Munkaügyi Központtól hogy lehet megszabadulni?
Nem volt igazuk.
A 2/2011. (I. 14.) NGM rendelet
az álláskeresőként való nyilvántartásba vételről, valamint a nyilvántartásból való törlésről
2. § (3)
alapján
"(3) Az álláskeresőt az Flt. 54. § (14) bekezdés
1. a) pontjában meghatározott esetben az álláskereső kérelmében meghatározott időponttól, de legkorábban a törlés iránti kérelem benyújtásának napjától,
kell törölni a nyilvántartásból."
A hivatkozott törvény:
1991. évi IV. törvény
a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról
"VIII. Fejezet
ELJÁRÁSI SZABÁLYOK
54. §
(14)386 Az állami foglalkoztatási szerv - külön jogszabályban meghatározott időponttól - törli az álláskeresők nyilvántartásából az álláskeresőt, ha
a) kéri, vagy..."
Magyarul:
A kérelmed beadása napjával minden indoklás kérése nélkül KÖTELES törölni a nyilvántartásból.
Vagy bemégy és orra alá dugod a fenti törvény részleteket, vagy ha nem akarsz foglalkozni velük, időt pazarolni rájuk, egyszerűen nem jelentkezel az előírt időpontban és ők törölnek a nyilvántartásból (természetesen ez utóbbi esetben nem mégy be a másik munkaügyibe átkérni magad, nem jelented be a lakcím változásod, csak egyszerűen nem csinálsz semmit, feléjük se nézel)
Nem viccnek írtam.
Nekem holnap kell menjek a hivatalba, szerintem közmunkát ajánlanak, de én nem fogadom el.
Ezt írtam ki: https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
Akkor nem dolgozol közmunkán?
Mit mondtál hogy nem vállalod el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!