Ennyire rugalmatlanok fizetés téren még hiányszakmában is?
Nagy multiról van szó. Interjú végén 600k-t kértem, pár nap múlva szóltak, hogy engem szeretnének felvenni, ajánlottak 500-at. Elutasítottam, mondtam legyen 550, ez kettő közötti középút, mindketten valamennyire kompromisszumot kötünk. Eltelt 4 nap, semmi válasz.
Nem értem ennek az okát. Ha a jelentkezők közül engem választanak ki, 10%-ot már nem tudnának rá adni?
Nem hiszem, hogy túl sok jelentkező lett volna, mert hiányszakmáról van szó. +10% bérigény miatt inkább mást vesznek elő?
Ennyi eltelt nap után nem tudom, hogy számíthatok-e részükről bármilyen válaszra, ennyi idő telt el az interjúm után is, amikor közölték, hogy felvennének.
Egyébként is, fordított helyzetben én már csak azért is megadnám azt a +10%-ot, mert aki kiáll magáért és többre értékeli magát, az a cég alkalmazottjaként a cég érdekeiért is hasonló módon küzdene tárgyaláskor, mint az, aki könnyen enged. Ebből az okból kifolyólag én elvből nem fogadom el soha sem az első ajánlatot, pedig igazából az is jó lett volna. Szerintem ha igazán fontos vagyok nekik, akkor megadják.
Mire számíthatok? Elrontottam? Vagy ha nem jön válasz, akkor jobb is, ha nem megyek?
"Plusz lássák rajtad azt a vad elszántságot hogy te nem fogsz 4-kor felàllni hanem karrierért mindent beàldozol. Èn ilyen vagyok pl,napi túlóra sima,csak fejlődjek minden tekintetben,akár egèszsègem rovàsàra is."
Ez szerintem nem normális. Persze ritkán ha határidő van, akkor rugalmas vagyok és velem is előfordul akár hétvégi túlóra is, de alapvetően 8 óra után megyek haza, vár a családom.
Amikor pályakezdő voltam (néhány évvel ezelőtt), sokszor hallottam azt, hogy a bruttó 230 ezres fizetés irreális, túl sok, ne akarjak ennyit.
Aztán jött egy cég, aki pofavágás nélkül megadta. Akkor annyira tartottam magamat, jogosan. Semmit nem tudtam az életről, a gyakorlatról építőmérnökként.
Ma van egy fix állásom, amit szeretek, csak szakmailag nem ad olyan fejlődési lehetőségeket, amikre úgy érzem, hogy szükségem lenne. Bruttó 600 ezres fizetéssel nem is ugrál az ember össze-vissza, főleg úgy, hogy ez kiegészül 3 havi bérnek megfelelő prémiummal, plusz karácsonyi pénzzel és céges autóval, amit magán használhatok is.
Nettó 650-700 ezer forintos fizetés lenne az, amire havi átlagban azt mondom, hogy már elgondolkoznék a váltáson.
Jó idő van, eu-s támogatások II. felvonás, nyert a fidesz... Dübörög az építőipar, szinte hetente megkeresnek valamilyen álláslehetőséggel. Amikor elmondom a bérigényemet, akkor abszolút változó a hozzáállás. Valaki megérti, hogy ez alatt nem váltanék és kapásból rávágja, hogy belefér a keretbe. Valaki hüledezik, vagy akár fel is nevet, majd ismét érkezik a válasz, hogy ez nem egy reális bérigény. Lehet, de neked van szükséged rám. Ha kellek, fizesd meg. Ha nem kellek, akkor komment nélkül nyugtázzuk, hogy nem egymást keressük és folytassuk tovább az életünket.
Azt gondolom ha szimpatikus a hely, akkor illő lett volna elfogadni az ajánlatot. Biztosan vannak bérfejlesztések, lehet ez még jobb is.
Lehet próbálkozni az alkudozással, de azzal együtt fel kell vállalni a tényt, hogy esetleg alul maradsz és behívnak helyetted inkább mást. Nem minden a szakmai tudás. Az új ember majd betanul valaki nyakában lógva, viszont kevesebbet kér, ami a vezetőségnek a lényeg.
Első lehetőség: Éppen tárgyalások zajlanak hogyan is tudnának felvenni ilyen bérrel.
Második lehetőség: Felhívták a második szimpatikus jelentkezőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!