Két héttel ezelőtt beígért fizetésemelés, de nincs új szerződés. Szóljak a főnöknek, vagy várjam meg, míg utalják a bért?
Két hete fizetésemelést ajánlottak, szeptember 1-től visszamenőleg. Lehet, hogy butaságot csináltam, de nem kérdeztem rá, hogy mikor írjuk alá a szerződésmódosítást, amivel azóta sem találkoztam. A bérszámfejtő sem úgy tűnik, mint aki tudna a fizetésemelésemről, mert az előző hónapban "elfelejtette" elszámolni a betegszabimat, amit ebben a hónapban akar korrigálni, ehhez küldött egy "tervezetet", hogy lássam mennyi lesz a fizetésem így, amiben a szeptemberi bért is ugyanannyinak vette, mint korábban.
Szerintetek szóljak a főnökömnek vagy várjam meg, amíg megérkezik a fizetés és csak akkor "reklamáljak"?
Én megvárnám, pár napról van szó. Esetleg ha már úgyis beszélsz a bérszámfejtővel, akkor nála rákérdezhetsz, valahogy úgy, hogy: "ha jól látom, akkor ezen még a módosítatlan fizetésem szerepelt, még nem lett ott átírva, vagy esetleg elakadt valahol az információ".
Ha azt mondja, hogy nem tud róla, akkor érdemes lehet főnöködnek felhozni, de onnan indíts, hogy a betegszabid miatt beszéltél a bérszámfejtővel és azon a papíron még a nem-emelt béred szerepel.
A beígért fizetésemelés az a nagy büdös semmivel egyenlő. Én is ígérhetek neked bármit.
Ha van szerződésmódosítás, az már jelent valamit.
Utolsó, a kérdés épp erre irányul. :) Pontosabban arra, hogy mivel csak ígérték, így mikor érdemes rákérdezni.
A többieknek köszönöm a választ, megvárom a fizetést, aztán ha kevés akkor szólok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!