Van még olyan akinek a bére az elmúlt időben nem nőtt hanem csökkent?
Manapság mást se hallani csak munkaerőhiány nincs ember és a bérek így emelkednek úgy emelkednek, már 300 a bruttó átlag már 330 a brittó átlag....
és akkor itt vagyok én.
Tavaly márciusi bérem 160 nettó.
Tavaly júniusi 130 nettó.
Idén májusi 120 nettó.
Idén júliusi 110 nettó.
És mindez úgy hogy nem váltottam munkahelyet nem váltottam munkakört nem váltottam munkaidőt.
Ugyanott ugyanazt ugyanabban az időben végzem, csak a munkáltatónak anyagi gondjai vannak és nem fizet teljes bért senkinek egy éve. Kinek ennyivel kinek annyival nyírta meg a bérét.
meg is mondta ez van akinek nem tetszik ott az ajtó elmegy máshova ahol többet adnak. Ő ennyit ad és kész.
(el is mentek páran a cégtől de a többség maradt és maradni is fog még így is)
Van még más ilyen szituban? Bércsökkentés manapság?

"És hova menjek a közmunkába? A híd alá ? Vagy hova?"
Pontosan, a híd alá. Ott legalább nem lesz interneted, hogy telespammeld az oldalt az életképtelen rinyálásoddal, mindenkinek teszel vele egy szívességet. Ha szerencsénk van még hamar éhen is halsz végre, alig várjuk! De persze tudjuk, tudjuk, egész Budapesten nincs olyan munkahely, ami ennél többet fizetne. Én tényleg csak azon csodálkozom, hogy nem unod még ezeket a kérdéseket, amikor semmi hasznod belőlük..
"tudjuk, egész Budapesten nincs olyan munkahely, ami ennél többet fizetne"
Újra és újra ugyanaz a fals mellébeszélés... a duma...
van rengeteg hely ahol 10x ennyit is fizetnek akár... oké és oda engem felvesznek?
Igen vagy nem?
mert ha nem (és nem!!!) akkor nem mindegy hány olyan hely van ahol jól fizetnek?
És van esélyem oda bekerülni? Nincs. AKkor?

Kérdező... Fájt olvasni, hogy milyen stílusban beszélsz a válaszadókkal, akik ha hiszed, ha nem, csak segíteni próbálnak neked.
Két lehetőséged van.
Vagy feljelented a céget, mert nem tartják be a szerződésben leírtakat.
Vagy keresel másik munkahelyet. Nem fogsz félmilliót keresni, de még 200 ezret se biztos, de hidd el, ha összeszednéd magad, eltitkolnád az agresszív viselkedésedet, és nem lennél ennyire támadó, felvennének valahova. Nem irodistának, de nem is közmunkásnak. Bolti pénztáros, dohánybolti eladó, takarító, mosogató, gyorséttermes... Ezekhez a munkákhoz nem kell végzettség. Vagy még mindig ott van a lehetőség, hogy fejleszd magad, tanulj, és kereshetsz többet is. Addig is, felsoroltam néhány munkát, ami 110 ezernél többet fizet.

"1000000 ember lenne a helyedre, "
Pont annyi eggyel se kevesebb.... igaz h a mellettem levő iroda lassan 1 éve üres mert elment az ember és 1 év alatt se tudtak felhajtani senkit... meg lassan az is kérdés ki vegye fel a telefont mert annyira nincs senki.
Azért én nem látom a sort az ajtó előtt.... hol a sor?
És sose értettem mi köze van egy cégnél a hiánynak a fizetésekhez?
itt nálunk erőforráshiány van? Igen. Akar ide jönni új ember? Dehogy akar. Ennyiért ugyan ki az a hülye.
És mégis ez azt eredményezi hogy a vezetés emel hogy ha új ember nem is jön legalább a meglevő el ne menjen???
Dehogy eredményez azt. Nem emel. Leszarja. Gondolja úgyse mész el aztán vagy bejön a blöff vagy nem.

"Gondolja úgyse mész el aztán vagy bejön a blöff vagy nem."
A mellékelt ábra azt mutatja, bejött neki.
Mégegyszer kérdezem: szerinted minek fizessen többet, ha ennyiért is elvégzitek a melót???
AMúgy ha ekkora szerencsétlenség vagy, akkor ne is siránkozz.
A munkaügyön feljelentheted, de ne számíts semmi jóra. Legalábbis a közeljövőben.
"A munkaügyön feljelentheted, de ne számíts semmi jóra. "
Hát ez az!!!! Ezt is lejátszottam már magamban hogy oké feljelentem és akkor mi lesz? Őt megbüntetik engem kirúgnak.
Nem, ne is kezdjünk bele hogy névtelen-nincs névtelen bejelentés. Nem létezik olyan. Ha meg névvel jelentek úgyis megtudják ki volt az....
És ugye ott a másik kérdés is ha "túl jól" sikerül a bejelentésem, még az is megtörténhet hogy a szakadék szélén billegő céget az én belentésem löki be végleg és akkor hello van mindenkinek...
és ez jó lenne?
na ez a kérdés.

"Ha én lennék a főnököd bejelentenelek 4 órára, minimum oraberre, 10-12 órát dolgoztamnek veled, úgyse mész sehova"
És tudod mit mondok erre? ...... úgyse mennék sehova. valóban. Se én se senki aki itt van, mert ugyan hova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!