Miért néznek pénzéhesnek a munkáltatók, ha könyvelői állásra 300+ bruttót kérek?
Kezdjük ott, hogy ha kontírozó könyvelőnek mész, akkor
1) nincs mire fel bruttó 300K-t kérned
2) belépéskor meg kell kapd, hogy mik tartoznak a te munkakörödbe
39 ha ezt jelentősen bővítik, úgy először a béredet tárgyald újra, aztán vegyél át ilyen feladatod. Utólag hiába sírsz, alapvető, hogy jófejségből és ingyen nem vállalunk el több munkát
Szerintem az a baj, hogy kezdő fizetésnek kérsz sokat.
A legtöbb helyen a próbaidő lejárta után alapból emelnek, ha máshogy nem , hát onnantól járnak plusz dolgok.
Pl. cafeteria.
Lehet, hogy nem kp-ban kapod meg - bár én abban kapom - de kajautalványban is ugyanúgy havi 30 ezer kp-t ér, nem?
De alap, hogy idővel emelnek, én pl multinál dolgozom, minden évben van automatikus béremelés, van egyx alap, 1-2-3-4 %, a cég eredményétől függően, és van egy olyan, amit a teljesítményedre kapsz, a közvetlen vezetőd ajánlásával. Ez sokaknál semmi, mert csak tengnek-lengnek, de volt már olyan év, hogy 10%-ot kaptam.
Ha belegondolok, 10 éve dolgozom ezen a helyen, és a fizetésem kb háromszorosa!
Nem most keresek olyan rettentő sokat, hanem olyan alacsony bérrel kezdtem!
És év közben prémium, egyéb juttatások.
Egy pályakezdő ne akarjon már annyit keresni, mint aki 10-20-30 éve ezt csinálja!
Lehet, hogy a jogszabályok tekintetében frisebb a tudásod, de tapasztalatod meg semmi.
Ha nem ültetnek oda egy már gyakorlott kolléga mellé, hozzá sem tudsz szagoln az egészhez!
Kezdj egy alappal, és ha beválsz, és meg akarnak tartani, akkor emelni fognak. Multinál mindenképpen. Kis magyar vállalkozásnál erre kevesebb esély van.
Valamelyik nagy hírportál, az index vagy az origo, minden évben csinál egy felmérést az akkor végzősökkel, legyenek ezek érettségiző vagy diplomázó fiatalok. A felmérés lényege az, hogy mennyit akar majd keresni, vagy mit gondol, mennyit fog. NEm tudom, hogy teszik fel a kérdést, de a lényeg a leendő fizetés.
A fiatalok a semmi kis tudásukra olyan számokat mondanak, hogy a kollégáimmal nem győzünk röhögni.
De ezen az oldalon is jókat szoktunk szórakozni.
NA jó, én is voltam 20 éves, nagy álmokkal.
Aztán az első fizetésem volt vagy 60 ezer!
ÉS nem viccelek, ez 2007-ben volt!
Szóval nem vagyok még olyan öreg.
De a gyerekek ebben a felmérésben olyat mondanak, hogy "nettó 200 alatt fel se kelek az ágyból".
Mindezt egy érettségivel, ami semmi tudást nem ad. NA ezek majd rádöbbennek, és ide írogatják a kérdéseiket. Kicsit sokat akarnak kezdetnek, aztán vagy elmennek kevesebbért, vagy kimennek külföldre. De ott is tudni kéne valamit, vagy gürizni éjjel-nappal, a legtöbben aztán haza is jönnek és fülüket-farkukat behúzzák. Vagy szidják a rendszert.
Szóval ahhoz, hogy ennyit keress, valamit fel kéne mutatni. Ha tetszik a hely, a közösség, és minden egyéb megfelel, pl. jó helyen van, jó a közlekedés, jó a munkarend, jó a kollektíva, és telik ételre, albérletre, szórakozásra, akkor el kell fogadni, és produkálni valamit. A többit meg majd az idő hozza, hidd el, hogy 2 év múlva már nem ennyit fogsz keresni. Ne akard az egész világot, amíg nem tudsz semmit.
Mert Budapesten kívül leszámítva egy két helyet ennyi a fizetés, főleg, ha magyar cégről van szó.
Kiszamolo írt egy bejegyzést ahol szintén könyvelő aki 18 év tapasztalattal 150 ezer Ft nettót keresett. Szabadúszó lett és most 3-szor annyit keres kevesebb munkaórával.
Talán ideje neked is ugranod.
Szomorú, de ezt nem kellene elfogadnunk!!!
Tudom, mert közalkalmazásba tértem vissza; és havonta, negyedévente beszámoló + az éves, emellett arányosított áfa, normatíva, elemi költségvetés GBM-ért. Na ne! Millió kifizetetlen túlóra is ráadásul, mert a bírság jött volna, amit ha fizetnem kellett volna, akkor lehúzhattam volna a rolót... Otthagytam, pedig próbáltak emelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!