Már 3 hónapja csak alkalmi munkávam vagyok bejelentve egy cégnél, viszont semmi papírt nem kaptak a napi bejelentésekről? Ugye, ezt kötelező kiadniuk?
A másik... a fizetésemet számlára kapom... a cégnél előtte szerződéssel voltam, csak felbontották a szerződést, majd alkalmival jelentgettek be ugye... de ugyanugy kapom a fizetésemet!
Így hogy nem tudom megvan-e a havi 15 napos bejelentés, lesz-e jövőre adófizetésem... mert van a mentesített keretösszeg ugye...
Ha kevebb napra jelentettek csak be engem, már jóval a mentesített keretösszeg felett leszek...
Hogy tudom legalább körülbelülre kiszámolni, hogy mennyi adót fizethetek a köv. évben?
Az alkalmit is jelentik a NAVnak, ugyanúgy, mint a munkabért, minden következő hónap 12-ig (a májusi alkalmit jún.12-ig)
EBEV-ben megnézheted (mikor hamarabb, mikor később tölti fel a NAV 12. után) hogy ki alkalmazott, hány napra, mennyit fizetett ki neked.
Ebből ki tudod számolni, hogy lesz-e adófizetési kötelezettséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!