Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért gondolják azt a mai...

Miért gondolják azt a mai fiatalok, hogy külföldön olyan könnyű boldogulni és tárt karokkal várják Őket?

Figyelt kérdés

Én ugye USA-ban élek, DE az én férjem amerikai, akit itt ismertem meg Magyarországon. Szóval nekem könnyebb volt zöld kártyát intéznem, bebizonyítani, hogy miért akarok menni, bemutatni a közös képeinket, a bevándorlási hivatalnál válaszolni a kérdésekre,amiket feltettek, hogy nem álszerelmesek vagyunk-e?

Plusz a férjemnek voltak kapcsolatai, barátai (IT szektorban vezető), hogy elhelyezkedjek és volt hol laknom is. És ugye egyedül sem éreztem magam, mert az Ő barátai lassan az enyémek is lettek. Az amerikai angolban is segített. De már eleve volt egy jó erős középfokú nyelvtudásom, mikor kimentem és ígyis voltak érthetetlen szlengek számomra. És ami nem mellékes, sok amerikai dolláromba került azért ez a letelepedési ügyintézés és procedúra is. De volt félretett pénzem is, mivel itthon jól kerestem diplomásként.

Szóval ezt tekintve, mivel még bennem is bennem volt a bizonytalanság, mikor kimentem, pedig volt "hátterem"...szóval nem értem miért gondolják a mai fiatalok, hogy csak rájuk vár a nyugat nulla háttérrel?

Innét is sokak hazamennek, mert nem jön be a számításuk vagy hazaküldik őket, mert sem szakmailag, sem nyelvtudásilag nem boldogulnak.

Tényleg kíváncsi vagyok a válaszokra, mert nem olyan egyszerű, mint, amilyennek látszik.

2018. jan. 24. 10:01
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
29%

"hogy a SZOCIALIZMUSBAN nagy amerikai álomról beszéltek"

Szoc.bérlakás és azt nem hallottad, hogy a lakásokban esténként hörgött a Szabad Európa rádió - és akik nem voltak elégedettek azzal, hogy van hűtőjük, tv-jük, hanem probléma volt, hogy semmi nem kommunista eszmével nyakonöntött írás/mű/egyéb nem jelenhetett meg, az ábrándozva csüngött a hörgő szokolján. :D

de persze, nem lett semmi jobb,most a pénzt után lohol mindenki, holott már hozzá lehet férni a magas szellemiségű írásokhoz...

*

kérdező, nem irigyellek... mert minden nehézség ellenére szeretem a hazámat.

És teszem a dolgomat, nem azon hörgök, hogy nekem milyen jó, míg másnak nem. Ugye.

"S mégis, magyarnak számkivetve,

lelkem sikoltva megriad -

édes Hazám, fogadj szivedbe,

hadd legyek hűséges fiad!

Totyogjon, aki buksi medve

láncon - nekem ezt nem szabad!

Költő vagyok - szólj ügyészedre,

ki ne tépje a tollamat!"

[link]

2018. jan. 24. 11:28
 22/35 A kérdező kommentje:
15. Igen, informatikai projekt vezető. Nagyon sok pénzt keres, DE nagyon sok a hátránya is ennek a munkának! Az elején, amikor kikerültem, az Ő személyi aszissztense voltam, amíg ment az improve English és akkor még Vele utazgattam. Aztán mikor már perfect volt az angol (kb 6 hónap), elkerültem egy real companyhoz és így már nem tudok Vele utazni. Sokat vagyok egyedül, mivel ezafajta munka roh.adt sok utazással jár! És a szomszédos államok között is jó sok km van, így ha elutazik egy projekt miatt, van, hogy nem látom 2-3 hétig! Olyankor a gyereket is egyedül kell intéznem, meg mindent. Ez elég fárasztó. Szóval vannak ennek hátulütői. Ilyen értelemben nem minden a pénz. De tény, hogy az amerikaiak nagyon kedvesek, pozitívak,segítőkészek és nem rosszindulatúak. Nagyon más a mentalitásuk egy átlag magyarhoz képest. Bár vannak kivételek, de az itteni megszólalásokat nézve, kevés.
2018. jan. 24. 11:31
 23/35 anonim ***** válasza:
57%

,,nem tűnt fel hogy a Kádár rendszerben GARANTÁLT MUNKALEHETŐSÉG volt és kötelező volt dolgozni? "

Jaaah,kötelező volt,de kb. semmi értelmes munkája nem volt,csak kitöltötte a napot.Ennek isszuk a levét most,rengeteg hitelt vett fel az ország a sok semmirekellő végett.

"Nem úgy mint a kapitalizmusban, hogy a semmit nem érő egyetemisták 30 éves korukig tanulnak meg munkát keresnek diplomáznak, addig egy osztott szobában nyomorognak és rabszolgamunkát végeznek, majd elmennek egy diplomát nem igénylő munkára és letagadják a diplomájukat, és 20 éves korukig a szüleikkel élnek egy lakásban. A kádár rendszerben már a legtöbb 18-19 éves dolgozott."

Ebben pici igazság van,hogy sokan elvégeznek ilyen büfészakokat aminek tényleg semmi értelme,ezeket szervezném át szépen,fizetősre,csak a piacképesekre emelném a létszámot,mert tényleg semmi értelme azoknak a diplomáknak.

2018. jan. 24. 11:37
 24/35 anonim ***** válasza:

,,15. Igen, informatikai projekt vezető. Nagyon sok pénzt keres, DE nagyon sok a hátránya is ennek a munkának! Az elején, amikor kikerültem, az Ő személyi aszissztense voltam, amíg ment az improve English és akkor még Vele utazgattam. Aztán mikor már perfect volt az angol (kb 6 hónap), elkerültem egy real companyhoz és így már nem tudok Vele utazni. Sokat vagyok egyedül, mivel ezafajta munka roh.adt sok utazással jár! És a szomszédos államok között is jó sok km van, így ha elutazik egy projekt miatt, van, hogy nem látom 2-3 hétig! Olyankor a gyereket is egyedül kell intéznem, meg mindent. Ez elég fárasztó. Szóval vannak ennek hátulütői. Ilyen értelemben nem minden a pénz. De tény, hogy az amerikaiak nagyon kedvesek, pozitívak,segítőkészek és nem rosszindulatúak. Nagyon más a mentalitásuk egy átlag magyarhoz képest. Bár vannak kivételek, de az itteni megszólalásokat nézve, kevés."

Pont ugyanezt akarom én is IT projektvezető lenni,most szoftverfejlesztő vagyok több éves gyakorlattal perfekt angollal.

Én imádni fogom azt az életet,sok sok zseton,utazgatás.

Hát menj vele akkor ha sokat utazik,nem hinném rászorultok a fizujára a párodnak.

Ilyen karriert tűztem ki én is magamnak.

Igen az amcsik kedvesek és kommunikatívak,átlag magyar siralmas teljesen igazad van.

Pesszimizmus,meg az rinya,orbánozás na az megy,de tenni nem.

Örülj neki kint vagy ebből a pöcegödör országból menni kell,az emberek borzalmasak,tisztelet a kivételnek.

2018. jan. 24. 11:42
 25/35 SzociálisBérlakás ***** válasza:
25%

"lakásokban esténként hörgött a Szabad Európa rádió"

a szabad európa rádiót -kapitalista propagandát- teljesem betiltotta a Kádári Állam legelőször, és amatőr rádiósok fogták be és osztották meg a néppel amiért aztán -a vadkapitalista ígérgetések hatására, a nyugati kolbászkerítés állításának a hatására- a nép lázongani kezdett és akkor liberalizálták valamennyire a nyugati rádióadásokat főleg amikor a rengeteg vadkapitalista nyugati ígérgetés annyira föllázította a népet, hogy megdöntötte a Kommunizmust.

2018. jan. 24. 11:43
 26/35 anonim ***** válasza:
Bocs elírtam ,,nem hinném,hogy a fizudra rászorultok,amikor a párod jól keres."
2018. jan. 24. 11:43
 27/35 SzociálisBérlakás ***** válasza:
60%

"Jaaah,kötelező volt,de kb. semmi értelmes munkája nem volt,csak kitöltötte a napot."

AHA amikor a marketing kb nem létezett és a kapitalista cégek marketingkapányai nem manipulálták kedvükre a piacot? Amikor nem pofára vettek fel valakit? A gyár melletti munka egy autógyárban, építkezési munka az hogy tömegével építették a társasházakat az nem hasznos munka? Nézzél fel az álláskereső oldalakra minden 2. hírdetés ingatlanos, jó kommunikáló (megtévesztő, manipuláló) készséggel meg üzletember megjelenéssel. Pofára veszik fel és tele van fél millió nettós fizetésű 6 órás se x mentes masszőr munkákkal az összes álláskeresői oldal, Budapesti elit belvárosi szalonokba AZ TERMÉKENY MUNKA? A marketing szakember termékeny munka aki megszerkeszt egy logót 1 perc alatt amire egy alsó tagozatos is képes, és azt mondja mennyire fäsza kampányt csináltam, az termékeny munka? Az előállít értéket vagy csak embereket manipulál és téveszt meg, lehúzva ezzel emberek pénzét? A teljes alakos képet igénylő huszonéves nőt kereső hostess munka AZ TERMELÉKENY MUNKA? OTT ÁLL A MARKETINGKABALA A TERMÉK MELLETT HOGY A Z EMBEREK ÖSZTÖNBŐL MEGVÁSÁROLJÁK A TERMÉKET, Az termelékeny munka? A marketinghez köthető szakmák beleértve a félmillás fizetésű masszőr állásokat 5× több pénzt fizetnek a semmiért mint amennyit egy termelékeny munkás kap kézhez. Föl ne merd hozni hogy régen kevésbé voltak termelékenyek az emberek, amikor ma egy focista 50× többet keres mint egy orvos és a stadionok is azért épülnek.

2018. jan. 24. 11:56
 28/35 A kérdező kommentje:
És ami nagyon rossz, hogy nincs garantált fizetett szabadság. Kifejezetten a főnököm jóindulatán múlik, hogy egy évben 2*1-2 hetet eljöhetünk ide a szüleimhez látogatóba az unokával.És körülbelül ezzel ki is fújt a szabadságom az aktuális évre. Szóval egyáltalán nem egyszerű. Illetve nem az van, hogy gondolok egyet 7000 km-ről és irány. Nagyon drága a repülőjegy és nem 2 óra az út sem. Szóval sok hátránya van a dolognak. De nem mondom, hogy nincsenek előnyei, mivel kaptam egy remek férjet (a munkáját leszámítva, mert azt nem szeretem) és kisfiút illetve sok nem érdek barátot. De azért az USA nem egy rózsaszín felhő, amire csak úgy felül az illető és az égre repíti. Még úgysem könnyű, hogy az embernek van segítsége. Illetve, ami nekem nagyon sok lelkiismeretfurdalást okozott és a mai napig okoz, az az, hogy a szüleim ezen időn kívül csak skypeon tudnak az unokájukkal kapcsolatot tartani és ez sem egyszerű, mivel bár tanítgatom magyarul, azért nap, mint nap, csak az angolt hallja, mert mi egymással ugye angolul beszélünk. Szóval a szüleimnek nincs könnyű dolga, hogy megértessék magukat az unokájukkal.
2018. jan. 24. 12:29
 29/35 A kérdező kommentje:
24. Talán azért ez a véleményem és talán azért ez az általános vélekedés a magyarokról, mert a !tefajtád tesz róla! Nézd vissza a témához nem kapcsolódó válaszaidat. te tipikusan egy rosszindulatú pojáca vagy, aki 5 Ft-ért elárulja a saját barátját is, mert neki épp jobban megy.Süt rólad az irigység. Minden válaszodból. A többiek próbáltak normálisan válaszolni, te meg az elejétől csak provokálsz! Meg is érdemled a sorsod!Ez a véleményem
2018. jan. 24. 12:38
 30/35 A kérdező kommentje:
27. Hát egyesek válaszából látszik, milyen szinten van az átlag magyar. Tisztelet a kivételnek.
2018. jan. 24. 12:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!