Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pályamódosítás 33 évesen,...

Pályamódosítás 33 évesen, nőként? Gyerek még nincs, de szeretnénk.

Figyelt kérdés

Tervezőgrafikus vagyok, eddig főként a reklámszakmában tevékenykedtem, de ez nem éppen az a szakma és szféra, amit hosszútávon, vagyis biztonsággal nyugdíjig lehet csinálni. A grafikus szerintem főként a fiatalok szakmája, és még egy 40+-os grafikust sem láttam egy ügynökségnél sem. Érdekel a marketing is. Van egy rajztanári tanári diplomám is, és egy művészetterapeuta diplomám.

Pályamódosításon gondolkodom. Eddig 250+ volt a nettóm, és hát eléggé lehangoló, hogy ami valóban érdekel, a pszichológia, szintén alulfizetett, csak nagyon sok év után lehetne magánpraxist csinálni, reálisabb egy kórházi/iskolapszichológusi munka közalkalmazotti bérért.

Most mindenképpen tovább akarok tanulni, lenne lehetőségem most átmenni ifjúsági segítő állásba, közszféra, kb bruttó 200-ért :( viszont ha a pszichológiára mennék tovább, akkor ez jó tapasztalat lenne.

Ezen gondolkodtam még: kereskedelem és marketing + még egy nyelv felsőfokon, angol felső már megvan.

Nem tudom, hosszútávon melyik lenne jobb?

A pszichológia nagyon érdekel, mindig is azt szerettem volna csinálni, de leszek 40 éves, mire elkezdhetek pszichológusként dolgozni, és valószínűleg közalkalmazotti fizuért.

Vagy marketing és még egy nyelv, így gondolom csak be tudnék kerülni egy multihoz több pénzért, lenne gondolom előrejutási lehetőség is, csak éppen a pszichológia érdekelne jobban. A marketing viszont rövidebb idő.

2018. febr. 5. 22:59
 1/2 anonim válasza:
100%

A marketinget én biztosan elengedném a helyedben. Nem jelent egyenes utat a magasabb fizuhoz, különösen nem grafikus gyakorlattal. A pszichológia is inkább csak megélhetést, mint magas fizetést jelentene, de ez irányba nagyobb a lelkesedés, ezért nem vetném még el. Fontos viszont, hogy végig gondolj néhány dolgot, mielőtt belevágnál: az anyagiak vonalán maradva miből tartanád fenn magad, amég tanulsz (évek)? Miért érdekel a pszichológia és tartós lesz-e ez a lelkesedés? Most nem tervezel gyermeket, de mondjuk 10 éven belül sem? Persze nem kizáró ok, de nekem fontos lenne pályaváltás előtt.

Habár nem volt kérdés, de a teljes válaszhoz hozzátartozik, hogy leírjam szerintem nincs igazad abban, hogy a grafika a fiatalok szakmája. Népszerű továbbtanulási lehetőség és a szüleink korosztálya még az email küldést is nehezen szokta meg, ezért jellemzően fiatalok dolgoznak ezen a területen, de találkoztam már 50 körüli grafikussal,igaz nem ügynökségnek dolgozik már, hanem saját magának, de jól keres vele. Szerintem, ha követed a trendeket és nyitott vagy az új eszközök, módszerek használatára, akkor tervezőgrafikus is lehetsz biztonsággal nyugdíjig.

Remélem tudtam segíteni!

2018. febr. 5. 23:28
 2/2 A kérdező kommentje:

Igen, a pszicho iránt szerelem van. Nos, már a gimiben is ez érdekelt volna, és a művészet. Első helyen beadtam a művészeti karra, felvettek, az lett az ervényes. Végigcsináltam, de azért szemeztem vele végig, volt mikor át is akartam menni. Megcsináltam a vizuális kommunikációt, vért izzadva beküzdöttem magam ügynökségekhez, de őszintén szólva, üres óráimban mindig pszichológiávan kapcsolatos tanulmányokat olvasok, ahelyett, hogy esetleg fejleszteném magam.

Már van babaprojekt, szóval eléggé aktuális az is.

A férjem gépészmérnök egy multinál, nagyon jól keres, és támogat amit csak kitalálok. de azért nyilván könnyebben előrébb tudnánk jutni, ha nem közalkalmazotti fizu társulna az ő keresetéhez, hanem mondjuk egy 250+-os nettó. Viszont könnyebben el tudnám képzelni, hogy pl 50 évesen már nem PS-t bűvölöm, hanem hasznos és biztos munkám van.

A marketinget kérlek, ki tudnád fejteni, miért nem olyan jó ötlet?

2018. febr. 5. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!