Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg nehezebb állást...

Tényleg nehezebb állást találnia a 30 felett végzett pályadkezdő fiataloknak? 32l

Figyelt kérdés
Ezen az oldalon mindenki azt hangoztatja,hogy a fenti elhangzott a valóság,mégis a környezetemben lévő 30 felett végzett friss diplomások már 1-2 hónapon belül állashoz jutottak.

2016. júl. 8. 13:29
 1/4 A kérdező kommentje:

*"a fent elhangzottak számítanak a valóságnak"

Elnézést a baki miatt!

2016. júl. 8. 13:33
 2/4 anonim ***** válasza:
53%
Azért nem mindegy honnan hova váltasz. Ha például gépgyártástechnológiával foglalkoztál (pl OKJ után) 10 évig, majd utána 30 éves korod felett elvégzed a gépészmérnökit, hiába leszel az adott szakmában pályakezdő, mégis elég jó a referencia.
2016. júl. 8. 14:18
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Én harminc felett akartam váltani.

Nem sikerült, hiába szereztem az új munkakörnek megfelelő végzettséget.

Úgyhogy maradtam abban amit most csinálok...

2016. júl. 8. 15:09
 4/4 anonim ***** válasza:

Én úgy voltam vele, hogy volt egy egyetemi végzettségem 30 felett, de nem tudtam vele igazán a szakmában elhelyezkedni. Ezért, miután meguntam, hogy nem vesznek fel oda ahova szeretnék menni, több éven át végeztem egy, a szakmámhoz nem köthető, de azért felsőfokú végzettséghez kötött munkát. Hogy úgy mondjam, túlképzett voltam a helyemen.

Na de én nem akartam ebből a kuli iparból nyugdíjba menni, úgyhogy ha már amúgy is túlképzett voltam, és akkor még a család támogatása mellett a pénz se volt gond, fogtam magam, és elvégeztem egy kiegészítő képzést az eredeti végzettségemhez.

Persze, miután elvégeztem ezt a saját pénzemen, az után se jött rögtön a kánaán. Ugyanúgy nem estek hasra tőle. (vagy inkább egyszerűen csak nincs elég állás meghirdetve erre).

De végül, miután még lehúztam vagy 2 évet az addigi munkahelyemen, sikerült ezzel olyan helyet találnom, ami jobban is fizet mint az addigi, meg szakmába is vág.

Van olyan, hogy csak később érik be a munka gyümölcse.

Persze az se mindegy, hogy milyen diplomád van.

2016. júl. 8. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!