Kiégtem, mit csináljak?
Multinál dolgozom, de egy egészen szuper csapatban. Sokat járunk együtt sportolni, beszélgetni, szinte minden héten van valami közös program. A főnökünket is kedveljük, jó a hangulat.
A pozíciómat is kedvelem, de sajnos nagyon monoton a munka, amit csinálok. Eddig azt hittem, hogy jól tűröm, de mostanában egyszerűen kiégtem. A rutin feladatokat egyszerűen nem tudom jól megcsinálni, képtelen vagyok figyelni rájuk, elkezdek stresszelni vagy elkalandoznak a gondolataim.
Kezdek gyengén teljesíteni, motiválatlan vagyok, kerülöm a társaságot, és inkább olvasok vagy írok, mert hiányzik a szellemi inger.
Elutazom pár napra szabadásgra, de érzem, hogy ettől most picit több kell.
Munkahelyet váltani nem szeretnék, anyagilag sem fér most bele, hogy szünetet tartsak.
Szerintetek mit tehetnék?
"Multinál dolgozom, de egy egészen szuper csapatban. ... A főnökünket is kedveljük, jó a hangulat.
...A pozíciómat is kedvelem, de sajnos nagyon monoton a munka, amit csinálok."
"Munkahelyet váltani nem szeretnék, anyagilag sem fér most bele, hogy szünetet tartsak.
Szerintetek mit tehetnék?"
Szerintem azt tehetnéd, hogy először a kollégáktól kérdezed meg, hogy ők nem éreznek-e ilyent - hiszen, ha jó a csapat, akkor belefér - vagy ha van elég bátorságod, ill. félsz, hogy a kollégák elpletykálják, akkor egyenesen a főnök elé állsz és elmondod neki azt, amit itt nekünk.
hiszen, ha nem akarsz munkahelyet váltani, akkor nincs olyan nagy baj- ezt nyilván Ő is megérti, sőt. Azt is el tudom képzelni, hogy multinál tanítják a főnököket, hogy kell az ilyen helyzetet kezelni: pl. ideiglenesen más munkakört kapsz, lehet, nagyobb szellemi kapacitású munkákat ad, stb. - ezeket pontosan nem tudom, csak öteletelek.
Ha jó fej a főnök, akkor nyilván megérti...
Pontosan amit előttem írtak.
Én is főnök vagyok 5 éve multiban, és hozzám, csoportvezetőként mindig jöhettek ilyennel az emberek. Egy tényleg jó főnök kitalál ilyenkor valami olyan feladatot, ami motivál és segít ezen túllenni.
Nincs valami optimizálnivaló? Általában tág karokkal fogadnak minden javítási szándékot.
Hidd el, ez a kiégés az, ami még kezelhető. Amikor a kollegáid, főnököd, munkád is utálod, és mégis évekig be kell járnod a pénz miatt, na az... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!