Milyen jellegű munkára jelentkezhetek egy ecdl vizsgával?
Egy ecdl vizsga önmagában utat nyit új szakmák iránt mint pl jelentkezhetek recepciósnak?Ha igen minek még?
Jelenleg felszolgálóként dolgozom és dolgoztam az utóbbi 5évben.Az egyetemen germanisztikát tanulok némeországban(első év), irodai munka tapasztalatom még nincs, angolul egy erős b2es szinten beszélek.
Köszönm a segítséget.:)
Nem akarok info szakon elhelyezkedni egyaltalan, ezert is irtam le a cim alatt talalhato leirasban, hogy gemanisztikat tanulok, csak valami extra szakmai lehetoseget nezek egyetem mellett, mint mondjuk :recepcios hotelben,utazasi irodaban...az erdekelne, ha esetleg a leirabol nem derult volna ki, hogy megis milyen jellegu munkak elvegzesehez hasznalhatom fel.
Mivel NEM erettsegiztem infobol, es egyaltalan semmi kozom hozza, nem tudom, hogy akkor megis miert letezik ez az ecdl vizsga, mire talaltak ki mit bionyit, ha szerintetek csak a szamitogep bekapcsolasat tanulja meg rajta az ember...?Megegyzser hansulyoznam, nem vagyok info szakos.
Oke, akkor valoszinuleg egyedul vagyok azzal, hogy szamomra az:
-Adatbazis kezeles
-Webszerkesztes
-IT biztonsag
-CAD
-Halado szovegszerkesztes(szerintem egy Windowson meg az alap szovegszerkesztes sem menne, mivel Macen van mar evek ota, de gondolom ezt nem varhatom el minden unkaadomtol...)
Tehat akkor az mar kiderult, hogy hasznalni lehet valamire, mert "ez alap", na de hol?Sajnos a kerdesemre meg mindig nem kaptam valaszt.Ahogy azt mar leirtam 2x is, az egyetem melle keresek valami kiugrasi lehetoseget a vendeglatasbol mert mar nayon unom, es urulnek valami biztosabb, nyugisabbnak...
A lényege egy általános számítógépes ismeret amik irodai munkáknál kellhetnek. Ez olyan hogy sokaknak alap és kevés míg másoknak mond újat, főként ha vált valaki profilt. Igazából bármilyen irodai munka "kellékei" és most nyilván eltekintve a speciális szoftverektől.
Mondok példákat ahol valamit használnak, mondjuk raktár készet nyilvántartás fogyási listázással / árbevétellel, ügyféllisták és egyéb adatbázisok, email levelezés, hivatalos levelezési formák, kör email, iktatások adatbázisokba, ismertetők prezentációk készítése dolgokról, windows linux mac alap használat, internet használat, formanyomtatványok készítése mint pl garancia szerződés és egyéb iratok, akár használati útmutatók készítése és bármilyen szöveg megírása szerkesztése képekkel táblázatokkal stb-vel, excel táblázatokban listák amikkel számol a szoftver pl összeadja az összegeket vagy számol százalékot stb, képszerkesztés hogy nyomtatásban megfelelő élessége és minősége legyen, elektronikus hitelességről dolgok.
Változó melyik munkahelyen melyik szoftvert mire használják. Van ahol külön vállalati szoftver van azt meg úgyis megmutatják. Ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!