Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 150 e nettoból meg tud élni...

150 e nettoból meg tud élni egy 4 tagu család?

Figyelt kérdés
2 felnőtt 2 kiskoru gyerek, bp vonzáskörzetében, rezsi, kaja,tankolas stb?

2018. máj. 29. 18:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%

10-es

Lehet, hogy mindketten dolgoznak és mondjuk 75-75 ezret kapnak nettóban családi pótlékkal együtt.

2018. máj. 30. 18:36
 12/18 A kérdező kommentje:
Bölcsiben nincs hely, nem mintha szóba jöhetne de magánban sincs. Hitel lenne de az már le van számolva. A 150e a legkeveseb netto pénz ami a rezsire kajára stb menne. Különálló 90nm családi ház van. A kocsi muszáj, kell a munkába járáshoz. Ez 1 max 2 évig tartó állapot lenne.
2018. máj. 30. 18:58
 13/18 anonim ***** válasza:
Kész öngyilkosság pénzügyileg.
2018. máj. 30. 19:30
 14/18 anonim ***** válasza:
Jaj, mindig a kifogás. Bölcsiben nincs hely, most komoly Budapest vonzáskörzetében csak akad valami. Budapest vonzáskörzetéből szintén be lehet járni tömegközlekedéssel, ez csak a kényelem. Aki megszokta a kocsit, az nehezen válik meg tőle, tudom magamról. De a kényszer nagy Úr. Munkahely környékén is lehet bölcsiket keresni. Én mennék, kutatnék, 150 ezer nagyon kevés, még akkor is, ha nincs hitel. Télen fűtés azért megnyomja a rezsit. Gondolom azért 1-2 év, mert anyuka akkor hajlandó elmenni dolgozni, a gyerek 2-3 éves korában. Én ezt megértem és nagyon nehéz 1 éves gyereket bölcsibe adni, de itt azért el kellene gondolkodni rajta. Szomszédos településen is körül kellene bölcsi terén nézni. Azért vannak tele a bölcsik, mert az anyák is dolgoznak. Én is voltam ilyen helyzetben, mint anya, szörnyű volt. Volt, hogy lukas talpú cipőben mentem, de a gyerekeknek minden megvolt. 1 évig bírtam, utána inkább vissza dolgozni. Azóta leraktam a jogsit, autóm van. Nem könnyű anyának és dolgozó nőnek is lenni 3 gyerek mellett, meg persze feleségnek. Be kell segíts a feleségednek a házimunkába és gyerekek ellátásába, ha ő is dolgozik.
2018. máj. 30. 20:05
 15/18 anonim ***** válasza:
Ha munkába jársz vele akkor gondolom a cég fizeti az tankolást és az autó minden költségét? Ha nem így van akkor viszont iszonyú luxus autóval járni munkába szóval akkor meg 150-nél jóval több kéne, hogy ilyen luxus beleférjen.
2018. máj. 31. 02:57
 16/18 A kérdező kommentje:
Na, értelem szerűen nem csak a helyi bölcsit néztük meg. Nem bp-en van a munkahely, így az autó muszáj sajnos mert valóban körbe lehetne tömegközlekedni de úgy minimum 2,5 óra lenne az amúgy autóval pályán 5-10perces út. Reggel 6ra beérni meg lehetetlen úgy. Itt a környező településeken, ill 20 km körzetben fullon mennek a bölcsik. Kizárólag 3 gyerekeseket vesznek be, vagy egyedülálló 2 gyerekest. Ismerős még 2 hetes korában várólistára iratta a gyerekét, iden sem került be, 2 éves már. Lenne eselyünk egy nagyot váltani a lakhatást tekintve, saját ingatlanra, viszont ilyen áron, hogy ennxi pénz maradna. Nyilván a többszöröse ami amúgy befolyik, de most van lehetőseg erre, csak nem nagyon tudom bele merjünk e vágni. 2 ev a max amig tartana ez a helyzet, de a házat addig persze nem tartják. Eddig nem kellett néznem mit mikor mennyiért veszek meg. Viszont talán a nagyobb célért megérné.
2018. jún. 1. 09:03
 17/18 anonim ***** válasza:

Lesznek eladó házak két év múlva is... a gyerekeim anyagi biztonságát, jólétét nem kockáztatnám egy házért, akármilyen is. 2 év múlva meg lehet, hogy olcsóbban jobbat kaptok. Ezzel a gondolkodással szoktak interneten is segítséget kérni a családok jellemzően legalább 2-3 kisgyermekkel...Kiderült, hogy beteg a gyerek, anyuka mellette van, így nem tud dolgozni, másik gyerek is megszívja. Anya/apa váratlanul munkanélküli lett, gyerekek laknak a szép házban kaja nélkül....Télen kiderül, hogy az áhitott saját házat már nem bírják 20fokra sem fűteni, mert annyira azért már nem keresnek jól. (ismerek is olyat, aki nagy házat akart, meg is vette a kétszintest, de nem tudja belakni, az emeletet, mert nem tudja fűteni, "lezárja")

Szóval, ha a magadat az itt válaszolókkal akarod meggyőzni, nem azt fogod kapni, amit hallani szeretnél.

2018. jún. 1. 10:43
 18/18 A kérdező kommentje:
Objektivitásra volt szükségem nem leiskolázásra.
2018. jún. 2. 01:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!