GYES-en lévő anyukát köteles visszavenni a munkáltató?
Kaptam egy jó munkahelyet, az előző elment szülni, de egy év múlva már vissza is akar jönni, és a kollégáival üzenget, hogy ez az ő helye. Nos ez a hely ugyanannyira az övé, mint bárki másé ebben az országban. Az én voltam itt előbb szöveg legfeljebb az oviban ment el.
Vannak törvények, amik őt védik? Kiskapuk?
A te szemsögedből, mint munkavállaló (ha csak nem határozott időtartamra szóló szerződésed van) teljesen irreleváns, hogy a céghez visszaérkezik valaki szülés után.
Igen, a cégnek amúgy vissza kell vennie. De ha a te munkáddal elégedettebbek akkor meg fogják találni a módját, hogy te maradj a helyeden.
3.: Értem, köszi :)
Majd a munkáltató eldönti ki az értékesebb számára. De a sunyi görénykedések, amik mennek a háttérben, azokat nem díjazom.
Így van.
Ellenben azt vedd figyelembe, hogy amíg a visszatérő anyukát törvényi kötelezettségük visszavenni, addig a te szerződésedet nem az meghosszabbítani.
Én ilyen helyzetben 1-2 hónappal előre beszélnék a főnökömmel, hogy mik a tervek és te mire számíts.
hopsz, elküldtem.
Szóval ha egy kis vagy középvállalkozásról beszélünk akkor viszont a helyzet messze nem ilyen egyértelmű.
Igen, köteles visszavenni, ugyanabba a munkakörbe, de utána már bármikor elbocsáthatja, csak megfelelő indokot kell rá találnia. Olyan nincs, hogy valaki azt mondja, hogy ez az én helyem, hacsak nem társtulajdonos a cégnél.
Én is mentem GYED-es anyuka helyére dolgozni, 1 évre vettek fel, és többször is mondták, hogy az illető visszajön ám. Én meg ennek fényében új munkát kerestem az 1 év lejárta előtt. De az anyuka is meggondolta magát, és nem jött vissza, így dolgozó nélkül maradtak, pedig nem olyan munkakör volt, amire 2 hét alatt találnak embert.
Polgármesteri hivatalról van szó, bocs hogy ennyi infót kihagyok :D
Amúgy pozitív csalódás, teljesen normálisan válaszoltatok. Azt hittem mészárszék elé vezetnek a feministák, amiért nem tartok tiszteletben egy női privilégiumot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!