Mennyire gyakori manapság Hazánkban a hé-csü 9, pé 6,5 órás nap? Szeretitek?
Csak a tájékozódás végett érdekel! A diákmunkákat leszámítva életem első munkahelyén vagyok és időnként azt érzem, nem vagyok elég tájékozódott. Honnan is lennék?!
Arra gondolok, nem tudom, milyen körülmények vannak, milyen munkaidő, stb; esetleg mikor éri meg váltani; mi az, ami miatt itt panaszkodom, máshol viszont esetleg még rosszabb, és inkább pozitívabban kellene szemlélnem...
Mennyire gyakori az, hogy 8,5 óra munkaidő + 0,5 óra ebédszünet van, cserében pénteken 6 óra munkaidő és 0,5 óra ebédszünet?
Szerethető ez? Főleg ha nem a belvárosban dolgozol (Budapest), van idő edzésre menni, üzletekbe menni (nem élelmiszer), ami fontosabb, családosoknak gyerekeket elhozni, tanulni velük?
Mi pont így dolgozunk és imádom!
H-Cs: 7-16 (fél óra ebédszünet)
P: 7-13 (nincs ebédszünet, de mindenki tart)
A reggel 7-es kezdés kicsit erős, de megéri úgy, hogy korábban hazamehetek és 8-ig többnyire csak ébredezik mindenki. :)
A hivatalokban, közműveknél, szolgáltatóknál, néhány gyárban szokás ebben a munkarendben dolgozni, vagy nyáron sok olyan cég is átáll erre, akik valamilyen kinti munkával összeköthetők (pl. kivitelezők). Ezzel kicsit növelve a komfortot, mivel korábban haza lehet menni a hőségben.
Én elképzelni sem tudnám milyen 16-17-ig dolgozni pénteken. Iszonyat szenvednék délután. Sok a vidékink (köztük én is), avagy sokan elutaznak hétvégére, pont jól jön az a pár óra plusz. Arról nem is beszélve, hogy órában kapjuk a szabadságot, így mondjuk egy pénteki szabi "kevesebbet visz".
Hm én 4 cégnél voltam (multi) de nem dolgoztunk így, de kipróbálnám. :) Németországban tudom hogy kb az egész ország így dolgozik.
Egyébként a többi kérdésre válaszolva, legegyszerűbb ha keresel egy szimpatikus kollegát, vagy megkéred a főnököd hogy rendeljen melléd egy mentorszerűséget akitől kérdezhetsz. Inkább kérdezz mintsem hogy ne, hisz fontos pont az ember életében az első munkahely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!