Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Felmondhatok azonnal ha nincs...

Felmondhatok azonnal ha nincs szerződésem? Mit csináljak? A szabadságának ilyenkor mi lesz?

Figyelt kérdés

Határozott munkaszerződésem már hónapok óta lejárt, azonban nem kaptam újat, hiába kértem, hogy mi van már vele, mégis milyen státuszban vagyok én ott?

Bért utalnak ugyanúgy mint eddig.

2018. júl. 16. 20:44
 1/8 anonim ***** válasza:
57%
Akkor szóbeli szerződésed van, nem szabályos, de van
2018. júl. 16. 20:46
 2/8 anonim ***** válasza:

Ilyen esetben szóban állapodtatok meg.

Mivel a megállapodás írásba foglalása a munkáltató feladata, ha ennek nem tesz eleget, akkor a munka megkezdésétől számított 30 napon belül azzal az indokkal, hogy nem kaptál írásos szerződést, azonnali hatállyal megszüntetheted a "munkaviszonyodat". Semmiféle szankcióval nem jár.

Természetesen a ledolgozott időre bér jár, és az időarányos szabadság is. Ha nem vetted ki, vagy nem az egészet, akkor a maradékot pénzben köteles a munkáltató megváltani a munkaviszony megszűnésekor.

Ha menni akarsz, akkor ez az eljárás.

2018. júl. 17. 05:17
 3/8 anonim ***** válasza:

... viszont most látom, hogy ez az állapot hónapok óta fennáll.

Ilyen esetben nincs azonnali hatályú felmondás arra hivatkozva, hogy nem kaptál írásos szerződést. Arra 30 napod volt. Marad a szokásos felmondási tortúra, felmondási idővel együtt...

2018. júl. 17. 05:18
 4/8 A kérdező kommentje:

És mennyi szokott lenni a felmondási idő?

Lehet az csak két hét? Akkor is ha teljes hónapra előre be vagyok osztva?

Hétvégéken is dolgozom este 8ig

2018. júl. 17. 07:36
 5/8 anonim ***** válasza:
30 nap
2018. júl. 17. 22:05
 6/8 anonim ***** válasza:
Mivel írott szerződésed nincs, ami mást tartalmazna, ezért az MT szerinti 30 nap a felmondási idő. Ennek a részbeni, vagy teljes letöltésétől eltekinthet a munkáltató, ha Te azt írásban kéred. Nem köteles rá, de megteheti.
2018. júl. 18. 04:46
 7/8 anonim ***** válasza:

Ami nagyon fontos!

Mindig írásban mondunk fel! Két egyező példányban készítjük el, az egyiket átadjuk a munkáltatónak, a másik (nálunk maradó) példányon pedig dátummal ellátva átvetetjük vele. Az átvételt követő napon indul el a felmondási idő, amit semmi nem szakít meg és nem is hosszabbít meg, történjen bármi is alatta.

Lényegtelen, hogy miként van a beosztásod, ha letelik a felmondási idő, a munkaviszonyod megszűnik.

2018. júl. 18. 04:49
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos tanácsokat.
2018. júl. 18. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!