Miért nem hívnak be állásinterjúra?
3 év után ismét új állást kellene találnom, kb 3 hónapja keresek, de a cégek nem jeleznek vissza!
Az önéletrajzom így néz ki:
-személyes adatok, elérhetőség, vállalható képpel kezdek, megpályázott pozíció, reális bérigény( ha a hirdetésben kérik)
-kitérek tételesen az eddigi munkahelyeimre, az ott betöltött pozíciómra, az ottani feladataimat pár szóban kifejtem ( 2 mondat mindegyik max. nem túl sok)
-ezután az iskolai végzettségeimet sorolom fel, felül a szakmai végzettség, egyetem, középiskola.
-egyéb kompetenciák, nyelvtudás részletezése, szám.tech ismeretek.
-végül kb 4-5 sor magamról, miért gondolom azt, hogy én lennék a megfelelő.
Aztán dátum, aláírás.
Ezek mellé végzettségi papírokat csatolom+ kísérőlevél ( ki vagyok,mit akarok, hol találtam a hirdetést)
Illetve, ha kérik, motivációs levelet is mellékelek.
Mindegyik szabályosan megszerkesztett, jól átlátható, mindegyik hirdetéshez átalakítom, valamiért be sem hívnak interjúra sem
-olyan helyre sem, ahol a meghirdetett állásnak a végzettségem is megfelel és van némi munkatapasztalatom is az adott területen.
Mit csinálok rosszul?
Nembiztos, hogy rosszul csinálod.
Csak épp akad jobb (olcsóbb) jelentkező is.
A cégek többsége meg bunkó.
Én anno kb 100 helyre küldtem el a jelentkezésem.
Kb 20 helyről kaptam visszajelzést, hogy egyáltalán vették.
kb 3 helyre hívtak be.
Nincs megfelelő végzettséged, ezt látják az önéletrajzodban és ezért nem hívnak be.
Előző munkahelyeden milyen munkakörben dolgoztál?
Dolgoztam
ügyintézőként(masfél év)
irodavezetőként(ez a legutóbbi, majdnem 3 év),
földtani laboratóriumban( két év 2 hónap)
diákként pedig titkárként egy évet, kereskedelmi asszisztensként fél évet, beszerzési asszisztensként pár hónapot :)
Nyilván az egyetem, egy ezerórás és egy kétezer órás ( azaz iskolarendszerben egy ill kétéves) OKJ semmit sem ér:)
Köszi, hogy ezt tudattátok velem :)
A pm-et kérő válaszolónak köszönöm, de ez nem feltétlenül az a platform, ahol el szeretném indítani a dolgot, csak véleményekre voltam kíváncsi :)
A válasz nagyon egyszerű: találtak valakit, aki olcsóbbért is vállalja!
Az, hogy szerinted reális a bérigényed még nem azt jelenti, hogy tényleg reális is.
Az egyik volt munkahelyemen például egyszerű ügyintézőnek jelentkezett egy kislány és nettó 500 ezret akart érte kapni!!! :DDDD
A HR-esek majdnem meghaltak a röhögéstől.
Akit ténylegesen felvettek, az nettó 60 ezret kapott végül, ami az akkori minimálbér volt.
A csaj meg nem értette mi a gond, szerinte a félmillás fizu teljesen reális lett volna azért a munkáért, amit egy betanított majom is el tud végezni. :DD
Hát akkor győzd meg a cégeket, hogy érnek valamit a papírjaid. Azt azért hozzátenném, hogy az ügyintéző állások a szellemi gyári munkák. Oda azt veszik fel, aki protekciós és aki minél olcsóbban vállalja.
Erre felesleges egyetemi végzettség és OKJ, sőt sok esetben akár túlképzettnek is tűnhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!