Tényleg nem lehet 30 napnál több szünet két munkahely (vagy munkanélkülire bejelentkezés) között, különben elveszítem a TGYÁS-hoz szükséges 365 napot?
Dehogy veszited el. A lényeg, hogy a szülés napján igy vagy úgy biztositott legyél. Tehát vagy még kapnod kell az álláskeresésit szülés napján, vagy szülés elött 28 nappal egkezded a tgyást, de akkor az igénylés napján kell még árjon munkanélküli.
Tehát: Ha 2013 aug.1-re vagy kiirva, akkor július 3-tól vagy megigényled a tgyást és még júli 3-án a munkanélkülid is jár, vagy pedig aug.1-én is jár a munkanélküli. A lényeg, hogy biztositva legyél szülés napján. Én szüléss elött 28 nappal kezdtem meg a tgyást munkanélküliről
Köszönöm a válaszod!
Közben felhívtam az egbizt. pénztárt, és ott azt mondta a hölgy, hogy azért nem mindegy, hogy megvan-e/lesz-e a folyamatos biztosításom, mert a TGYÁS és a GYED alapja más lesz.
Ha folyamatos, akkor vagy a munkabér, vagy a minimálbér 2x-ese az alap (amelyik alacsonyabb, ez bruttó kb. 180 eFt), de ha 30 napnál több szünet van az ellátások, biztosított jogviszonyok között, akkor az álláskeresési járadék lesz az alap.
Tehát valahogy el kell intéznem, hogy megszakítsam az álláskeresési járadékot kb 3 hétre, mert úgy magasabb összeget kapok, ha a minimálbér 2x-eséből számítják majd a pénzem.
Úgyhogy válaszolva a saját kérdésemre: nem veszítem el a 365 napot, de a számítás alapja más lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!