Érdemes úgy elvállalni egy állást, hogy a szerződés aláírásakor derül ki, hogy nem a meghirdetett, hanem alacsonyabb pozícióra vesznek fel?
Ahova felvettek, ott megnevezés (pl. Asszisztens, munkatárs) szerint vannak a fizetési sávok. Ezt egy olyan ismerősömtől tudom, aki ott dolgozik a bérszámfejtésen.
Sem az interjún, sem az értesítéskor, hogy felvettek, nem hangzott el, hogy alacsonyabb megnevezésű munkakörbe vennének fel, csak az, hogy két embert is keresnek ebbe a pozícióba. Pénteken, mikor voltam orvosi vizsgálaton, az azon lévő munkaköri megnevezésből, már az orvosnál vettem észre az " elírást". Ezzel egyrészt az a problémám, hogy nem szóltak róla, másrészt az, hogy így az alacsonyabb fizetési sávba kerülök, ami esetleges fizetésemelésnél is majd korlátozottabb emelést jelent.
Jövő héten megyek aláírni a szerződést, mindenképp rákérdezek, de nem tudom, hogy ilyen esetben, hogy már a kezdetektől átvernek -én ezt annak érzem- érdemes-e elvállalni egy állást?
Az okok, amikre esetleg gondolni tudok: A 3 év szakmai tapasztalatból csak 2,5-el rendelkezem, vagy túl alacsony fizetést kértem, bár ez utóbbit abszolút kicsinyeskedésnek érezném, ilyen esetben fizetést ajánlanak többet, nem pedig alacsonyabb munkakörbe tesznek. Bármelyik is, szerintem jelezniük kellett volna. Ilyen esetben vállalnátok?
Írtam nekik, elkértem a szerződés tervezetet, mert egyre kíváncsi vagyok mi áll benne.
Egy hónapja várnak rám, így nehéz lenne a másodikat felvenni a sorból, szerintem újra kellene hirdetniük az állást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!