Ha egy cég semmit se ad karácsonyra de még egy marék szaloncukrot se az azt jelenti szarba se nézi a melósait?
Ha egy cégnél senki se kap egy fillért se karácsonyra se jutalom prémium bónusz semmi, de még egy marék szaloncukrot se-akkor ez azt jelenti a cég kutyába (se)nézi a melósait akik munkájukkal a cég életét jelentik?
Ráadásul ez eleve olyan hely ahol nagyon szarul fizetnek, így az itt melózóknak akár egy 10.000 ft-os utalvány is jól jönne.
Mert lehet ugatni anyagi helyzetről de azért valami csak beleférne. Oldják meg hogy férjen bele... a főnöknek a 6 milliós kocsi céges számlára belefért.
"Ha ajándékra, meg szeretetre vágysz"
Egyikre sem. Én egész másra vágyom. MEGBECSÜLÉSRE.
Hogy ne egy lábtörlő egy rongy egy szar egy semmi legyek IKSZ másik kollegámmal egyetemben.
MEGBECSÜLÉS.
Ha nem tudod mi az MTA Értelmező kéziszótár.
"gyikre sem. Én egész másra vágyom. MEGBECSÜLÉSRE.
Hogy ne egy lábtörlő egy rongy egy szar egy semmi legyek IKSZ másik kollegámmal egyetemben."
Most meg foglak lepni: Ez csak annak jár, aki értékes munkaerő. Te nyilvánvalóan nem vagy az, csak egy biorobot, aki bármikor cserélhető. Akkor meg minek kaparjon utánad a cég?
Amúgy az elmúlt 6 évben 3 nagy (ebből 2 piacvezető) multinál dolgoztam és soha sehol nem volt karácsonyi, húsvéti és szülinapi ajándék senkinek, MAXIMUM egy karácsonyi vacsora / buli oszt' kuss. Szóval nem értem hova ez a nagy sírás.
" Én egész másra vágyom. MEGBECSÜLÉSRE. "
A világ legnagyobb szerencsétlenje vagy, nemcsoda hogy szivatnak, rendkívül irritáló vagy eleve, hogy napi 5 kérdést írsz ki.
Ebben most egyetértek.
Nem gyári munkát végzek. Szerintem én vagyok a cégnél a leghasznosabb ember. Ezt abból is gondolom, hogy 2 év alatt egyedül én nem lettem lecserélve.
Ahhoz képest, hogy szenteste van a születésnapom, semmit nem kaptam. De még egy felköszöntést sem. Pedig nem olyan nagy cég ez, hogy ne tudnák mikor van a születésnapom. :D
34-es, csak nem egyéni vállalkozó/cég vagy? :-)
Vagy esetleg személyesen Jézushoz van szerencsém? :-)
Mindenesetre - mivel nem tudom, ki vagy, azért 24-én este nem tudlak beazonosítani - így most kívánok Boldog Születésnapot meg Boldog Karácsonyt.
34-es vagyok. :)
Szabadúszó webfejlesztő vagyok.
Utóbbira nem válaszolnék. :) Eljön az ideje ha meg kell tudnod. (Csak viccelek.)
De köszi előre is. :)
Egyetértek az előttem szólókkal: A munkahelyed nem a családod és nem is a barátod. Üzletet kötöttél vele, amikor aláírtad a munkaszerződésed.
Meg tudok őrülni, mikor valaki arra hivatkozva, hogy kevesli a fizetését, sz@r munkát végez, vagy egyáltalán nem dolgozik. Akkor le kell ülni a foglalkoztatóddal, és újragondolni a megállapodást. Ha nem jutsz vele dűlőre, akkor eltolod a biciklit. Ezen mit nem lehet érteni?
A béren kívüli egyéb juttatások "adható" kategóriák, nem pedig kötelezőek.
Én 1998-ban kaptam utoljára jutalmat, és soha nem volt béren kívüli juttatásban részem. De, ahogy előttem már valaki írta, én nem lettem elbocsátva. Ez pedig a "megbecsülés" jele, ha nem tudtad volna. Mi a jutalmazás ösztönző jellegét nem igen láttuk, mert csak sértődés volt belőle, ezt elkerülvén aztán annak is adtunk, aki annyira nem törte magát. Ez azt idézte elő, hogy senki nem törte magát, "úgyis mindenki kap" alapon. Tehát megszüntettük. A ledolgozott munkát megfizettük és kész.
Magam részéről ezt a sok béren kívüli, meg 13. havi, meg bónusz, meg kajajegy stb. dolgot soha nem vezettem volna be. Pontosan azért, mert ilyen feszültségeket szül, semmi mást.
Nálunk a jó munka "elismeréséért" béremelés járt, nem is kevés, de nagyon meg kellett érte dolgozni, és nem osztogattuk 5 percenként.
Előnye: Nem egyszeri, hanem "maradandó".
"A kérdező kommentje:
" arról nem beszélve, hogy tavaly is pont ugyanezt megkérdezted karácsony előtt. "
Bizonyám ! De bizony ám!! "
Oké, tavaly is megkérdezted, nem tetszik, hogy nem kaptál semmit. Odamentél, jelezted a főnökeidnek? Megkérted őket, hogy legalább egy szaloncukrot adjanak? Nem? Miért nem? Mert nem mersz/nem tudsz normális stílusban kérni? Ha saját magad nem állsz ki magadért, akkor itt miért lázongsz? Azzal nem fog megvátozni a helyzet - de ezt már elmondtuk.
És ha tavaly sem adtak és ez nem tetszik, akkor miért nem változtattál rajta? Még mindig itt dolgozol? Miért? Azzal, hogy nem változtatsz, elfogadtad ezt a helyzetet.
Ha azt az energiát, amit itt a hőzöngésbe ölsz, tanulásra fordítottad volna - akár csak az interneten - már rég máshol dolgozhatnál.
Nem Te így érzed jól magad, ilyen szerencsétlenül (vagy kamu az egész)
Más nem fog tudni változtatni a helyzeteden, CSAK TE MAGAD!! Neked kell lépni.
Legyél egyéni vállalkozó és akkor majd megbecsülheted saját magadat, kaphatsz magadtól karácsonyi ajándékot, stb :-) ha meg nem jut, mert nincs elég nyereség, akkor legalább meglátod, miért nem ad minden cég szaloncukrot a dolgozóinak :-)
"az itt melózóknak akár egy 10.000 ft-os utalvány is jól jönne. "
Nem, ahogy ismerlek, Neked az sem lenne jó, nem lenne elég, mert akkor meg azon hőzöngenél, hogy a főnök 6 milliós kocsival jár és hogy képzeli, hogy 10 ezer ft-al kiszúrja a dolgozók szemét?
Hát figyelj, nem kötelező adni nekik, de az tény, hogy jólesik.
Viszont az is gáz, amikor olyan ajándékot adnak, ami szinte nem is ajándék, mondjuk egy boltban dolgozol és az ő boltjukba szóló kupont kapsz... Az milyen pofátlanság már. :D
Nekünk a cégnél repiajándékokat adtak: céglogóval ellátott képeslap, toll, hűtőmágnes. Hát nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek. A fene akar munkaidőn kívül a cégre gondolni. Most rakjam fel a hűtőmágnest a hűtőmre és nézegessem, hogy de jó én itt dolgozok ennél a kaki cégnél...? Jó, oké, legalább a tollnak van valami haszna, azt legalább használom, amíg kifogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!