Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Netto 180-200ezer forintos...

Netto 180-200ezer forintos fizetés havonta, jónak mondható?

Figyelt kérdés
Általában 8.5 órát dolgozom, de van hogy 10-et. Heti 5x megyek, ritkán van olyan hogy csak 4x. Nagyon-nagyon ritkán 6napot.

2018. máj. 26. 13:13
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
51%

Egyik ismerősöm havi 300 ezer forintot költ el csak ételre és szórakozásra havonta Budapesten ebben nincs benne a félre tett pénz, lakáshitel vagy bérlét vagy akármilyen más számla.

Az már egy viszonylag jó élet, de még az sem fényűzően gazdag.

2018. máj. 27. 15:18
 22/58 anonim ***** válasza:

"Csak éppen ennyi pénzből az életben nem lesz saját lakásod és 30-40 évesen nem fogod jól érezni magad akkor, amikor idegeneket kell kerülgetni a konyhában, vagy nem finghatsz úgy a budin, hogy a lakótársad ne hallja."

30-40 évesen jó eséllyel már összeköltözöl a pároddal (házastársaddal) és közösen teremtitek meg a saját otthonotokat. Addig viszont felesleges luxus egyedül lakni, ha nem futja rá.

Valamint nem ugyanannyit fogsz keresni évek múlva, mint most, hanem annak a többszörösét, mivel közben fejlődsz szakmailag (ha mégsem, akkor érdemes elgondolkodni, hogy jó helyen dolgozol-e).

2018. máj. 27. 16:12
 23/58 anonim ***** válasza:
A kérdező nem azt kérdezte, hogy "18 évesen pályakezdőként jó ez a fizetés?", hanem általánosságban.
2018. máj. 27. 16:18
 24/58 anonim ***** válasza:

"Addig viszont felesleges luxus egyedül lakni, ha nem futja rá."

Na itt a kulcs kifejezés, "nem futja rá". Részemről ha valamire "nem futja" akkor az nem jó fizetés. Ha kényszerből kell szobát bérelni idegenekkel mert "nem futja" akkor nem jó a fizetés. Innentől miről beszélünk?

Arra meg nem alapozhat az ember, hogy "majd ha párom lesz", mert abból lesznek a legrosszabb kapcsolatok, ahol egymásra vannak utalva anyagilag a párok.

"nem ugyanannyit fogsz keresni évek múlva, mint most, hanem annak a többszörösét, mivel közben fejlődsz szakmailag"

És ez mégis hogy jön az egészhez? Ettől még a 180-200 ezres fizetés számomra szar lesz. Az ember nem alapozhat arra, hogy "most szar, de lesz majd jobb is". Főleg, hogy ebben az országban erősen határok között vannak az emberek. Nem minden pozícióból lehet fejlődni, nem mindenki fog tudni előrelépni. Gyári melósból sosem lesz cégvezető, de nagy részükből még műszakvezető sem. Vagy egy alkalmazottnak sem lesz saját cége.

Persze a fizetés nőni fog, csak nem mindegy, hogy valaki 10-20 éve keresett 200 ezret, vagy manapság, mert nem mindegy.

2018. máj. 27. 16:31
 25/58 anonim ***** válasza:

@13

"Ha 10 éves használt autót akarsz vezetni" vs. "Ha egy 8-10 milliós új autót akarsz vezetni"

Húúú, na az ilyenektől indokolatlan mértékben durran el az agyam. Mi az úristenért van az, hogy Európában autóból mindenkinek csak a legnagyobb, a legújabb, a legdrágább kell? Azon végképp gatyát kell cserélnem, amikor valami jóképességű kitalálja, hogy a 10 éves autó meg már jó esetben a bontóban van. Az én autóm 26 éves, magyarán nálam öregebb egy évvel. Nincs benne elektromos seggvakaró, fűszoknyás lányok nem táncolnak gombnyomásra és még csak pálinkát sem főz nekem, viszont gurul, teszi a dolgát, mindezt normális fogyasztással. Egyetlen extrát hiányolok belőle, az a klíma, illetve egy automata váltóért lettem volna még hajlandó a zsebembe nyúlni, de nem létfontosságú egyik sem. Nekem nem egy guruló pöсstyűre van szükségem, ami sajnos az ország 95%-ára nem igaz. Érdekes megfigyelni különben, hogy Japánban, ahol aztán nem igazán kell az emberek nagy többségének a pénzét jenre pontosan kiszámolgatniuk, hogy hó végén is legyen mit enniük, pont a kei carok hódítanak...

Emellett fel nem foghatom, mi kerül 10 millába egy autóban. Baze, az ugye megvan, hogy ennyiért használt BUSZT kapsz? És nem Ford Transitra, hanem Neoplanra, Iveco- vagy Scania-vázas spanyol gyártmányokra és hasonlókra gondolok, tehát olyan kényelmes járművekre, amik nem 5, hanem 40-60 főt képesek szállítani. Mármint igen, az orrán az a 7x7 centis embléma valóban drága, de Vaterán max 10 ezerért találni ilyet, ha okvetlen falloszhosszabbító kell. Egyszerűen nincs szüksége ilyen drága hokedlire gyakorlatilag senkinek, az egyszeri autós igényeit egy Dacia Logan fillérekből nemhogy kielégítené, hanem túlteljesítené. Legalábbis ha új autóról beszélünk. Régebbiekből pedig az ezres Swift.

Ha valami sportautóról beszélünk, az persze más kategória. "Szüksége" arra sincs senkinek, de annak érthető az ára. Illetve nyilván nem is azokra gondoltam, akik teherfuvarozásra is használják a gépet, azoknak tényleg kell a hely. De amikor azt látni, hogy a gyereket óvodába és magát munkahelyre zsír új tankkal viszi az emberünk, meg az egyszeri területi képviselő saját autóként csak egy SUV-ot tud elképzelni (mert az milyen praktikus már!), akkor mindig széttárom a kezemet és fel sem fogom, hogy keresnek ennyi pénzt mások és hogy van pofájuk még utána itt nyavalyogni, hogy "sajnos csak nettó 350-et kapok, hogy élek meg én ebből??? :'(((".

GYK-s viszonylatban meg aztán olyannyira fölösleges az autó, hogy azt szavakba önteni nem lehet. Itt valahogy mindenki Pesten él, oda meg nem tudom, minek kerékpárnál bonyolultabb jármű, amikor az emberek többsége még a városhatárt is csak akkor hagyja el, amikor azt évi 6. tengerparti nyaralására indul. Egyszer autóztam Pesten: 1 teljes órámba telt átgurulni Ferihegytől a dorogi elágazásig, minden pirosnál állhattam meg, végig dugó dugó hátán, ráadásul ez csúcsidőn kívül, 10 óra tájban. Bele se merek gondolni, mi zajlik a városban 7 és 8 óra közt reggel. Soha többé nem megyek arra.

Bocs, nem feltétlenül ellened szólt, amit leírtam, ahogy látom, inkább elméleti jelleggel vetetted fel a témát, de most már ki kellett adnom magamból. F@tal_3rror_0x089F meglátása jóval valósabb egyébként, bár nem tudom, ti hol néztek lakásokat, hogy nektek két életbe telik egy ház/lakás. Bár ha csak a belváros megfelelő, egymás seggében lakva egy 392 emeletes lakásban, csendes külvárosban élni pedig elképzelhetetlen, akkor értem már a problémát.

2018. máj. 28. 12:04
 26/58 anonim ***** válasza:

25#

Nem akarok vitatkozni veled, mert az aki egész életében 1x vezetett pesten plusz nem tudja elképzelni, hogy mért kell valakinek egy új középkategóriás autó, ami 8-10 millió, mert a 26 éves is tökéletesen megfelel, annak nincs értelme elmagyarázni, hogy mindaz amit óriási gazdagságnak vagy nagyzolásnak gondol igazából kicsit sem nagy szám.

[link]

Ez a ford mondeo egy középkategóriás autó. Ne a saját helyzetedből indulj ki, hogy "neked nem kell ilyen", "ez csak pazarlás" stb... Objektíven tekintve ez egy középkategóriás autó, ami 8,5-10 millió között megy a felszereltségtől függően.

Kicsit sem nevezhető luxusnak és a "sportos" szó semmilyen értelmében sem használható egy mondatban ezzel az autóval.

Amikor a kérdező megkérdezi, hogy jó-e a fizetése, akkor nem az a válasz, hogy:

"Persze nagyon jó, ezzel 10 év spórolással ha havi 80 ezret félre tudsz tenni ha nem fog semmi sem elromolni, ami miatt bele kéne nyulnod ebbe a pénzösszegbe vagy nem akarsz egy telefont, új hűtőt vagy kitudja mit venni, akkor 10 év alatt össze tudsz szedni 9,6 milliót, ami persze jóval kevesebbet fog érni, mint most az infláció és esetleges ár változások miatt, ami jó lesz egy önerőnek egy hitelhez, amivel tudsz venni magadnak egy rossz lakást vagy házat és egy alacsony kategóriás autót"

Ha a te életedet jónak érzed ennyi keresettel, akkor az nagyon jó, de objektíven nézve nem. Lehet, hogy az átlag keresettel megegyezik Magyarországon, de attól még nem mondható jónak.

Az nem gazdag, aki egy 30-40 milliós házat lakást megtud venni és mellé egy középkategóriás autót, ami 8-10 millió és mind emellet a Tescoban nem kell azt néznie, hogy melyik a legolcsóbb tej és megtudja engedni, hogy heti 1x elmenjek a havarokkal sörözni és 3-4x lakásán kívül enni valamit. Plusz évente egyszer Európán belül el tud menni nyaralni.

A te helyzetedből nézve lehet annak hiszed, de nem az. Lehet, hogy a te szubjektív véleményed az, hogy "ehez az életmódhoz 5x annyit kell keresni mint amit én keresek, ezért biztosan kőgazdag, mert én ezzel is boldog vagyok." Az oké, de nem változtat azon, hogy ez az életstílus nem nagy szám és közel sem gazdag.

Egy olyan fizetés, ami egy közép szinvonalú (nem átlagot mondtam) sem képes fenttartani nem kategorizálható be egy "jó" fizetésnek. Ettől még élhetsz egy nagyon boldog szép életet, amiben tökéletesen elégedett vagy mindennel amid van, de nem ez volt a kérdés...

2018. máj. 28. 13:38
 27/58 anonim ***** válasza:
Az a fizetés szimplán nem jó, ahol ha elromlik a hűtő vagy mosógép, akkor vagy a legrosszabb misőséget kell megvenni vagy egy jó misőségű 120 ezer forintos mosógépre 2-3 hónapot kell spórolni.
2018. máj. 28. 13:47
 28/58 anonim ***** válasza:

Az a baj az egész kérdéssel, hogy sokan szinte bűnként kezelik, ha valaki egyáltalán nagyobbat mer gondolni, és eggyel nagyobb igénye merésszel lenni, mint amit az átlag megengedhet magának.

Csak ez ugye egy örök, végtelen vitát szül.

Mert attól, hogy valaki beéri 20+ éves, kis kategóriás autóval, más még miért ne akarhatna többet, jobbat, újabbat? Miért bűn az, ha többet akar. És miért bűn az, ha el is érheti azt a szintet, ahol ezt megteheti? Innentől miért bűn az, ha nem elégszik meg az alacsonyabb szinttel, mikor már egy magasat is elért?

2018. máj. 28. 19:18
 29/58 anonim ***** válasza:

"Az a baj az egész kérdéssel, hogy sokan szinte bűnként kezelik, ha valaki egyáltalán nagyobbat mer gondolni, "

Nem . AZ a baj hogy nagyokat gondolni azt lehet meg azt bárki tud, csak aztán 100ból 99 ember felébred hogy keze a bilibe lóg.

AZ a baj.

de azért nyomjuk a sódert hogy "többre vagy hivatott" meg "csak akarni kell" meg a többi nullasemmi maszlagszar.

Miközben dehogy. 100ból 99 ember egy nulla egy semmi egy zoknijakab mindig az volt és az lesz.

2018. máj. 28. 20:13
 30/58 anonim ***** válasza:

De ez lényegtelen a kérdés szempontjából.

Most én vagyok azok egyik ember aki azt merte állítani, hogy a 200 nettó kevés és alátámasztottam érvekkel hogy szerintem mért az.

Az telejsen mindegy, hogy segélyen élek vagy saját vállalkozásommal évi +30 milliós profitot termelek, mert akármilyen jövedelmet írnék sem hinnék el ha az kicsivel is több az átlagnál, ami nem is baj, mert ez egy anoním oldal. Az hogy én vagy bárki más mennyit keres, semennyire sem játszik közre annak eldöntésében, hogy jó-e az a 200 ezer.

Max azok akik kevesebbet keresnek és nem tudnak objektíven tekinteni a dolgokra megsértődnek, hogy ha a 200 rossz akkor az övőké még rosszabb, de ők mégis jól érzik magukat stb...

2018. máj. 29. 00:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!