200. 000 Ft bruttó fizetés jónak mondható 23 évesen, úgy hogy csak érettségim van?
Nem unjátok még ezeket a kérdéseket? Mi az, hogy JÓNAK MONDHATÓ? Mit akarsz olvasni?
Igen, jónak mondható Nyírmihálydiban, szarnak mondható Budapesten az V. kerületben.
Igen, jónak mondható, ha saját lakásod van, és csak a rezsire meg a megélhetésre kell költened, szarnak mondható, ha bérelsz egy lakást a VI. kerületben.
Szarnak mondható, ha havonta 180ezret elköltesz belőle étteremre, számlákra, utazásra, jónak mondható ha nem.
Az nettó 133,000 Ft. Nem, szerintem ez kevés.
Bár érettségivel is lehet valaki gyári összeszerelő, akkor tök átlagos fizetés...
Tényleg nagyon egyénfüggő...
Én is 23 éves vagyok de mellette egyetemre járok. A bruttó 200-at keveselném a végzés után, inkább kezdő 220-250-re számítok (vidéken!), de ez is csak az első 2 évben.
Azonban csak irodai meló!
Édesapám kőműves, kiskorom óta dolgozom mellette a szünetekben.
Minden nyáron megyek dolgozni "segédmunkásként" bejelentve, de simán kiteszek egy átlagosabb mesterembert.
A napi fizetésem nettóban 8e Ft (VIDÉKEN!), apának 14e Ft.
Egy hónapban lehúzok 22-23 napot, és így egy nyáriszünet alatt megkeresem a közel 500e Ft-ot nettóban.
500e Ft-ért azonban halálra dolgozom magamat, nyáron, a tűző napon, erős fizikai munkát végezve. Reggeltől késő délutánig.
Azonban inkább ülök irodában és fáradok el szellemileg, mint teszem tönkre a testem.
Idővel meg úgyis kiegyenlítődik a két dolog a fizetés tekintetében az esetemben. :)
24 vagyok. Még nincs meg a diplomám, csak most lesz. Bruttó 500.000-et keresek.
Jah, és nem vagyok IT-s.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!