Alapdolgok miért számítanak egy álláshirdetésben külön kiemelendőnek? Fizetés bejelentés bérlet?
Álláshirdetés. Büszkén írja a cég, jöjjön hozzánk dolgozni mert nálunk
- bejelentett munka (miért az nem alap??)
- pontos határidős fizetés (miért az nem alap??)
- fizetett túlóra (miért van nem fizetett is? és ki az a hülye aki úgy túlórázik)
- fizetett szabadság (miért az nem alap??)
- 86%-os bérlettámogatás (miért az nem jogszabályi kötelezettség)
- munkaruha és vlédőfelszerelés (még jó hogy adják.... mikor az ő dolguk)
Vagy én vagyok naiv hogy kiakadok ezeken?
És akkor még az lesz a pofon ha valaki benyalja és amikor tényleges alkalmazott akkor jön rá h a fele se igaz...
Mint amikor nekem egy helyen azt mondták a túlóra opcionális aki akar marad aki akar nem.
Én próbaidősként mondtam sajnos nem tudok maradni, menni kell a gyerekért.
Erre közölték oké akkor holnap már ne gyere.
Khm...
Igen, naiv vagy.
Bejelentett munka: nem alap, sokan dolgoztatnak feketén vagy szürkén.
Pontos fizetés: nem alap.
Fizetett túlóra: nem alap. Sokszor nem negednek el időben, ami túlóra, de nem dokumentálják, és nem fizetik.
Fizetett szabadság: nem alap. Most is volt egy ilyen kérdés.
Utazási térítés: jogszabályi kötelezettség, akár a fentiek. De nem alap.
Munkaruha: nem alap.
Ezek csak jogilag alap dolgok, a valóságban koránt sem. Szóval hirdetheti magát így teljesen nyugodtan, mivel sokak számára MÁR ezek a dolgok is hatalmas előnyt jelenthetnek, mondjuk az előző (fekete) munkájukhoz képest!
Egyébként a kedvenc hasonló hirdetés számomra az volt, amikor szakképzettséggel rendelkező munkaerőt kerestek és büszkén írták, hogy bruttó 180000Ft fizetés! Tehát a kötelező minimálbért nagy mellénnyel hirdették! :)
"amikor szakképzettséggel rendelkező munkaerőt kerestek és büszkén írták, hogy bruttó 180000Ft fizetés! "
Ezt ÉN IS kiírtam ide a fórumra hogy szakképzett munkára verte magát a cég hogy ő a 180-at megadja és én megkérdeztem hogy mi ebben a nagy szám kevsebbet nem is adhat...
erre nekemesett is az összes paraszt hogy hol élek én és rengeteg helyen segédmunkásként fut a szakképzett munkaerő papíron hogy csak minbért kelljen adni....
És még lehet igaz is mert én anno nyomdában voltam gépmester és áttetetk mindenkit papíron kisegítőnek és így már csak minbért kellett adniuk.
Aznap fel is mondtam.
A kedvencem az volt ilyen témában, amikor a területi képviselői álláshoz odaírták, hogy gépkocsi, laptop, telefon. Ezeket mint juttatást. :-)
Gondolom a targoncás állásnál akkor oda kéne írni, hogy juttatás: targonca. :-))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!