Mennyi idő után adjam fel, ha nem sikerül elhelyezkedni a végzettsége (i) mmel?
Munka mellett keresek állást, tehát nem az éhhalál fenyeget.
Hány hónap sikertelenség után döntsem el, hogy átképzés, új (ön)képzési lehetőségek után nézek?
Idő előtt elküldte. -.-
Állítólag pörög a munkaerőpiac, hát én maximum az ellenkezőjét tapasztalom.
Mindegy, ez az oldal már totál használhatatlan...
Bár az érdekelne, a magyarok ilyen frusztráltak (amit név nélkül könnyű méginkább kiélni, kitölteni) vagy az emberiség, mint olyan? - Szerintem ez utóbbi.
Az ellenkezőjét tapasztalod? Gondolom, valami keresett műszaki vagy gazdasági végzettséged van, releváns, az irodai Excel-huszárkodásnál komolyabb gyakorlattal és legalább egy idegen nyelvet jól ismersz, a szakmai szókincset is beleértve. Mert ha valami gyorstalpaló segédadminisztrátor-asszisztens OKJ-val, gyártósori tapasztalattal várod a csodát, akkor ott rohadsz meg, ahol most vagy.
Egyébként azt mondom, hogy az önképzéssel sosem kell leállni, még akkor sem, ha megvan a papírhoz a munka is. Ha meg nagyon nincs új lehetőség, az 3 hónap alatt kiderül, utána érdemes valami újba belevágni.
Nem kell feladni, de a rugalmas alkalmazkodas, mobilitas fontos lehet a megfelelo berert.
Hallottam fogorvosrol, jogaszrol, aki most Ausztriaban csomagol havi fel millioert.
Betanitott munka, nyelvismeret nelkul, vagy konyhai elokeszito Ausztriaban ciklikusan 3 havonta 3 honap pihenessel.
Soforallasok itthon, kulfoldon keresettek.
Kerdes, ki, mit, hol, mennyiert vallalna be?
Álláskeresésem már "betöltötte" a 4 hónapos kort. :/
Bele vagyok fásulva.
Ha még egy képzést elkezdek, akkor már ebben a pillanatban nem vehetek egyáltalán új ruhát (tehát ami elnyűtt, majdnem lukas, azt kell hordanom), szórakozáskor a pénzre kell figyelni (tehát nincs még egy sör), de nemsokára az étkezésem fog veszélybe kerülni.
Illetve azt se bánnám, ha a 9 óra meló és az utazások után a hobbijaimmal, sporttal és barátokkal foglalkozhatnék. Nem heti egy órát sportolhatnék, mert arra van idő és a barátaim nem azt látnák rajtam, hogy akárhogy próbálok ellazulni, mégiscsak nyűgös vagyok a fáradtságtól, stressztől és kiégettségtől.
Jelenleg még néha lesem az állásokat a piacképtelennek tűnő dolgaimmal kapcsolatban, angolt tanulok és elkezdtem valami újat (amiből szerintem nem lesz semmi így, ebben a formában).
Most vasárnap van, elmentem futni reggel és voltaképp azóta álláskeresés és tanulás. Hello, vasárnap!
Igen, én is azt látom, hogy IT, néhány (menő) mérnök és néhány (menő) gazdaságis, nomeg az orvos, különben helló... gyárszalag vagy Excel (de ott is ctrl c, ctrl v, még függvényezned se kell, annyira gép vagy), vagy eladó...
Na, pont ezért érdekel, hogy 4 hónap után kezdjem feladni?
Persze ez a 4 hónap se úgy telt, hogy heti több álláshirdetésre tudtam jelentkezni és 10 állásinterjún vagyok túl.
Hát nagyon nem.
Első körben nettó 140-150 ezer is jó lenne, Cafeteria nélkül.
A munka minősége érdekel.
Egyrészt szerethessem valamilyen szinten, kicsit legyen változatosság, problémamegoldás, kreativitás.
Másrészt legyen specifikus, ne az általatok fentebb említett Excelezés... Valamiért új munkahely kell, mit tudok felmutatni szakmai tapasztalatként?
Nem kell feladni, nem is lesz erre szukseg, ha pl. CNC esztergalyosnak tanulsz.
Komuves, burkolo, villanyszerelo is sztarszakmak.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!