AZ aLDIBA miért nem lehet bekerülni?
jelentkeztem ilyen raktárosi munkára 6 órás részmunkaidős.
A munka: kartonokat kell raklapra tenni. tehát nem egy diplomás állás, de még csak érettségi sem kell hozzá.
Proffession.hu még mindig megvan hírdetve,
Tegnap válaszoltak, hogy Köszönettel vettük cégünk iránti érdeklődését és jelentkezését.
Hirdetéseinkre folyamatosan sok jelentkezés érkezik. Cégünknek a számos, magasan képzett jelölt közül a megfelelő kolléga kiválasztása nem könnyű feladat.
Sajnálattal közöljük, hogy választásunk ezen pozícióban nem Önre esett.
A jövőben sok sikert kívánunk a további álláskereséshez!
Ezt válaszolták, de a munak még mindig megvan hírdetve.
Nem értem én őket.
Az ember szeretne dolgozni értitek, és még az állásinterjúra sem mehet el, nemhogy még felveszik a munkára, miközben már egyre nehezebben tudnak eltartani a szüleim.
23 éves vagyok, és dolgozni szeretnék, de sehol semmi. Tanfolyamra meg nincs pénzem.
Nem tanulhat mindenki azt amire eppen piac van. Peldaul valaki gyogymasszornek tanul,aztan nem tud elhelyezkedni vele mert sehova se kell. De van szakmaja, letett valamit az asztalra. Es ez ami regen nem igy volt.
Szuleim meseltek kadar korszakban is mindenkinek volt munkaja,sot buntettek aki nem dolgozott, aki tanult szakmat tobbnyire a szakmajaban dolgozott,akinek nem volt az gyarban de nem voltak ennyire , nagy fizetesi kulonbsegek,mindenki meg volt tobbnyire becsulve.
Most meg? Elmegyunk gyarba,ahol lekezolen beszelnek velunk azok akik xsogor,koma altal kerult be arra a poziciora, es akkor ok iranyitanak ,mikozben semmit nem tettek le az azstalra.neked meg gyurnod kell 4 muszakban,merthogy a kitanult szakmadban nem tudsz elhelyezkedni.
Ezt kene megvaltoztatni. Dolgoztam gyarban sok 20 eves semmit mondo mamagerek 12 oran keteztul le sem lehet ulni ,mert tiltja a szabalyzat.
Es kapsz annyit ho vegen hogy eleg egy,egyszobas alberlet kifizetesere.
Egyik ismerosom.mentorom.36 eve villanyszerelo,mester, gyarban tervez villanyszerelessel kapcsolatos dolgokat, odament hozza egy 25 eves manager, semmitmondo,akinek bolcsesz diplomaja van, hogy azt nem ugy kell ,nem ugy kell,maskepp csinalja. Es egy 35 eve szakmajaban dolgozo villanyszerelonek po..azik bele a munkajaba hogy azt ne ugy csinalja, mintha az a 25 eves srac ertene hozza.
Aztan felmondott a villanyszerelo azon a helyen. De mai napig ezaltal nem keszult el, a erzekelok betelepitese mert nincs ra emberuk. Most meg "sirnak".
Francba, pedig kitalálhattam volna, hogy ide lyukadunk ki: az egész nem az én hibám, az ország tehet róla, bezzeg a Kádár-rendszerben minden sokkal jobb volt.
Ez érv? Igen, az óvodában is sokkal jobb volt minden, mikor egész délelőtt játszottunk, délután pedig aludtunk, és 4-kor már otthon voltunk, ahol társas, TV, esti mese.
Én elhiszem, hogy egy mesterségesen fenttartott, mindentől elzárt rendszer király volt (ahogy az óvoda is), de az igazi felnőttek a való életben, a valós piaci viszonyok között is helyt tudnak állni.
# 22: XD
Még jó, hogy dübörög a mai napig a közmunkaprogram és már a fél ország távozott. Mutass nekem a Kádár korszakban egy embert akinek az volt a legnagyobb problémája, hogy nincs munkája, egy darabot nem tudsz nekem mutatni.
Jaj, de végtelenül szomorú, amikor egy 23 éves ember a Kádár-korszakot sírja vissza. Azt még megértem, hogy az 45-50+ korosztálynak megfordul ilyesmi a fejében, mert azon szocializálódtak, meg az idő megszépíti az emlékeket, de hogy már azok is kommunizmusért kiáltanak, akik nem is éltek benne, az durva.
Az a helyzet, hogy a Kádár-korszak papíron nagyon király volt, tényleg volt kb. mindenkinek munkája, csak az egy mesterségesen, hitelekből fenntartott élet volt. Az emberek jelentős része nem termelt, csak volt, és kapta érte a pénzt. Ez nyilván nem működhet.
Érezni még a diplomásokkal szembeni hatalmas haragodat is. Sajnos nem a diplomások tehetnek róla, hogy neked nincs munkád. Egyrészt te is szerezhettél volna egy diplomát 23 éves korodra, másrészt nem csak diplomával lehet boldogulni. Neked viszont csak egy érettségid van. A villanyszerelő ismerősöd nem mondta, hogy ő egyébként mennyit keres? Mert van egy tippem, hogy sokat.
Az ALDI-ba, ahogy már korábban is leírták, csak jól kvalifikált munkaerőt vesznek fel. Nekik nem olyan nagy probléma a munkaerőhiány, mert őket nem igazán érinti. Érdekes, hogy lenézed ezt a munkakört, hogy milyen egyszerű, miért nem vesznek fel, de közben meg lenézed a diplomásokat is, szóval nem értem, te kit nem nézel le?
# 23
Hagyjuk már a Kádár-korszakot.
En nem nezem le a diplomasokat. En is szerezhetnek ha akarnek,de nem teszem mert nem allok be abba a sorba, hogy bolcsesz, meg divatdiploma. En tudom az en kepeesegeimet es tisztaban vagyok azzal hogy mernoknek vagy orvosnak nem lennek valo,mert nem birnam a tananyagot,ellentetben egy kommunikacio szakon vegzett diplomanak,amit barki megtud csinalni, csak egy akarat kerdese az egesz, es ok mennek ilyen multicegekhez managernek,stb es tok mindegy hogy milyen szakon vegeztek felveszik oket, es ok iranyitjak azokat a az alja munkat vegzett embereket,vagy ok osztjak az eszt szakmunkas bizonyitvannal rendelkezo embereknek,mikozben maga a termeles nem a managerek teszik ki, nem ok termelnek,hanem az alulfizetett segedmunkasok.
Hany orvos,vagy mernoki diplomast latsz?'es hany divat meg dunat rekesztett diplomaval rendelkezo embert? Melyikuk vannak tobben?
Teny hogy nekem egy erettsegim van ami semmire nem eleg,ezert is vegeznek betanitott munkat,nyilvan ez az aldi betanitott munkaja ahova eleg a 8 altalanos vegzettsegu ember is, igy van meghirdetve,es hogyha dolgoznek abbol a penzbol elvegeznek egy hianyszakmat tanfolyamon.de amig nincs bejelntett munkaviszonyom addig nem tudom befizetni a tanfolyamot, ezaltal meg nem tudok szerezni szakkepesitest.
# 27
Jó, de az attól még nem volt fenntartható, mit nem értesz ezen? Ráadásul fenékig tejfel sem volt, mert azért mégis csak egy (egyre puhulóbb, de) diktatúra volt.
Ahogy egy korábbi válaszoló írta, az óvodát miért nem sírod vissza? Miért nem kardoskodsz, hogy járjon mindenki óvodába, hiszen akkor milyen jó volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!