Érdemes manapság még buszvezetőnek menni?
Kiskorom óta buszsofőr szeretnék lenni, de ahogy olvastam, pár éven belül önvezetők lesznek a buszok is, ezáltal nem lesz szükség buszsofőrre.
Van így értelme elkezdeni?
Jartal te manapsag a magyar tomegkozlekes barmelyik buszaval? Ugy nez ki a gazdasagunk mintha ilyenekre lenne penz?
Nem tudom a fovarosban hogy megy de felenk (tolna megye) orulunk ha olyan busszal megyunk ami kibirja Szekardig lerobbanas nelkul (persze a pestre tarto buszok mindig fullosak)
Amíg paypassos fizetési lehetőség sincs a buszokon és rendszeresen veszekedni kell a sofőrrel, ha épp nincs nálad kiszámolva aprópénz, addig aligha. :D
Szerintem amúgy van, de nem épp egy változatos, ingergazdag és kreatív munka. Nem hiszem, hogy senki sem fásul bele max. pár év alatt.
Az itt Übermenschnek számító (=önmagukat annak tartó) programozók mantrája az, hogy pár éven belül minden automata lesz, emberi munkaerőre már nem lesz szükség. És ez valóban be is fog következni, már akár 2065-ben is reális esély lesz rá.
Ha buszsofőrnek akarsz menni, akkor menj, nem ez lesz, ami meggátol majd benne. Maszekoknál többnyire nem kell kasszázni, de hosszabb a műszak; államihoz kétnapos jogsival is felvesznek, annyira nincs ember, cserébe zavarhatod le a fizetni nem akaró utast és nézheted, hogy ki éppen miért akar felnyomni a központnál, mindezt jóval kevesebb pénzért, mint amit maszeknál kapnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!