Rajtengedély vizsgával díjugratásban A1-től B5-ig bármelyikben indulhatok ugye?
Ja és mik a feltételek pl.: a lovardámnak miben kell megfelelnie ahoz hogy én vizsgázhassak?
-És valami sportegyesületi tagnak kell lennem elvileg. Ez hogy van?
Nem indulhatsz bármelyik számban, a legalacsonyabb kategóriával kell kezdened, vagy R90nel, vagy pedig kezdő lovassal R100, és minősülni kell a további számokra. Amikor én kezdtem, még 2 hibátlan pályánként lehetett feljebb lépni, az idei vizsgaszabalyzatot meg nem néztem át, de van egy minimális pálya limit minden évben.
Ezen kívül a te lovardád max "pályázhat" rajtengedelyre, de a vizsgákat a lovasszovetseg hirdeti meg dijugratas.hun, melyen csak bejegyzett edző, lovasklub\egyesület tagság és vizsgadíj ellenében vehetsz részt, majd a versenyeken licenc kiváltás ellenében. A vizsga elott kötelező sportorvosi vizsgalaton reszt venni, ezen kívül van egy vizsgakonyv amit meg kell tanulni illetve nem tudom, hogy ma is a kitoltos verzió él e még, de azt is ki kellett dolgozni régebben.
Ezen kívül az A1 anno 125 cm volt, amin te nem kezdhetsz, a B5 pedig az 130as A2 kategóriának felelt meg, csak más volt a díjazása illetve más szabályzat szerint bírálták el. Tehát ha ezt a kérdést szőrszálhasogatóan fogtam volna fel, egy egyszerű, rövid NEM lett volna a válasz, mivel kezdő lovas ne is álmodjon róla hogy helybol 125-130on közlekedhet.
Ma R kategóriák vannak, azok 5 cm-enkent is válthatják egymást.
Sikeres REV + megfelelő licenc befizetésével bármelyik számban indulhatsz, ha megfelelsz bizonyos feltételeknek..
Hogy ezek pontosan mik, azt az edződtől megtudhatod.
(ajánlott szakirodalom a Szövetség díjugrató szabályzata különösen, általánosan a Versenyszabályzat)
De az előző hozzászólások is már körvonalazták ezeket a feltételeket..
És nem elvileg kell sportegyesületi tagnak lenned, hanem gyakorlatilag is, méghozzá a Szövetségnél tagként regisztrált sportegyesületnek kell lennie.
Jelzem, vannak olyan egyesületek, ahol minőségi lovasoktatás van - akár REV - re is felkészítenek, ami a lovastudást illeti, mégsem regisztrálnak a szövetségénél, mert a tagdíjat nem tudják kigazdálkodni.
A tagegyesület elnöke írja alá és küldi meg a Szövetségnek a REV jelentkezési lapodat, amit a Szövetség visszaigazol az elnöknek, úgy hogy kapsz egy regisztrációs számot, és ezzel jelentkezhetsz REV - re.
Az, hogy a lovardának milyen feltételekkel kell rendelkeznie, a Te szempontodból vizsgázóként, kib....ul mindegy, mert REV - et csak az a lovarda szervezhet, aki rendelkezik ezekkel a feltételekkel. A lista a Szövetség honlapján megtalálható.
Minden kezdő lovasnak az első startjától kezdve 8db pályát kell teljesítenie ,,A'' szabály szerinti 8, vagy kevesebb hibaponttal a 100-105cm kezdő lovas stílusverseny
versenyszámban ahhoz, hogy 110-115cm-en indulhasson.
120cm-en akkor indulhat:
Ha teljesített 110cm vagy 115cm-en legalább 4 db maximum 4 hibapontos pályát (ezzel megszerezve a 110cm szintű lovas minősítést)
130cm-en akkor indulhat:
Ha teljesített 120cm vagy 125cm-en legalább 4 db maximum 4 hibapontos pályát (ezzel megszerezve a 120cm szintű lovas minősítést)
140cm-en akkor indulhat:
Ha teljesített 130cm vagy 135cm-en legalább 1db pályát
150cm-en akkor indulhat:
Ha teljesített 140cm vagy 145cm-en legalább 1 db pályát
Egy naptári éven belül (január – december) maximum 20cm-rel léphet feljebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!