Szerintetek megérdemlik az informatikusok/programozók azt az irdatlan mennyiségű pénzt amit keresnek?
"Nyilván az ilyen betanított földes munkák azért fizetnek keveset, mert bárki meg tudja csinálni, és pár éven belül az automatizáció leváltja ezeket a tudástalan embereket úgyis.."
Igen,bárki megtudná csinálni a földes munkákat csak ugyebár büdös a kemény fizikai meló.A másik dolog pedig az hogy a számítógépeket nem lehet megenni,kíváncsi vagyok mitévő lennél ha senki se művelné a földeket és saját magadnak kéne előteremteni a szükséges élelmiszereket
Nem értem miért kell lenézni ezeket a "tudástalan" embereket.Az informatika is fontos de szerintem például a mezőgazdaság fontosabb.Nem hiszem hogy programozással meg lehet tömni az emberek hasát,attól senki se lakik jól
"Az informatika is fontos de szerintem például a mezőgazdaság fontosabb.Nem hiszem hogy programozással meg lehet tömni az emberek hasát,attól senki se lakik jól"
Miért szerinted gépeket/robotokat nem lehet gyártani/programozni, amik elvégzik a földművelést? Vagy szerinted még mindig Pista bácsi kapálja fel az egész ültetvényt, ő palántáz, ő locsol, és ő szüretel a végén. Már mostis nagyrészt gépesítve van az egész.
#9 vagyok. Tetszik, hogy mindenkinek lejött a mondanivalóm lényege. Viszont a fején találhattam a szöget, ha mindenkinek csak a megfogalmazásomhoz van hozzáfűznivalója, a tartalomhoz nem. :)
Különben ti azt mondjátok, rengeteget tanultatok - ugye megvan, hogy az orvosok még ennél is többet? Ha már felelősségről beszélünk: van-e vajon olyan munkakör, amely nagyobb felelősséggel jár, mint az említett buszvezetőké (és kihagytam az előbb, de a mozdonyvezetők dettó ugyanúgy idetartoznak)? Mármint igen, van, miniszterelnöknek hívják azt a tisztséget, de őt most hagyjuk ki szerintem a buliból.
Illetve köszi, de nem vagyok irigy a fizutokra. Pont leszarom, hogy ki mennyit keres, sosem voltam a pénzbe így belebolondulva. Csupán elképeszt és felháborít a(z itteni) programozók belülről fakadó messiástudata.
"Nem hiszem hogy programozással meg lehet tömni az emberek hasát"
De. Ennyi emberét pedig csak azzal lehet. A kombány, ami a kenyeredhez betakarítja a búzát már a tervezőasztalra sem kerülhetne fel IT nélkül, mert az is digitális. Ahogy az egész gyártás, logisztika és maga a kombány is. Az európai civilizált élet nem létezik IT nélkül, nincs olyan szegmens, amit ne szőne át a vízhálózattól az orvosláson át a rendvédelemig.
Senki nem nézi le Pista bácsit, amiért a két kezével gyomlál a mezőn, de attól, hogy feleslegesen sokat erőlködsz, a munkád nem lesz értékesebb.
" Nekem fejlesztőként cafeteriaval együtt nettó 280e."
Elég szomorú, hogy ennyiért elvállaltad.
Ismerősöm 8-általánossal keres itthon nettó 300 ezret egy C-s jogsival rendelkezik csak, kap egy csomó egyéb juttatást is, és nem kell neki külföldre fuvaroznia + van 13 havi fizuja is. Mondjuk neki jó helye van, de ezért ez a nettó 280 ezer ez semmi egy fejlesztőnek.
Senki nem nézi Pista bácsit,de a munkája automatizálható,tehát egy programnak köszönheted,hogy eszel ha úgy vesszük.
,,Ha már felelősségről beszélünk: van-e vajon olyan munkakör, amely nagyobb felelősséggel jár, mint az említett buszvezetőké (és kihagytam az előbb, de a mozdonyvezetők dettó ugyanúgy idetartoznak)? Mármint igen, van, miniszterelnöknek hívják azt a tisztséget, de őt most hagyjuk ki szerintem a buliból."
Buszvezetőt is már automatizálni fogják,plusz akkora szakértelem nem kell hozzá mert bárki lehet buszvezető elllenben egy Java Architect például nem igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!