Hogy lehet úgy boldogulni az életben ha senki nem támogat?
Ha 200 nettót keresel, nagy végzettséged nem lehet, valószínűleg 8-10 éve dolgozol, így elég szánalom, ha csak 1 milliót tettél félre.
10*12*60e=7,2 millió
Lazán vehettél volna belőle lakást, házat. És ez a simán párnacihába rakott összeg.
Befektetéssel jóval több lenne.
Ha csak 20 ezret teszel félre ltp-be, már azzal többet lenne, mint most (4 év alatt 1,5 millió).
"így elég szánalom, ha csak 1 milliót tettél félre. "
A szánalmas az, hogy lenézel mást ki mennyit gyűjtött össze, holott semmit se tudsz róla. De hát kíváncsi lennék Magyarországon abban a baromi nagy állítólagos jólétben (ahonnan eljön lassan mindenki) hány embernek van 1 milliós megtakarítása akár 20 év munka után is... kössz a kérdés költői...
6, a hozzáállást ítélem el. Azt a fenemód nagy pesszimizmus, miszerint "semmit nem lehet elérni", "csak az ér el bármit, akinek a fene alá rakták", "ha milliók élnek szarul, akkor nekem se mehet jobban".
Igen, így nem is.
Férfi, vagy nő vagy?
Van-e élettársad?
Párosan.
Máshogy nehezen. 27 vagyok. 25 évesen kezdtem dolgozni, akkor még volt egy fél évem az egyetemen (második diploma). Ösztöndíjakból, diákmunkából volt egy millióm, aminek egy része elment a költözésre. 150 ezret kerestem nettó (Budapest vonzáskörzetében), amiből 50 elment egy tömeg albira, fizettem egy lakástakarékot és ezen felül havi max 20-30 ezret tudtam félretenni, ha nem lettem beteg, vagy nem kellett semmi komolyabbat vennem. Aztán szépen lassan nőtt a fizetésem és a páromat is megismertem. Egy idő után összeraktuk amink van és vettünk egy lakást hitelre, minimális önerővel. Egyedül ez talán 5 év múlva ment volna, de a felfelé ívelő ingatlan árak miatt lehet, hogy akkorsem.
Ketten vagyunk, mindketten 320 ezer körül keresünk, így van miből gazdálkodni. Egyedül nem lenne annyira kényelmes két lakástakarékot, hitelt, rezsit fizetni és mellette megélni. A fizum nem számít rossznak, még is alig tudnék félretenni. Így, hogy ketten vagyunk és dupla annyiből gazdálkodunk, a 4 lakástakarék, hitel és rezsi után is marad 400 ezrünk, amiből megélhetünk és félre is tehetünk bőven. Párosan szép az élet mind lelkileg, mind anyagilag. Mi így abszolút jól megélünk... Magyarországon!
És hogy őszinte legyek hálás vagyok mindazoknak, akik elmentek, mert ha nem így lenne, nem lenne ekkora szakember hiány és nem keresnénk ennyit, illetve nem érezném baromira biztonságban magam, ami a munkahelyem "biztosságát" illeti. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!