Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit lenne a legcélszerűbb...

Mit lenne a legcélszerűbb tennem ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Dióhéjban palira lettem véve, a hiszékenységem áldozata lettem. Van egy kolléga (volt főnök), aki rendszeresen tette zsebre a fizetéseket és előfordult, hogy többször is csúszva fizetett. Előfordult, hogy fenyegetni kellett a lebukásával, akkor nagy kegyesen kerített valahonnan pénzt. Idén átalakításon ment keresztül ez a cég - vállalkozóként dolgoztam be. Rendszerint számlát kellett adnom az elvégzett munkáról, viszont mivel korábban sem fizetett ki, így nem írom meg addig, míg a számlámra nem kerül az összeg. Persze menet közben tudtam meg érdekességeket. (felfüggesztettre ítélték, hasonlóan pénzügyi machinációi miatt). A hab a tortán, hogy egy felekezet áll mögötte, aki eddig ki-kimosogatta a szennyeseiből - ennek viszont vége, mert megelégelték az állandó kavarását. Küldtem fizetési felszólítást, de eredménytelen eddig. A következő lépésem a fizetési meghagyás lesz felé és a cég bejegyzett címére is küldöm. Azon gondolkozom, hogy a felekezet vezetőjének is beszámolok a jótevő főnökömről, mert rohadtul unom, hogy éveken keresztül kitartottam mellette és még azokba is belerúg, elárulja, akikre mindig számíthatott. Innentől viszont megismerheti a nem jó énem.

Aki kicsit otthon van a vállalkozó elmaradt bérek kifizetését illetően, örülnék ha bármilyen felvilágosítást tudna adni. Katás vagyok, számlaképes, tehát nem feketén zsebbe dolgozom. A gond annyi, hogy írásbeli megbízási szerződés nem készült, csak szóbeli, mert nem küldte el még azt sem, csak ígéret volt rá. Ellenben tudom bizonyítani kollégákkal, illetve nyomtatott felületen is, hogy aktívan dolgoztam a cégben. (nyilván becsődöltethették ezt a vállalatot, de ennek nyoma kell legyen). Ha más nem, mint igazgatót polgári perre citálhatom? Más nem az előző felfüggesztettje miatt talán becsinál kicsit. Bármilyen ésszerű ötletre vevő vagyok.

2018. júl. 27. 00:11
 1/3 anonim ***** válasza:

A számlát állítsd ki rendesen és küldd nekik el, aztán ha nagyobb összegről van szó, akkor felszámolási eljárás a cég ellen, ha kisebb összegről, akkor fizetési meghagyás.

Itt van példa, hogy kb. mennyibe kerül:

[link]

2018. júl. 27. 03:22
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem is azzal van gond, hogy nincs írásbeli megbízási szerződés, inkább mindig az a probléma, hogy nem bizonyítható az, amiben szóban megegyeztetek.

Egyébként én is csak az tudom ajánlani, amit az előző...

2018. júl. 27. 04:58
 3/3 A kérdező kommentje:
Szerencsémre a korábbi átutalások mellett a nevem ott található a kiadványokban, mint munkatárs. Innentől tagadni sem tudják - a kérdés csak az, hogy kin, mennyi vesződség árán és mennyi idő után kapom meg az illetményem. De azért tényleg gusztustalan ez az egész. Köszönöm a tanácsokat. Fizetési felszólítást küldtem már. De az ügyvédi meghagyás lesz a következő, majd a polgári peres.
2018. júl. 27. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!