Állásinterjún megkérdezhetem, h aki helyére keresnek, az miért ment el?
Március közepén jelentkeztem egy hirdetésre, de azt a választ kaptam, h már betöltötték a poziciót (3 hete volt meghirdetve a munka).
Ugyan ez a cég ugyan ezt a poziciót most június végén ismét meghirdette, jelentkeztem ismét és behivtak interjúra.
Mivel van munkám nem olyat akarok, ahonnan 3 honap után elküldenek, mert ugye miota meg volt hirdetve kb annyi telt el. Persze lehet h leszámolt, vagy nagyobb a csapat, és más ment el.
Ilyet meg lehet kérdezni egy interjún, vagy felejtős, mert azt mondanak amit akarnak!?
Én nem kérdezném meg, mert mindenképpen zavarba hoznám őket, és ez kellemetlen benyomást kelt.
Ha ők a hibáztak, úgyse mondják meg, ha meg az előző mondott fel, akkor pláne.
Mert a következő kérdés már az lenne, hogy miért hagyta ott őket, azt meg nem fogják megmondani, hogy xar a munkahely vagy nehéz, pocsék a munka.
Úgyis kiderül, mikor dolgozni kezdesz, akkor is ráérsz megtudni, hogy neked bejön-e ez a munka vagy sem.
Ha neked sem tetszik, akkor három hónap múlva újra kitehetik a hirdetést, bár az is lehet, hogy az előző esetől tanultak, és neked jobb dolgod lesz.
Szerintem sincs sok értelme megkérdezni.
"olyan mintha a nőtől megkérded akar -e szülni mostanában? "
Az ilyen személyes kérdések jogsértőek! Nincs joguk ilyeneket kérdezni! Csak mondom. Ami a munkavállalással közvetlenül kapcsolatos azt kérdezhetik meg, de tilos vallási, faji, politikai, családi és stb kérdést feltenni.
"Az ilyen személyes kérdések jogsértőek! Nincs joguk ilyeneket kérdezni! Csak mondom"
Könyörgöm ne legyünk már 5 m-el a föld felett...nincs joguk kérdezni.... nincs. és megkérdezik? meg.
És mit mond erre az állás után ácsingózó szegény nő? majd kiosztja a HR-est hogy nincs joga ilyet kérdezni-és akkor reszeltek is a melónak...
dehogy helyette behazudja hogy nem, nem szeretne gyereket..
életszerűség.
Megkérdezheted. Én is megkérdeztem a jelenlegi munkahelyemen az interjún és válaszoltak.
A kérdésed másik felére viszont bár nem tegnap volt, hanem 13 éve de, láttam egy állást ami nagyon tetszett. Behívtak interjúra, de nem engem választottak. Aztán 2 hét múlva újra láttam a hirdetést az újságban. Ismét jelentkeztem. Aztán végül 3.5 évig dolgoztam azon a helyen. Kiderült, hogy az előző ember, akit felvettek pár nap után nem ment be többet dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!