Van olyan jogszabály ami előírja hogy csak 10-én lehet a munkabért utalni? Nem úgy van hogy max 10-ig?
A jogszabály mit ír elő?
Azt hogy a munkabért legkésőbb tárgyhót követő hó 10-ig kell utalni
Vagy azt hogy csak 10-én lehet utalni?
Ugyanis nálunk az megy hogy kész a bérszámfejtés már 1-2-án vagyis utalható lenne a bér, de a főnök nem engedi mert csak 10-én szabad utalni-mondja.
De ez hülyeség nem?
Nincs olyan hogy csak 10-én, 10-ig legkésőbb ez van a jogszabályban.
Vagyis semmi jogszerűtlen nincs akár 2-án utalni.
Természetesen te tudod jól.
Ill. a főnököd is biztos tudja, amit te, csak amíg a pénz a cég számláján pihen, addig nekik kamatozik... Ez sok ember fizetésénél még pár nap alatt is jelentékeny összeg. Ezért a szemetekbe hazudik.
Minden kérdés mögött a trollt sejteni lassan szánalmasabb mint maga a troll.
Lassan 50 -es évek mindenütt az imperialisták kémjét sejtették. Szánalmas.
Jogilag is teljesen rendben van ha megkapod 10-én és osztom én is amit írt az egyik válaszoló, hogy ha mindig egy bizonyos napon kapod azzal ugyanúgy tudsz kalkulálni, max az első fizu bukfencezik benne.
Mint a havi bérlet. Mindegy melyik naptól érvényes mert folyamatában ugyanúgy fogod venni, ugyanannyit költesz rá és mindenképpen folyamatosan van bérleted.
A havi fizetést mindegy melyik naptól számoljuk, a beosztása ugyanúgy történik. Aki a 10-e "miatt" nem tudja beosztani a fizetését az nem tudná akkor sem ha 1-én kapná. Mert ugyanannyi időre kell beossza így is úgy is.
Na szóval semmivel sem vagy előrébb bármikor is kapod! Amúgy meg ha betartja a szabályokat akkor örülj neki, hogy van annyi esze a cégvezetésnek, hogy tudja min lehet nyereséget csinálni, mert neked ez úgyis mindegy, de legalább a cégnek jó. Ha jó a cégnek az neked is jó - legalábbis jobb ha jól megy a cég mintha akadozik.
Szerintem nem a troll. A troll földob egy problémát, hogy "akkor most mit csináljak". És amikor mondunk rá valamit, akkor ezt ezért nem lehet, azt azért nem.
A legtipikusabb példa az volt, amikor leveleket kellett volna a postára vinnie, holott az nem volt a munkaköre. És azon lovagolt, hogy saját autóval az költség (2+2 km), céges autóval ha csinál karcolást, akkor kifizettetik vele, a biciklin meg télen hideg van, nyáron meleg, gyalog pedig a cipőkopást (!) nem fizetik ki.
Na, az tényleg a troll stílusa volt!
Nyugodj meg, biztos, hogy a troll.
Amúgy a 10-ig kötelező mást jelent, mint a 10-én kötelező. Cashflow szempontjából lehet célszerűbb 10-én fizetni, mint 2-án. Ebbe mi nem látunk bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!