Miért akar gyárba küldeni, olyan jó az?
Ezért:
"Igazából senkinek sincsen meg az érettségije a családból"
Vagyis nem akarja hogy kilógj a sorból. Van is egy mondás, miszerint aki ki akar mászni a pokol főzőüstjéből, azt a többiek visszahúzzák. Ismertem egy huszonéves fiatalembert akit a szülei folyton le akartak beszélni a vállalkozásról vagy a kertben történő élelmiszer termelésről mert a szülők sem azt csinálták hanem gyárba jártak.
Szerintem csak amiatt érezheted, hogy képtelen lennél az érettségire, mert valami oknál fogva ezt nevelték beléd. Nem ismerlek, de kicsit olyan, mintha a szüleid nem vették volna észre, hogy felnőttél, amihez te meg alkalmazkodtál. Leírni könnyebb, de itt neked kell megtenned az első lépést az önálló élet felé. Te is tudod, hogy ez nem mehet örökké, mi lesz veled akkor, amikor ők már nem lesznek, te meg ott leszel végzettség, egzisztencia stb. nélkül?
Középfokú érettségi az nem egy nagy találmány, nagyon gyenge képességűnek kell lenni ahhoz, hogy valakinek ne sikerüljön (nekem dyscalculiával lett meg a matek), 10%-tól már szóbelizhetsz, ahol a tanárod meg jó esetben át fog rugdalni. A helyesírásodon sem látszik, hogy valami komoly probléma lenne veled...
Lehet, hogy a szüleid mindenben találnak kifogást (rád szakad a polc, stb.), de te rajtad is ezt látni (képtelen lennék rá, pofára mennek, úgyis csak 3 műszak van stb.). Szóval szerintem ideje, hogy elkezdj önálló döntéseket hozni, ne a szüleidtől, meg a gyakorikérdésektől várd itt a megoldást, mert itt TE rólad van szó, és magadon csak TE segíthetsz pl. azzal, hogy ráguglizol a legközelebbi esti sulira, odacsörögsz és még a héten beiratkozol. 30 évesen ne érdekeljen, ki mit mond és kinek nem tetszik. Ha nem kezdesz el apránként kilépegetni a komfortzónádból, könnyen benne ragadhatsz ebben a burokban.
7 nem tudom, hogy ki az a Balázska
8. Igazad van :)
9. Igen, de itthon kényelmesebb, nehezemre esik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!