Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért akar gyárba küldeni,...

Miért akar gyárba küldeni, olyan jó az?

Figyelt kérdés
30 éves vagyok, 8 osztályom van, van 2 szakmám, de azokkal nem megyek semmire se, és a szüleimmel élek, s csak pár napot dolgoztam csak. Állandóan anyum lebeszél az érettségiről, azt mondja, hogy felesleges, mert ugyanúgy meg kell írni a tesztet gyárakba, ugyanitt tartanék, mint most. Nagyon sok gyár van a közelemben, de a legtöbb helyen 3 műszak van, oda meg nem megyek. S olyan is van, ahol "pofára" mennek, tehát nem a végzettséget nézik, hanem, hogy ki hogyan öltözködik, milyen az arca, mintha divatmodellnek mennék, nem operátornak. Van eladóim meg biztonsági őrim, és más tanfolyamok is vannak, amiket kinéztem magamnak. Targoncavezetői, de arról meg azért vagy lebeszélve, mert rám szakadna a polc vagy valami, tehát mindenben talál valami kifogást. Mindenáron gyárba, kisüzembe akar küldeni, miért? Igazából senkinek sincsen meg az érettségije a családból, meg én is érzem, hogy képtelen lennék rá, de ha erőt vennék magamon, lehet, hogy sikerülne, mert másképpen "működök" mint régebben.
2018. jún. 10. 16:46
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
88%
30 évesen inkább azon kéne elgondolkozni hogy miért még mindig a szüleid mondják meg hogy mit csinálhatsz és mit nem...
2018. jún. 10. 16:53
 2/23 A kérdező kommentje:
Ragaszkodom hozzájuk
2018. jún. 10. 16:53
 3/23 anonim ***** válasza:
92%

Ezért:

"Igazából senkinek sincsen meg az érettségije a családból"

Vagyis nem akarja hogy kilógj a sorból. Van is egy mondás, miszerint aki ki akar mászni a pokol főzőüstjéből, azt a többiek visszahúzzák. Ismertem egy huszonéves fiatalembert akit a szülei folyton le akartak beszélni a vállalkozásról vagy a kertben történő élelmiszer termelésről mert a szülők sem azt csinálták hanem gyárba jártak.

2018. jún. 10. 16:56
 4/23 A kérdező kommentje:
3-mas igen én is erre gondoltam...
2018. jún. 10. 16:59
 5/23 A kérdező kommentje:
Ez sajnos nem az a világ, amelyben ők éltek fiatalkorukban...
2018. jún. 10. 17:05
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csak amiatt érezheted, hogy képtelen lennél az érettségire, mert valami oknál fogva ezt nevelték beléd. Nem ismerlek, de kicsit olyan, mintha a szüleid nem vették volna észre, hogy felnőttél, amihez te meg alkalmazkodtál. Leírni könnyebb, de itt neked kell megtenned az első lépést az önálló élet felé. Te is tudod, hogy ez nem mehet örökké, mi lesz veled akkor, amikor ők már nem lesznek, te meg ott leszel végzettség, egzisztencia stb. nélkül?

Középfokú érettségi az nem egy nagy találmány, nagyon gyenge képességűnek kell lenni ahhoz, hogy valakinek ne sikerüljön (nekem dyscalculiával lett meg a matek), 10%-tól már szóbelizhetsz, ahol a tanárod meg jó esetben át fog rugdalni. A helyesírásodon sem látszik, hogy valami komoly probléma lenne veled...

Lehet, hogy a szüleid mindenben találnak kifogást (rád szakad a polc, stb.), de te rajtad is ezt látni (képtelen lennék rá, pofára mennek, úgyis csak 3 műszak van stb.). Szóval szerintem ideje, hogy elkezdj önálló döntéseket hozni, ne a szüleidtől, meg a gyakorikérdésektől várd itt a megoldást, mert itt TE rólad van szó, és magadon csak TE segíthetsz pl. azzal, hogy ráguglizol a legközelebbi esti sulira, odacsörögsz és még a héten beiratkozol. 30 évesen ne érdekeljen, ki mit mond és kinek nem tetszik. Ha nem kezdesz el apránként kilépegetni a komfortzónádból, könnyen benne ragadhatsz ebben a burokban.

2018. jún. 10. 17:29
 7/23 anonim ***** válasza:
71%
Balázska múltkor már Pestre költöztél a csajoddal. Mi történt?
2018. jún. 10. 17:39
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Véletlenül se menj el 3 műszakba dolgozni kemény 8 általánossal (én mondjuk diplomával is csináltam, mikor nem volt más, hogy addig se a szüleimen élősködjek), hanem még válogass is a munkák között, hátha előbb-utóbb felvesznek valahová 500 nettós fizetéssel és céges kocsival.
2018. jún. 10. 17:51
 9/23 anonim ***** válasza:
85%
ha még eddig nem dolgoztál akkor gondolom ők tartanak el, nem gondolod hogy a lábadra kéne állnod?
2018. jún. 10. 17:55
 10/23 A kérdező kommentje:

7 nem tudom, hogy ki az a Balázska

8. Igazad van :)

9. Igen, de itthon kényelmesebb, nehezemre esik...

2018. jún. 10. 18:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!