Miért gondolják azt a mai fiatalok, hogy külföldön olyan könnyű boldogulni és tárt karokkal várják Őket?
Én ugye USA-ban élek, DE az én férjem amerikai, akit itt ismertem meg Magyarországon. Szóval nekem könnyebb volt zöld kártyát intéznem, bebizonyítani, hogy miért akarok menni, bemutatni a közös képeinket, a bevándorlási hivatalnál válaszolni a kérdésekre,amiket feltettek, hogy nem álszerelmesek vagyunk-e?
Plusz a férjemnek voltak kapcsolatai, barátai (IT szektorban vezető), hogy elhelyezkedjek és volt hol laknom is. És ugye egyedül sem éreztem magam, mert az Ő barátai lassan az enyémek is lettek. Az amerikai angolban is segített. De már eleve volt egy jó erős középfokú nyelvtudásom, mikor kimentem és ígyis voltak érthetetlen szlengek számomra. És ami nem mellékes, sok amerikai dolláromba került azért ez a letelepedési ügyintézés és procedúra is. De volt félretett pénzem is, mivel itthon jól kerestem diplomásként.
Szóval ezt tekintve, mivel még bennem is bennem volt a bizonytalanság, mikor kimentem, pedig volt "hátterem"...szóval nem értem miért gondolják a mai fiatalok, hogy csak rájuk vár a nyugat nulla háttérrel?
Innét is sokak hazamennek, mert nem jön be a számításuk vagy hazaküldik őket, mert sem szakmailag, sem nyelvtudásilag nem boldogulnak.
Tényleg kíváncsi vagyok a válaszokra, mert nem olyan egyszerű, mint, amilyennek látszik.
Ha ennyire lenézitek a magyarokat, mi a fsznak hívjátok magatokat annak? Szánalmasak vagytok.
A kérdésre válaszolva: mert ez a divat.
Mert a csapból is az folyik, hogy nyugat európában kolbászból van a kerítés, kimész, ülsz 24 órát, kapsz lakást, kocsit, mindent. A valóság meg még MINDIG az, hogy képzettség nélkül, egy érettségivel egy semmi leszel, ugyanúgy.
Itthon is meglehet élni, csak mindegyik nyomorog, hogy képzettség nélkül nem adnak neki munkát, ami fizet 500 ezret/hó.
Ja, hogy ahhoz tanulni is kellett volna?
'"ez az általános vélekedés a magyarokról,
mert a !tefajtád tesz róla!"
mi az hogy "tefajtád" ???
Jelentettem az ostoba sötét magyargyűlölő álkérdést,
kérem a modikat, töröljék a "tefajtázó" gazt.
Nem hiszem, hogy sokan azt gondolják, hogy könnyű. Legalábbis, ha itt vannak már úgy is szembesülnek a valósággal, a többség legalábbis. Ellenben ezek ellenére mégis sokan maradnak kint és vállalják a küzdést. Azt azonban hozzátenném, hogy otthon sem könnyebb boldogulni, sőt számomra itt könnyebb volt (Németország). Tehát, hogyha csak ebből a szempontból nézzük akkor rengeteg nyugati országban, ha az elején nehéz is (leginkább a nyelv miatt) a későbbiekben hatványozottabban könnyebb lesz mint Magyarországon. Már csak abból adódóan is, hogy lehet tervezni és van lehetőség előrelépni.
Magyarország ezzel szemben sok szempontból élhetetlen ország. Lehet, hogy keresel 500 ezer Ft-ot, na és? Tervezni nem tudsz, egészségügy sz.r (lehet, hogy bekerülsz a kórházba egy rutinműtétre és utána vérátömlesztésre lesz szükséged mint az anyósomnak), a oktatás romokban, tehát, ha gyereked van vagy, ha fiatal vagy és tanulsz megint csak hoppon maradsz. Az társadalom mentalitása valami hihetetlen szinten taszító és gusztustalan. Az egész ország úszik a korrupcióban ami megfolytja a gazdaságot.
Egyébként sok embernek nincs vesztenivalója, főleg akik a keleti régióban laknak, vagy külföld vagy közmunka. Az előbbi szolgál több lehetőséggel, az utóbbi csak a további nyomorban való küszködést mutatja előre.
Az megint csak hülyeség, hogy tanulni kellett volna. A szakoktatás borzalom, nagyon kevés felszerelt, kórszerű szakmunkás iskola van Magyarországon. Az egyetem pedig sok ember számára elérhetetlen. Én gimnáziumban végeztem, de utána nem tudtam egyetemre menni, mert egyszerűen anyagilag nem bírták volna a szüleim. Elmentem CNC tanfolyamra, mert az "nagyon király, piacképes", aztán 1 év múlva ott is hagytam, mert trágya volt az oktatás. Utána gyári munka majd külföld.
Azért gondolják, hogy kint minden jobb, mert nem gondolják végig. Te diplomás, értelmes, idegen nyelvet beszélő nőként számba vetted a lehetőségeket. Az én környezetemben akik nekivágtak, mert húdejólesz, azok nagyrészt tanulatlan, buta emberek, akik csak azt látják, hogy 3-400 ezer forintnyi eurót/dollárt lehet keresni, de nem gondolják végig, hogy ez külföldi viszonylatban sokkal kevesebb pénz.
Az mondjuk számomra nagyon fura, hogy a gyerekednek nem tanítottad meg az anyanyelvét, de ez már nem tartozik a kérdéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!