Ha májusban leszámolok a cégtől, elveszítem az ez évre járó szabadságaim felét, ha addig nem vettem ki?
Figyelt kérdés
2018. ápr. 17. 13:15
1/4 anonim válasza:
Nem: ha nem adják ki, akkor ki kell fizetniük részarányosan.
2/4 A kérdező kommentje:
köszi
2018. ápr. 17. 14:47
3/4 anonim válasza:
A hangsúly a részarányos-on van. Ha május v´ßegével mondasz fel, akkor a szabadságod 5/12-ed része jár (kb), ha ezt nem vetted ki, akkor kifizetik.
4/4 anonim válasza:
Nem veszted el, mert vagy kiadják felmondási idő alatt, vagy ha nem tudják kiadni, akkor kifizetik a bent maradt napokat időarányosan. Ha meg mész másik munkahelyre akkor ott szintén időarányosan kapod az éves szabadságaidat ami ugye jár. Ha Júniusba kezdesz az új helyeden akkor az alapszabadságaid felét megkapod 10-11 nap ha jól tudom, aztán arra még rámegy a pót szabadság ha jár, pl ha elmúltál 25 vagy idén június végéig töltöd be akkor kapsz 1 nap pótszabadságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!