Diplomát megkövetelő irodai munkakörben Bp-en részmunkaidősként (32 ó /hét) nettó 120 jó pénznek számít?
A munka laza, egyműszakos, halál kényelmes, 9re kell menni + 6 óra, túlóra az sosincs, szombat sosincs.
De a pénz meg 120. És marad is ennyi, ha 10 évig itt leszek 10 év múlva is ennyi lesz.
Jó/nem jó?
"Sokatoknak magas elvárása van."
Az magas elvárás lenne hogy X év egyetem után ne annyit vagy ANNYIT SE keressek mint egy 8 elemis fogasemmi alkesz egy építkezésen?
És ne kezdjük hogy akkor el kell menni oda-nem megyek. Nem ez a lényeg.
A vesémet is eladhatnám a feketepiacon-nem ez a lényeg.
Hanem az hogy diplomával örülhetek ha egy szaros 120-as állást megcsípek (ha egyáltalán) és még ez is a csúcsok csúcs, míg 8 elemivel is kapok ennyit.
Minek tanultam?
Én ezt nagyon nem neked mondtam... Vicces.
Tisztában vagyok én is azzal, hogy Magyarországon trágya és nem is egyforma a helyzet. Érthetem például arra, hogy közalkalmazottak megfeszítve is csak a garantáltat kapják, közben kevesebb képzettséggel betanított munkások többet kapnak.
Én arra mondtam, hogy a garantált bérhez viszonyítva és mai helyzeteket tekintve nem vészes ez. De azt már neked kell tudni, hogy tényleg jó munkának tűnik-e és egyéb élethelyzetedben meg tudsz-e így felelni.
" Talán lehet, hogy nem valami utolsó ZSKF/ÁVF/EKF szintű foshalmazra kellett volna járni."
PPKE BTK és ELTE. De semmivel se jobbak mint a ZSKF lenne épp anynit ér. Semmit.
"ha a 120-as nettoért küzdesz diplomásként"
És azon diplomások akik nettó 70-ért közfogiznak akkor azok mik?
És foggal körömmel küzdenek még ezért is??
Off: valaki írja már le legyen szíves, hogy mi a túró KONKRÉTAN az az "SSC" és mit kell ott csinálni.
Egyébként nem tudom miért nem mész el akkor valamelyik boltba (Aldi, Lidl) 6 órában kasszásnak, árufeltöltőnek. Azok is megkapnak bőven ennyit (nálunk, dunántúli kisvárosba 205 ezer bruttóért hirdetnek kasszás / árufeltöltő pozíciót Aldinál).
Amúgy kényelmes, laza melóért, 6 órás műszakban 120 ezer nem ANNYIRA rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!