Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ennyire rugalmatlanok fizetés...

Ennyire rugalmatlanok fizetés téren még hiányszakmában is?

Figyelt kérdés

Nagy multiról van szó. Interjú végén 600k-t kértem, pár nap múlva szóltak, hogy engem szeretnének felvenni, ajánlottak 500-at. Elutasítottam, mondtam legyen 550, ez kettő közötti középút, mindketten valamennyire kompromisszumot kötünk. Eltelt 4 nap, semmi válasz.

Nem értem ennek az okát. Ha a jelentkezők közül engem választanak ki, 10%-ot már nem tudnának rá adni?

Nem hiszem, hogy túl sok jelentkező lett volna, mert hiányszakmáról van szó. +10% bérigény miatt inkább mást vesznek elő?

Ennyi eltelt nap után nem tudom, hogy számíthatok-e részükről bármilyen válaszra, ennyi idő telt el az interjúm után is, amikor közölték, hogy felvennének.

Egyébként is, fordított helyzetben én már csak azért is megadnám azt a +10%-ot, mert aki kiáll magáért és többre értékeli magát, az a cég alkalmazottjaként a cég érdekeiért is hasonló módon küzdene tárgyaláskor, mint az, aki könnyen enged. Ebből az okból kifolyólag én elvből nem fogadom el soha sem az első ajánlatot, pedig igazából az is jó lett volna. Szerintem ha igazán fontos vagyok nekik, akkor megadják.

Mire számíthatok? Elrontottam? Vagy ha nem jön válasz, akkor jobb is, ha nem megyek?

2018. jún. 1. 12:36
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
81%

39-es olvasd el akkor a 31-es válaszomat.

Ezek tök jók,ha megy a TDD is.

Nem értem akkor én sem.Soft skilleket is nyomasd keményen.

Milyen multiknál dolgoztál?

CV-d milyen?

Utánajártál,hogy néz ki egy profi CV?

2018. jún. 1. 17:02
 42/63 anonim ***** válasza:
81%
Egyáltalán végeztél már a főiskolával/egyetemmel?
2018. jún. 1. 17:03
 43/63 anonim ***** válasza:
100%
Ne foglalkoztatók vele ő troll a java fejlesztésről is szerintem azt hiszi hogy Jáva szigetét kell tovább építeni az óceánba
2018. jún. 1. 17:05
 44/63 anonim ***** válasza:
81%

42-es még az sem feltétlenül baj,én is most végzek bár már lassan egy éve abszolváltam csak munka végett alig van időm rá befejezni.

Mennyi év TAPASZTALATA van ennyi ami a fontos meg nyelvek hogy mennek.

2018. jún. 1. 17:07
 45/63 anonim ***** válasza:
74%

Jó, de ez a veréb a schönherzes diákmunkákkal jön.

Az tényleg nem fizet annyit, mint egy teljesállású munka.

2018. jún. 1. 17:14
 46/63 anonim ***** válasza:
100%

Ezt csak azért írtam ide le (nem mintha bármire is felvágnék, mert nincs mire, szarért-húgyért sem találok állást, a szüleim tartanak el), hanem azért, mert akkor itt van a kérdés, hogy hol hiányszakma ez? Hol?

Tessék kérem szépen, itt vagyok a munkaerő! Heti 40-50 órát is vállalok. Tessék. Mégsem kellek senkinek többért mint bruttó 200. A kérdezőnek meg még a bruttó 500 sem lenne elég.

2018. jún. 1. 17:17
 47/63 anonim ***** válasza:
55%

Ez igaz 45-ös :)

A mai egyetemisták olyan életből felmentettek,hogy borzalmas.

Persze dolgozni egyetem alatt nem menne el egyik sem,aztán meg sír a végén,hogy nem kell a munkaerőpiacon.

Én teljes állásba amint lehetett elmentem mindenzt nappali egyetem mellett a tárgyakkal játszodtam,alvás szót meg megnéztem a szótárba mert kb. 3-4 órákat ha tudtam úgy,hogy mellette intenzíven sportolok is.

Egyetemisták 90%-a csak suli és buli,de dolgozni ne vinné el a kis s.ggét.

2018. jún. 1. 17:18
 48/63 A kérdező kommentje:
Én egy szóval sem említettem, hogy Java fejlesztő vagyok, én fejlesztő gépészmérnök vagyok. De ezek szerint még én is jobban ismerem a Javások helyzetét, mint itt valaki, aki vagy troll, vagy ennyire fogalmatlan.
2018. jún. 1. 17:22
 49/63 anonim ***** válasza:

"Egyetemisták 90%-a csak suli és buli,de dolgozni ne vinné el a kis s.ggét."

Nem arról ugatok, hogy szívesen dolgoznák heti 40-50 órában is? Csak nincs munka.. de ha tudsz, szívesen venném ha mutatnál egyet, sokat segítenél, nem csak a levegőbe osztanád az észt.

A kérdezőnek a válasz pedig:

Látod, ezért nem "rugalmasak" a multik a bérekben, mert rengetegen szeretnének dolgozni, és rengetegen sokkal olcsóbban is elvállalnák, csak legyen munka. (mint én is)

Gépészmérnökként pedig, Magyarországon még rosszabbak a lehetőségek mint informatikus fejlesztőként, mivel az itteni multik csak az olcsó összeszerelő munkásokért jöttek, a mérnöki állások már töltve vannak és nincs is belőlük hiány. Az érdemi fejlesztéseket a gépiparban Németországban végzik.

Szerintem gépészmérnökként teljesen el vagy szállva a bruttó 600 ezer forintos bérigényeddel. Miért nem ezzel kezdted a kérdést? Rövidre is zárhattuk volna egyből.

2018. jún. 1. 17:28
 50/63 A kérdező kommentje:
Ugyan már, egy nagy multi Budapesten simán megad ennyit vagy ennél többet is többéves munkatapasztalattal, angol-német nyelvtudással, jó soft-skillekkel, és nálam ez mind kipipálva.
2018. jún. 1. 17:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!