Ennyire rugalmatlanok fizetés téren még hiányszakmában is?
Nagy multiról van szó. Interjú végén 600k-t kértem, pár nap múlva szóltak, hogy engem szeretnének felvenni, ajánlottak 500-at. Elutasítottam, mondtam legyen 550, ez kettő közötti középút, mindketten valamennyire kompromisszumot kötünk. Eltelt 4 nap, semmi válasz.
Nem értem ennek az okát. Ha a jelentkezők közül engem választanak ki, 10%-ot már nem tudnának rá adni?
Nem hiszem, hogy túl sok jelentkező lett volna, mert hiányszakmáról van szó. +10% bérigény miatt inkább mást vesznek elő?
Ennyi eltelt nap után nem tudom, hogy számíthatok-e részükről bármilyen válaszra, ennyi idő telt el az interjúm után is, amikor közölték, hogy felvennének.
Egyébként is, fordított helyzetben én már csak azért is megadnám azt a +10%-ot, mert aki kiáll magáért és többre értékeli magát, az a cég alkalmazottjaként a cég érdekeiért is hasonló módon küzdene tárgyaláskor, mint az, aki könnyen enged. Ebből az okból kifolyólag én elvből nem fogadom el soha sem az első ajánlatot, pedig igazából az is jó lett volna. Szerintem ha igazán fontos vagyok nekik, akkor megadják.
Mire számíthatok? Elrontottam? Vagy ha nem jön válasz, akkor jobb is, ha nem megyek?
" A végét nem nagyon értem. Ha nem jön válasz akkor hogyan mennél?"
Ezzel arra gondoltam, hogy ha már felvételkor ennyire rugalmatlanok, akkor szerintem a későbbiek során is erre lehetne számítani, ha pl. 2-3 év múlva kérnék béremelést, mert fejlődtem. Ebben az esetben jobb is, hogy elkerüljük egymást a céggel.
Multinál nem ilyen egyszerű. Egyszer cégen belül akartam váltani, de nem sikerült megegyezni, akkor mesélt erről a hr-es. Azt mondta, tök megérti, hogy többet akarok, meg az érvelésemmel is egyetért, de arra a pozira ennyi a fizu és pont. Nemhogy többet, de kevesebbet se adhatnak, csak pont annyit. Állítólag volt olyan jelentkező, aki kérte, hogy tízezerrel kevesebb lehessen a bruttója, hogy kapjon albérlettámogatást (vagy mit), de nem lehetett neki kevesebbet adni, mint ami a nagykönyvben meg van írva.
Ha pedig valamiért a te kedvedért mégis kivételt tennének, akkor a 4 nap még semmi. A hr-es írt a főnökének, az elolvasta, kiment kávézni, aztán elfelejtette. Másnap reggel rákérdezett a hr-es, akkor a főnöke tovabbküldte a az ő főnökének, aki most a mittuoménmilyen menedzserrel megtárgyalja, hogy mehet e, és majd jövő héten visszír. De jó idő van, lehet, jövő héten nyaralni megy, és csak utána ír vissza, és még pár nap, mire az infó visszajut a hr-eshez. aki majd értesít téged.
Ennyi pénzért bárkit találnának, gyakorlatilag nincs olyan szakma Magyarországon, sem olyan (alkalmazotti) pozíció, ahova ennyi pénzért ne találnának embert.
Pont nem kellett a cégnek egy ilyen alkudozó kis hülyegyerek. Találtak mást aki kevesebbért is elvállalta, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!