Hogy jutnak el nagy fizetéshez ezek a kamudiplomások?
Én, mint fejlesztőmérnök, végigszenvedtem az egyetemet, vért izzadva szoptam a nagyon kemény tantárgyakkal, kemény évek alatt rengeteget fejlődtem és sok szakmai tudást szedtem össze, megkaptam a műszaki diplomát. Majd elmentem dolgozni, szereztem jó állást, ahol komoly feladatokat oldunk meg. És amit megfigyeltem, hogy akár az eddigi munkahelyeimen, akár máshonnan hallva, gyakran találkozok olyan illetőkkel, akik tipikusan valamilyen gazdasági diplomával rendelkeznek, de jól láthatóan kb semmihez nem értenek, semmi komoly tudásuk nincs, és nem is olyan kifejezetten okosak, mégis annyit, vagy többet keresnek, mint én. Amíg én spártai körülmények között végeztem el az egyetemet, rengeteg közösségi eseményről mondtam le, addig ezeknek laza gyaloglás volt a diplomáig, közben volt idejük bulizni. Aztán a munkahelyen amíg én komoly szellemi képességeket feszegető számításokat végzek, addig ők kávé mellett dokumentumokat készítenek, pénzügyi dolgokról döntenek, ilyen-olyan angol nevű pozícióban vannak (nem tudnak jobban angolul, mint pl én vagy más mérnökök), menedzserek, stb, nagyon elegánsan öltözködnek, előadásokat tartanak, azt gondolná az ember, hogy milyen komoly pozíció az, eközben nem értenek szinte semmihez, és amit csinálnak, azok nagy részét egy okos középiskolás is el tudná végezni. Ez így hogy van rendjén?
Most lehet jönni statisztikákkal, hogy műszaki végzettségűek átlagban magasabb fizetéssel helyezkednek el, illetve többen tudnak elhelyezkedni, ez mind igaz, ugyanakkor mégis a gazdasági és annál még kamubb diplomákat végző emberek egy része olyan állásokra tud kerülni bármiféle komolyabb tudás, megerőltetés nélkül, amit én egyszerűen nem értek. Hogy fordulhat ez elő?
"Aztán a munkahelyen amíg én komoly szellemi képességeket feszegető számításokat végzek"
Lehet, hogy ezek a számítások csak a te szellemi képességeidet feszegetik. A többiek megcsinálják pár perc alatt, aztán mennek kávézni. Valószínűleg az egyetemen sem véletlenül kellett vért izzadnod. Pár barátom a BME villamosmérnöki karán diplomázott, és bizony sokat buliztak az egyetemi évek során, nem szakadtak meg a tanulásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!