32 évesen van még esély pályamódosításra?
10 éve tanítok. Elég volt. Már nem csinálom szívesen ezért a pénzért. Úgy érzem váltanom kell, különben megkeseredem. 3 diplomám van és 2 idegen nyelven beszélek.
Szerintetek van esélyem átsorolni mondjuk valami hr-s munkára?
Kérlek a külföldet ne javasoljátok, családi okok miatt nem megyek. Azt se, hogy tanítsak magánban, belefáradtam, hogy gyakorlatilag csak azért tudok enni-inni-ruházkodni, mert 2 állásom van egyszerre. Szívesen dolgozom sokat amúgy, de egy helyen, méltányos fizetésért.
Gondolom valamilyen tanári diploma. Azzal elvileg felvehetnek HR-esnek, viszont ma már külön diploma van a humán-munkaügynek, továbbá jobban szeretnek egyéb társadalomtudományi, jogi, közgazdasági diplomával rendelkezőket alkalmazni.
Mivel nyelveket tudsz, ezért azzal végül is előnyöd lehet, viszont elég nehéz bekerülni ilyen munkakörbe. Kivéve, ha van ismerősöd.
Pályát módosítani nem késő, csak kérdés, hogy ma, itt lehet-e. Ha tanárként van munkád, akkor az már jónak számít. Sok tanárként végzettnek nincs.
A nyelvtudásoddal elsősorban a multiknál érdemes próbálkozni. Ha kereskedelemben, marketing területén hasznosítható valamelyik diplomát, az a nyelvtudással párosítva jó kiindulási alap. Pedagógusként bizonyára jó szervezőkészséggel rendelkezel. Nézegesd a különböző fórumokon megjelenő hirdetéseket, előbb-utóbb biztosan bejön valami. Nem tudom, hogy a nyelvtudásod milyen szintű, ill. milyen jellegű a nyelvi gyakorlatod. El tudom képzelni a fordítást is, de manapság nagyon nehéz elindulni vele és nagy a konkurencia. De azért meg lehet élni belőle, én majdnem 40 évig csináltam.
Váltani sose késő, mások 50 felett kényszerülnek rá. Inkább most lépj, amíg csak te akarsz váltani és nem külső kényszer miatt teszed.
Ha konkrét kérdésed van, írhatsz privit. Akkor esetleg írj arról, hogy milyen is a személyes beállítottságod, fiú vagy-e vagy lány, mert attól is függ, hogy milyen állások felé érdemes kacsintgatni.
Nő vagyok, és a 3 tanári diploma: angol, magyar, francia.
Azt gondolom nagyon jó tanár vagyok és szeretem is a munkát, de az utóbbi időben már egyre nagyobb luxusnak érzem, hogy havi kb. 100-ért varázsoljak.
Szerintem jól tudok emberekkel bánni, szervezni, kommunikálni. Talpraesett vagyok, tanulékony és precíz.
Szóval mindenképp valamilyen emberekkel foglalkozó, de mégis fizetésben jobban kecsegtető foglalkozást keresek.
Ami probléma: amíg ez a fizetésem, addig nem tudom önerőből átképezni magamat. Az iskolák nyílván nem fognak velem tanulmányi szerződést kötni olyan szakra, amivel aztán dobbanthatok. Így szerintem csak a céges belső átképzés marad. Ha létezik egyáltalán ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!