghez bruttó 600-ért. Ott most ~4.5%-ot emeltek fél év után. (Java fejlesztő, BSc diploma)
Ahogy nézem egy nagyobb cég nem emel többet pár százaléknál éves szinten, inkább a kisebbeknél jellemző a nagyobb emelés. Ha nagy cégnél dolgozik az ember és nagyobb fizetést akar, akkor muszáj másik munkahely után néznie vagy cégen belül egy magasabb pozíció után.
IT.
Mikor kezdtem, 200-at "kaptam" - elvileg, gykorlatilag sokszor "elfelejtette" kifizetni a munkáltató (magánszemély).
Vagy volt, hogy 2-3 havi egyben, addi meg semmi stb. Na, ezt ott is hagytam, mert nem pálya.
Aztán elmentem másik céghez 300-ért, majd kiküldtek Svájcba mint "kapcsolattartó", itt 1,5 évig 7000 chf, most pedig 8200 chf-ot keresek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!