Ebben az esetben jogosan fizettethetnénk ki a taxit a vállalattal?
Ilyen esetben, csak akkor térítene a munkáltató taxi költséget, ha engedélyt adott rá előzetesen Neked, hogy taxival menj haza.
Nekem volt egypár ilyen, olyan időben köteleztek munkára, amikor nem tudtam hazamenni semmivel. Nem is kellett szólni, már ott állt a taxi a cég előtt munka befejeztével, és vitt haza. Sima "szalagmunkás" vagyok.
Szerintem a válaszadók közül mindössze egynek sikerült értelmeznie a "céges járat" kifejezést. Lefordítom: ez NEM tömegközlekedés, hanem a cégekhez leszerződött buszos vállalatok különcélú járata.
Ha ez a busz nem tér be a Pistabá 2008 Bt.-hez, csak a Dearsirormadam LTD Hungary Kft.-hez, holott a szerződésben és a cégen belül meghirdetett menetrendben mindkettő benne van, akkor ott vagy a buszvezető új, és nem ismeri az útvonalat, vagy a cég egyoldalúan szerződést bont, vagy valaki egészen egyszerűen szarik az egészbe, de a lényeg, hogy a buszos vállalkozás részéről nem teljesül az ígéret. Ez nem a Pistabá 2008 Bt. hibája, így nem náluk kell kopogtatni, hanem a buszos mókároknál. Persze lehet jófej a munkáltató és fizetheti a taxit, de ez nem az ő saruk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!