AZ aLDIBA miért nem lehet bekerülni?
jelentkeztem ilyen raktárosi munkára 6 órás részmunkaidős.
A munka: kartonokat kell raklapra tenni. tehát nem egy diplomás állás, de még csak érettségi sem kell hozzá.
Proffession.hu még mindig megvan hírdetve,
Tegnap válaszoltak, hogy Köszönettel vettük cégünk iránti érdeklődését és jelentkezését.
Hirdetéseinkre folyamatosan sok jelentkezés érkezik. Cégünknek a számos, magasan képzett jelölt közül a megfelelő kolléga kiválasztása nem könnyű feladat.
Sajnálattal közöljük, hogy választásunk ezen pozícióban nem Önre esett.
A jövőben sok sikert kívánunk a további álláskereséshez!
Ezt válaszolták, de a munak még mindig megvan hírdetve.
Nem értem én őket.
Az ember szeretne dolgozni értitek, és még az állásinterjúra sem mehet el, nemhogy még felveszik a munkára, miközben már egyre nehezebben tudnak eltartani a szüleim.
23 éves vagyok, és dolgozni szeretnék, de sehol semmi. Tanfolyamra meg nincs pénzem.
# 30
Igen, ez tartható, mert alapvetően azon alapul, hogy abból élünk, amit meg is termelünk. Nem pedig abból, hogy egy diktátor fenntartja hitelekből a minimál életszínvonalat, közben hermetikusan elzárja az országot, hogy nehogy véletlenül valaki gondolkozni kezdjen.
Nyilván nem egy optimális állapot, hogy az országban sok ember nem talál munkát, vagy csak nagyon alacsony fizetésért. Viszont kapitalizmus működik Nyugat-Európában is, ahol pedig sokkal jobban állnak ezzel a kérdéssel.
Viszont hozzáteszem, hogy most Magyarországon is sokkal jobban élünk, mint 8-10 évvel ezelőtt. Szóval volt ennél rosszabb. És vannak olyan országok, ahol szintén sokkal rosszabb.
"Igen, ez tartható, mert alapvetően azon alapul, hogy abból élünk, amit meg is termelünk."
És mégis mit termelsz, mit termel ez az ország ? Megint csak ugye azt, amit a külföld benyújt ide, mint madaraknak magot a kalitkába. Kivonulnának az országból a külföldi cégek, áruházak, üzletek mi maradna itt ami saját ?!
"Be kell látnod, h szerencse is kell az élethez, kitanulsz egy szakmát, ami éppen hiány, de bumm, mire elvégzed telt ház van. És mit csinálj, szr helyen vagy, pl. bocsi, de Borsod, vagy hasonló, ahol nincs sok munkalehetőség, és mit bsszál magaddal?"
Már ne is haragudj, de szerintem az élet valami szerencsejáték? :D Kitanulsz egy szakmát, és mire elvégzed BUMM telt ház van? BUMM? Szerinted valami random-generátor sorsolja ki, hogy épp milyen szakmából van hiány és miből van épp teltház? Érdekes, én 5 éve eldöntöttem, hogy informatikus leszek, és BUMM, nem lett teltház? Tudom, biztos szerencsém volt, és a BUMM pont nekem kedvezett...
Mit csináljon, aki Borsodban vagy arrafelé lakik? Mondjuk költözzön fel Pestre? Vagy ezt is úgy kell felfogni, hogy megszülettem, BUMM, pont Borsodba, hát ez szívás, az életbe nem lesz normális munkám.
Hát én megértem a kérdezőt!
Ő nem szeretne mást, csak dolgozni és miért nem felel meg az Aldinak?!
És miért van állandó felvétel az Aldiba?!?!?!
Ha tényleg olyan jó ott a fizu, meg részmunkaidőben is lehet annyit keresni, mint máshol teljesben, akkor hogyhogy állandóan hirdetnek?!
Az a baj, hogy minden multiba csak a megváltozott munkaképességűeket meg a diákokat nyomatják az utánuk felvehető támogatások miatt, na ezt kellene leállítani!
Nem érzi senki sem gáznak, hogy egy diákmunkás többet keres, mint egy mezei ott dolgozó?!
Meg az sem gáz, hogy pár havonta cserélődnek az emberek?!
Túl sokat képzel magáról minden multi és az a baj, hogy sajnos megtehetik, hogy packázzanak az emberekkel, mert úgyis van belőlük bőven.
Az államnak kellene rendet teremtenie és lehetővé tenni, hogy az életerős, munkaképes emberek dolgozhassanak és ne a diákok meg a rokkantak meg a nyugdíjasok vegyék el előlük a melót!
A sablonszövegükkel meg töröljék ki a seggüket!
Az is lehet, hogy csak adathalászok és begyűjtik a személyes adatokat, mert valóban fura, hogy állandóan van felvétel, mégsem jut be senki.
Van itt olyan, aki már évek óta az Aldiban dolgozik?! :D
Mesélj róla pls!
Ja, amúgy asszem az a legfőbb hiányossága a kérdezőnek, amiért nem került be, hogy nincs ott protekciója....
És igaza van, a Kádár-korszakban volt mindenkinek munkahelye.
A diák meg a rokkant nem sajnálja azt, akinek zéró bevétele van?!
Az állam mindkettőjüket támogatja, így jogos elvárás lenne, hogy az életerős munkanélküliekről se feledkezzen meg !
Ember, én a helyedben inkább csendben maradnék, ha akkora lúzer lennék, hogy a diákok meg a rokkantak veszik el előlem a munkát. :D
Tudod mit, iratkozz be valami OKJ-ra, legalább akkor diákként talán lesz munkád. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!