Miért gondolják azt a mai fiatalok, hogy külföldön olyan könnyű boldogulni és tárt karokkal várják Őket?
Én ugye USA-ban élek, DE az én férjem amerikai, akit itt ismertem meg Magyarországon. Szóval nekem könnyebb volt zöld kártyát intéznem, bebizonyítani, hogy miért akarok menni, bemutatni a közös képeinket, a bevándorlási hivatalnál válaszolni a kérdésekre,amiket feltettek, hogy nem álszerelmesek vagyunk-e?
Plusz a férjemnek voltak kapcsolatai, barátai (IT szektorban vezető), hogy elhelyezkedjek és volt hol laknom is. És ugye egyedül sem éreztem magam, mert az Ő barátai lassan az enyémek is lettek. Az amerikai angolban is segített. De már eleve volt egy jó erős középfokú nyelvtudásom, mikor kimentem és ígyis voltak érthetetlen szlengek számomra. És ami nem mellékes, sok amerikai dolláromba került azért ez a letelepedési ügyintézés és procedúra is. De volt félretett pénzem is, mivel itthon jól kerestem diplomásként.
Szóval ezt tekintve, mivel még bennem is bennem volt a bizonytalanság, mikor kimentem, pedig volt "hátterem"...szóval nem értem miért gondolják a mai fiatalok, hogy csak rájuk vár a nyugat nulla háttérrel?
Innét is sokak hazamennek, mert nem jön be a számításuk vagy hazaküldik őket, mert sem szakmailag, sem nyelvtudásilag nem boldogulnak.
Tényleg kíváncsi vagyok a válaszokra, mert nem olyan egyszerű, mint, amilyennek látszik.
5-ös, ma 10:32 jelentettelek.
Én nem sértegettelek, nem ilettelek ilyen mocskos szavakkal, úgyhogy viszlát. Ráadásul, ha jól sejtem, "Balázskához van szerencsém".
"Én ugye USA-ban élek"
Ugye?! Érdekes, önmagadat is meggyőzni szándékozó felütéssel kezdődik a szöveg. De tekintsünk el ettől a szótól. Az első állításod, hogy "ott" élsz.
"itt ismertem meg Magyarországon"
Második állítás: _itt_ vagy Magyarországon. Ha kint lennél, akkor "ott ismertem meg" lenne olvasható.
"hogy miért akarok menni"
Ha ott lennél, akkor a _jönni_ szót használnád. De mivel a menni szót használtad, ezért magyar perspektívából meséled a sztorit.
"mikor kimentem és ígyis voltak érthetetlen szlengek számomra"
Ha kint lennél, akkor a "kijöttem" lenne logikus, de újfent magyarországi nézőpontból mesélsz.
"mivel itthon jól kerestem diplomásként."
Itthon? Még mindig magyar nézőpontból beszélsz. Ha kint lennél, akkor az "otthon" szót lenne logikus használni.
"bennem volt a bizonytalanság, mikor kimentem"
Egy újabb mentem/jöttem ellentmondás. Döntsd már el, hogy hol tartózkodsz, amikor történetet mesélsz :)
"Innét is sokak hazamennek"
Na, végül a lokációt tekintve sikerült visszatalálni a sztoridba, de a többire is ügyelni kellett volna.
Háát az való igaz,hogy ez a ,,kimegyek mosogatni 1000-1500 euróért de f..za lesz" tényleg nem értem.
Abból kb. éhen halsz,persze lakhatsz együtt Abdullal,meg Frankyvel egy lakásban és a tiéd egy 10nm-es luk.
De olyan szakmával mint a férjed na azzal simán érdemes kimenni több év gyakorlattal irgalmatlan zseton plusz céges luxus kocsi,ilyen olyan juttatások.
De való igaz,perfekt angol+SZAKMA+több év gyakorlat csak így érdemes menni.
ma 10:42: Fémdetektorja úgy lett hogy annak idején kifejlesztettem arra a célra hogy én is azt csinálom és ingyen adtam neki egyet útravalóul. Mivel már idehaza eltervezte mit fog csinálni, még a gazdag feleség találása is a tervei közt volt. Ahogy a szavaival élve a "bokorban alvás" is, Olaszországban. Az olaszoknál egy tanyán dolgozott és szállást is kapott és szinte családtagként viszonyultak hozzá. Annyit tudok hogy Ausztráliában feketén tartózkodott, állampolgár csak a nősülése után lett. A lehetetlent nem ismerte, mert a román diktatúra elől is át tudott szökni Magyarországra, pedig elmondása szerint simán le is lőhették volna.
Kinti sorsa nem volt véletlen, sem a szerencsén nem múlott. Itthon is pontosan arról beszélt amit meg is valósított. A feleségén meglepődtem, mert csak gazdag feleség találásáról beszélt itthon, nem pedig akinek szinte akkora birtoka van mint idehaza egy megye, tele több ezer szarvasmarhát számláló vállalkozással, azok terelésére használatos helikopterekkel meg alkalmazottakkal. No de nem mindig jön össze az amit elképzel az ember, van amikor több. :))
13. Nekem nincs okom hazudni, mert attól kb. senkinek nem lenne jobb, se rosszabb. Logikád nulla. Szerintem az ilyen szintű irigység nem gyógyítható! Azt hiszel, amit akarsz. Nekem ettől nem lesz rosszabb!
De megmondom őszintén, az ilyen hozzászólásokat látva, nem bánom, hogy kopott a magyartudásom 11 év alatt. És igazából, ha kérdezik, lassan oda jutok, hogy kint is letagadom, hol születtem. Pont az ilyen rosszindulatú, szőrszálhasogató pancserek miatt, mint te vagy. Légy büszke.
Balázska a kommunizmusoddal menj már innen.
Pont az ilyen semmirekelő alkeszek végett nem működősképes.
Mert ha nem dolgozol ugyanannyit kapsz mint aki dolgozik,a nagy f..zt,lusták rendszere volt a kádáré.
Szerencsére vége van.
*16:
Hát több ilyen ember kéne.
"Mert ha nem dolgozol ugyanannyit kapsz mint aki dolgozik,a nagy f..zt,lusták rendszere volt a kádáré.
Szerencsére vége van."
nem tűnt fel hogy a Kádár rendszerben GARANTÁLT MUNKALEHETŐSÉG volt és kötelező volt dolgozni? Nem úgy mint a kapitalizmusban, hogy a semmit nem érő egyetemisták 30 éves korukig tanulnak meg munkát keresnek diplomáznak, addig egy osztott szobában nyomorognak és rabszolgamunkát végeznek, majd elmennek egy diplomát nem igénylő munkára és letagadják a diplomájukat, és 20 éves korukig a szüleikkel élnek egy lakásban. A kádár rendszerben már a legtöbb 18-19 éves dolgozott.
#3, 16-osnak:
"Az olaszoknál egy tanyán dolgozott és szállást is kapott és szinte családtagként viszonyultak hozzá"
Ja, hát akkor azért nem igazán "csövezett", hanem dolgozott. Úgy már érthető, hogy honnan lett pénze rep.jegyre. Azt mindjárt gondoltam, hogy illegálisan ment ki Ausztráliába...
Köszi a választ :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!