Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Érdemes manapság buszvezetőnek...

Érdemes manapság buszvezetőnek/buszsofőrnek menni? Keresett szakma?

Figyelt kérdés
2014. júl. 9. 15:57
 1/5 anonim ***** válasza:
76%

Ilyen szakma nincs, mármint nincs olyan, hogy elmész és buszsofőrnek tanulsz.

Lerakhatod a megfelelő jogosítványt, ahogy nézem, a D kategóriától kezdve felfelé vannak az erre megfelelőek.

Leteszed a megfelelő jogsit és ha szerencséd van, találsz melót. Bkv sofőr állások kb kihalás alapon üresednek meg és akkor is 100-an jelentkeznek rá. Volánnál nem tudom.

Kamionos az talán keresettebb szakma mint a buszsofőr. De ott azért nem találsz valszeg könnyen kezdőként melót.

2014. júl. 9. 16:20
 2/5 anonim ***** válasza:
60%
Nem.
2014. júl. 9. 17:51
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Keresett szakma az autóbuszvezető és a tehergépkocsi-vezető is, már most is hiányszakmáról beszélünk, mert nagyon kevés fiatal tudja megoldani a több száz ezerre rúgó költségeket, ami az induláshoz szükséges. Nem csak a kategóriás jogosítvány szükséges, hanem mellé egy teherautós vagy buszos GKI vizsga is, ami még vagy 120 ezer.

Elöregedett a gépkocsivezető-társadalom, a hiány az elkövetkezendő években csak fokozódni fog. Ezekkel a papírokkal azonnal el lehet helyezkedni.

2014. júl. 18. 19:31
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

3.-as válaszolónak:Abban igazad van,hogy kezdenek kihalni a régi szakik,,és egy fiatalnak nagyon nehéz összespórolni közel egymillió forintot,az induláshoz.Viszont én a probléma okát nem ebben látom.Magyarországon kamionsofőrként dolgozni inkább büntetés,mint megélhetés.140-160 ezer forintért napi 12-18 órát dolgozol,rossz az autópark állapota,állandó túlsúly,túlvezetés,tachográf kártya csere-bere,mágnesezés,pihenő idő be nem tartása,súlyos(sokszor túlzó)büntetési tételek,a szakma rossz megítélése.Buszozni még csakcsak,de az is egyre rosszabb.

Nekem A,BE,CE,DE kategóriám,illetve a szükséges egyéb képesítésim vannak,de utolsó gondolatom volna Magyarországon sofőrként dolgozni.Pedig évekig teherautóztam,buszoztam,kamionoztam.

2014. szept. 17. 17:46
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia, a 3. válaszoló vagyok. Magyarországon dolgozom belföldesként nyergessel, de azért egy kicsit túloztál. Bár lehet a cégek nagy részénél ez sajnos így megy, ahol én dolgozom, nincs túlsúly, be vannak tartva a pihenőidők, még ha emiatt késik is a fuvar, időben kifizetnek, és a géppark is jó állapotban van. És inkább 160-200 a pénz, mint 140-160, bár az igaz, hogy nem alszok otthon, csak hétvégén.
2014. szept. 19. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!