Miért nem hívnak be állásinterjúra?
3 év után ismét új állást kellene találnom, kb 3 hónapja keresek, de a cégek nem jeleznek vissza!
Az önéletrajzom így néz ki:
-személyes adatok, elérhetőség, vállalható képpel kezdek, megpályázott pozíció, reális bérigény( ha a hirdetésben kérik)
-kitérek tételesen az eddigi munkahelyeimre, az ott betöltött pozíciómra, az ottani feladataimat pár szóban kifejtem ( 2 mondat mindegyik max. nem túl sok)
-ezután az iskolai végzettségeimet sorolom fel, felül a szakmai végzettség, egyetem, középiskola.
-egyéb kompetenciák, nyelvtudás részletezése, szám.tech ismeretek.
-végül kb 4-5 sor magamról, miért gondolom azt, hogy én lennék a megfelelő.
Aztán dátum, aláírás.
Ezek mellé végzettségi papírokat csatolom+ kísérőlevél ( ki vagyok,mit akarok, hol találtam a hirdetést)
Illetve, ha kérik, motivációs levelet is mellékelek.
Mindegyik szabályosan megszerkesztett, jól átlátható, mindegyik hirdetéshez átalakítom, valamiért be sem hívnak interjúra sem
-olyan helyre sem, ahol a meghirdetett állásnak a végzettségem is megfelel és van némi munkatapasztalatom is az adott területen.
Mit csinálok rosszul?
Az önéletrajzot fentebb részleteztem. Összesen egy egy és 1/3-ad oldal + végzettség + fél oldalas mot.levél, ha kell.
Senki nem mondta, hogy ügyintéző állásokra jelentkezem. Azt írtam, dolgoztam olyan munkakörben is :)
Bérigény: ha a cég kiír a hirdetésben egy tól-ig határt én pedig a "tól" összeg fölé lövöm a ( nem pont a tól-ig határ közepére, mert az nem feltétlen kelt jó benyomást) az nem a túlárazott kategória :)
Raadásul nem mai csirke vagyok, tisztában vagyok azzal, milyen munkakör milyen bérkategóriában mozog, nincs ilyen félmillás titkárnői igényem :)
Legutóbb pl egy másik laborba jelentkeztem, a végzettségem lefedte,nyelvtudás, adott speciális programok ismerete megvolt, az ottani tényleges munkakörrel ( vizsgálatok, dokumentáció) 90%-ban egyező dolgot csináltam korábban, a bérigényt az övék alapján adtam meg. És be sem hívtak.
Biztos vannak nálam jobb szakmai felkészültségű emberek, de, ha engem nem hívtak be interjúra, akkor kit? :)
"ügyintéző állások a szellemi gyári munkák"
Ezt azért egy hatósági ügyintézőnek, tb ügyintézőnek, bérügyintézőnek vagy mondjuk logisztikai- és veszélyesáru ügyintézőnek esetleg könyvelőnek ne hangoztasd, mert a végén a véredet veszik :D
Minek kell kísérőlevél és a végzettségedet igazoló papírok?
Mennyi mindent küldesz te egy állásra?
10 oldalt?
Senki nem fog ennyit végigolvasni.
Elég a CV és a bérigény.
:)
Gondolom, a HR-esek unalmukban írjak bele, hogy "önéletrajzot, végzettséget igazoló dokumentumokat" (+ esetenként erkölcsi bizonyítványt, motilevelet) ide és ide várjuk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!