Nektek mennyi ún vésztartalékotok van, amihez nyúlni tudtok, ha baj van? Tudnátok pl. egy autót venni? Spórolni tudtok?

Esetemben nincs ilyen.. igazából ha látok egy jó lehetőséget, gond nélkül minden megtakarításomat elköltöm rá.
Jelenleg 8,2 millió Ft-om van összesen, 45 évesen.

~30M, amihez par napon belul hozza tudok ferni.
Es, ebbol mit tudtal meg? Semmit.
Igazat mondtam vagy hazudtam? Fogalmad sincs.
A te helyzetedet mennyire befolyasolja ez a valasz? Semennyire.
A tobbi valasz mennyire fogja? Szinten semennyire...

Nincs semennyi pénzem. De tényleg semmi, keveset keresek, albérletben lakom, hitelem is van... örülök, ha nem halok éhen. (A hitelemből már csak egy havi részlet van, és hó végén hazaköltözök az albiból, talán valamennyire rendbe tudom majd szedni magam anyagilag.)
20/L

Nagyjából 6 millió megtakarításom van.
Korábban nagy átlagban havi 200 körül félre tudtam tenni (szoba bérlés, buszozás) idén viszont csak kevesebbet, mert sok kiadásom volt, költözés másik albérletbe, jogosítvány szerzés, programok.

1 millió Ft. De most ebből mit tudsz meg? Mire következtetsz belőle?
Ha nem otthon laknék akkor nagyjából a lassú éhhalálhoz elég lenne a fizetésem, így kb. a 70-80%-át félre tudom rakni.

Tudnék venni, de minek költsem hülyeségekre?
29 vagyok, külöföldön dolgozom, így van megtakarításom, de nem szórom el minden szarra.
Jó nekem az S-Bahn meg a pici garzonom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!