Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sokan miért mondják azt a...

Sokan miért mondják azt a fiataloknak, hogy ne szerezzenek diplomát, amikor csak azzal lehet jó pozíciókat kapni? Bizony még a kamunak mondott diplomákkal is.

Figyelt kérdés

Én gazdaságit raktam, sohasem volt probléma az elhelyezkedés.Persze ehhez hozzájárul,hogy mindig képzem magam.

Viszont,vannak azok a diplomák, amiket kamunak tartanak pl:anglisztika,germanisztika, andragógia....stb....stb

Viszont én azt látom,hogy tapasztalom,hogy az ilyen diplomával rendelkező emberkék sincsenek hátrányban, sőt egészen jó és jól fizető pozíciókat tudnak betölteni.

Például a mi cégünknél a HR vezetőnek szociálpedagógia diplomája van.De a HR osztályon még több komoly pozíciót betöltőnek is szociológia, andragógia...stb diplomája van.

Ami nekem leginkább szemet szúrt, hogy a minőségbiztosítási vezetőnek meg germanisztika diplomája van.Pedig, az azért eléggé műszaki terület, főleg nálunk.

De ismerősök közül is sokan vannak bölcsészek, társadalomtudományi karon végzettek, akik jó állásuk van, kellemes fizetéssel.

A Mekis hasonlat egyikükre sem igaz, sőt még sohasem találkoztam diplomással, aki a Mekiben dolgozik, egyetemista diákmunkásokkal már igen.

Én azt mondom, kell az a diploma.

Jó pozíciót nehéz megcsípni nélküle.Milyen jó pozíció?

Hát, rugalmas munkaidő, évente több százezer kafeteria, normális fizetés (bruttó 330 felett). Illetve, ami fontos,hogy igényeljen önállóságot,kelljen használni az agyadat is.

A szolgálati laptop,telefon meg változó,valahol hátrány,valahol előny.

2017. dec. 29. 16:58
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Én voltam a 18 - as, azóta megjártam egy sz.r munkahelyet, gondoltam megosztom. Csak hogy lássátok, mennyit ér a papír...

Egy szimpla szakmunkás ott a vezető, ahol dolgoztam. Még hülye is volt. Ha ez nem lett volna elég, nem ért ahhoz amit csinál, kétszínű és mindent másokra ken. Sokan lettünk volna, akik nála iskolázottabbak, rátermettebbek. Na és mit gondoltok? A kutyának nem kellünk! Egymás után mond fel ezen a helyen mindenki, aki kicsit is okosabb, mert senki sem tűri hogy az agyatlansága mellett még hazug és tiszteletben is a vezető. (Ki tűrné azok közül, akikhez sosem fog felérni?) A tulajok tudják, az összes kolléga tudja; kárt okoz nem egyszer a cégnek a hozzá nem értésével - tehát tényleg a legalja, úgy emberileg, mint szakmailag. Mégis ő kell! Mert benyalta magát és minden sz.rt elvállal, a családját is félredobja a nő bármikor. Onnan senki ki nem mozdítja már... Ennyit a papírról... A sikerhez nagy adag szerencse és/vagy rátermettség kell. Sokszor cyak az előző, lásd a példámat. Kár itt a végzettségekről vitatkozni. Csak ki kell lépni a világba...

2018. ápr. 2. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!