Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kötelező szakmai gyakorlat...

Kötelező szakmai gyakorlat alatt (12hét*40óra) lehetnek magas elvárásai a gyakornokként foglalkoztató cégnek?

Figyelt kérdés

Sokat dolgoztam diákként már, de a közgazdasági terület amiben jelenleg tanulok, köze nem volt hozzá. Csak ezen gondolkodtam, hogy ha valamelyik cég felvesz pénzügyi gyakornoknak, könyvelői gyakornoknak stb (nem pénzügy-számvitel tanulmányokkal) magas elvárásaik vannak?. Mármint szeretném a ,,tudásom'' legjavát adni, de 0 gyakorlati tapasztalattal rendelkezek, és ezen nem tudok változtatni jelenleg.

Főleg azoktól kérdezném, hogy akik voltak szakmai gyakorlaton, (vagy ismerősük) azért volt 1-2hét ,,betanító'' jellegű bármi. Nem érzem képesnek magam arra, hogy máris önállóan végezzem a munkát, amikor azt sem tudom, hogy mit kell majd csinálni, illetve hogyan.

Illetve ha kapok majd feladatokat, ilyenkor azért több idő van az elvégzésére?

Nem áldozatként akarom magam feltűntetni, hogy szegény kezdők, semmihez se értenek. (De az igazság ez.) Egyébként közepes tanuló voltam eddig, mostanában 5-ösöket kapok egyetemen.

2018. máj. 22. 06:45
 1/4 anonim ***** válasza:
65%
Kb 1-2 perced lesz a kávét lefőzni, midnig pontosan kell vinned, mindbe annyi cukrot kell tenned, amennyit kértek, ha tejjel kérik akkor úgy kell vinned, ha tejszínnel akkor úgy. A szemetet mindig időben kell kivinned. Illetve lehet, hogy még a reggelit is neked kell majd hoznod, itt nem szabad elrontani, mindenki azt kapja amit kért.
2018. máj. 22. 07:16
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez teljesen változó.

Én építőipari területen (tervezés, kivitelezés) dolgozom. Alapvetően elég személyre szabottak az elvárások. Értem ezalatt, hogy van akire 1-2 hónap alatt nem bíznak semmi nagyobb, de még kisebb feladatot sem, másra meg simán rábíznak komolyabb részfeladatokat.

Én mondjuk többed éves voltam, mikor elmentem és akkor is egész nyárra, így lehetett velem kalkulálni. Majd később is úgy mentem, hogy egy teljes projektre és tudtak velem kalkulálni, így több mindent rám is bíztak.

Ráadásul fordítva, nálunk is voltak gyakornokok, akiket néha "megkaptam". Alapvetően jó velük körbejárni az épületet, kisebb feladatokat adni neki, kisebb számolásokat csináltatni, stb. De volt olyan is, akire nem lehetett semmit rábízni, egyszerűen látszott, hogy nem neki való. Vagy egy összetettebb számítgatást, terv átnézést nem bíztam rá, mert ha X hét múlva kijön, hogy valami hibás, akkor őt nem lehet kérdőre vonni, vagy megkérdezni mit hogy csinált, hol lehet a hiba.

Valahol az a baj, hogy nehéz pontosan beilleszteni egy gyakornokot a munka rendszerébe. Mert felelősséget nem merek rábízni, azon kívül meg maradnak az "apró" munkák, amik kávé kihordás szintűek, abból meg ő nem tanul semmit és még a kedve is elmegy az egésztől.

2018. máj. 22. 18:11
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy attól nem kell félni, hogy alkalmatlan lennél, csak lássák rajtad az akarást, igyekezetet.

Nálunk még a felvett munkaerő is olyan, hogy hónapokig, évekig tart a tanítása, kinevelése. Folyamatos fejlődési folyamat az egész. És muszáj megtenni, mert a nagyon szeretett 20 év tapasztalattal rendelkező munkaerő már elkelt más helyen 3-5x annyi fizetésért.

2018. máj. 22. 18:15
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a hasznos választ. Kicsit más szemmel tekintek most a szakmai gyakorlatomra.
2018. máj. 25. 01:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!