Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek megérdemlik az...

Szerintetek megérdemlik az informatikusok/programozók azt az irdatlan mennyiségű pénzt amit keresnek?

Figyelt kérdés
Közel nem az ő munkájuk a legfontosabb a társadalom számára szerintem.

2017. dec. 6. 19:12
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
55%

"Nyilván az ilyen betanított földes munkák azért fizetnek keveset, mert bárki meg tudja csinálni, és pár éven belül az automatizáció leváltja ezeket a tudástalan embereket úgyis.."

Igen,bárki megtudná csinálni a földes munkákat csak ugyebár büdös a kemény fizikai meló.A másik dolog pedig az hogy a számítógépeket nem lehet megenni,kíváncsi vagyok mitévő lennél ha senki se művelné a földeket és saját magadnak kéne előteremteni a szükséges élelmiszereket

Nem értem miért kell lenézni ezeket a "tudástalan" embereket.Az informatika is fontos de szerintem például a mezőgazdaság fontosabb.Nem hiszem hogy programozással meg lehet tömni az emberek hasát,attól senki se lakik jól

2017. dec. 7. 21:22
 32/43 A kérdező kommentje:
31: nyugodtan kérdezz ki, vagy bizonyosodni meg róla hogy fejlesztő vagyok. Tudom hogy fárasztó és kibszott nehéz. És sok munka van ebben. Én is .ost megyek haza mert hotfix kellett. Van ilyen. Nekünk is van hogy 12 orazunk de másnap szellemileg toppon kell lenni. Szándékos írtam provokativan a kerdest, nem a fejlesztőktől sajnálom a pént hanem másokat, pl ápolók hogy csak annyit keresnek. És arra voltam kivancsi, hogy a többi kolléga hogy gondolja ezt.
2017. dec. 7. 22:05
 33/43 anonim ***** válasza:
80%

"Az informatika is fontos de szerintem például a mezőgazdaság fontosabb.Nem hiszem hogy programozással meg lehet tömni az emberek hasát,attól senki se lakik jól"

Miért szerinted gépeket/robotokat nem lehet gyártani/programozni, amik elvégzik a földművelést? Vagy szerinted még mindig Pista bácsi kapálja fel az egész ültetvényt, ő palántáz, ő locsol, és ő szüretel a végén. Már mostis nagyrészt gépesítve van az egész.

2017. dec. 7. 22:06
 34/43 anonim ***** válasza:
39%

#9 vagyok. Tetszik, hogy mindenkinek lejött a mondanivalóm lényege. Viszont a fején találhattam a szöget, ha mindenkinek csak a megfogalmazásomhoz van hozzáfűznivalója, a tartalomhoz nem. :)

Különben ti azt mondjátok, rengeteget tanultatok - ugye megvan, hogy az orvosok még ennél is többet? Ha már felelősségről beszélünk: van-e vajon olyan munkakör, amely nagyobb felelősséggel jár, mint az említett buszvezetőké (és kihagytam az előbb, de a mozdonyvezetők dettó ugyanúgy idetartoznak)? Mármint igen, van, miniszterelnöknek hívják azt a tisztséget, de őt most hagyjuk ki szerintem a buliból.

Illetve köszi, de nem vagyok irigy a fizutokra. Pont leszarom, hogy ki mennyit keres, sosem voltam a pénzbe így belebolondulva. Csupán elképeszt és felháborít a(z itteni) programozók belülről fakadó messiástudata.

2017. dec. 7. 22:34
 35/43 anonim ***** válasza:
81%

"Nem hiszem hogy programozással meg lehet tömni az emberek hasát"

De. Ennyi emberét pedig csak azzal lehet. A kombány, ami a kenyeredhez betakarítja a búzát már a tervezőasztalra sem kerülhetne fel IT nélkül, mert az is digitális. Ahogy az egész gyártás, logisztika és maga a kombány is. Az európai civilizált élet nem létezik IT nélkül, nincs olyan szegmens, amit ne szőne át a vízhálózattól az orvosláson át a rendvédelemig.

Senki nem nézi le Pista bácsit, amiért a két kezével gyomlál a mezőn, de attól, hogy feleslegesen sokat erőlködsz, a munkád nem lesz értékesebb.

2017. dec. 7. 23:19
 36/43 anonim ***** válasza:
51%
Mert nélkülünk nem létezne ez az oldal meg az internet sem, hogy megkérdezhesd a kommunista provokáció kérdésedet. Miért az zavar, hogy én sokat keresek, miért nem az, hogy van, aki keveset?
2017. dec. 7. 23:24
 37/43 anonim ***** válasza:
60%
@28: A duplája még odébb van, nyilván ehhez hozzájárul, hogy bölcsészként végeztem (ez érdekelt és isten igazából ez érdekel most is, csak a realitások miatt a szabadidőmre korlátoztam), így az elején be kellett dolgoznom magam call centeres kulimunkával, aztán rájöttek, hogy megy ennél jelentősen több is. Amúgy nem is annyira tudás, sokkal inkább megfelelő gondolkodásmód, elemzőkészség meg józan ész kell ezekhez.
2017. dec. 8. 00:18
 38/43 anonim ***** válasza:
60%

" Nekem fejlesztőként cafeteriaval együtt nettó 280e."

Elég szomorú, hogy ennyiért elvállaltad.

Ismerősöm 8-általánossal keres itthon nettó 300 ezret egy C-s jogsival rendelkezik csak, kap egy csomó egyéb juttatást is, és nem kell neki külföldre fuvaroznia + van 13 havi fizuja is. Mondjuk neki jó helye van, de ezért ez a nettó 280 ezer ez semmi egy fejlesztőnek.

2017. dec. 8. 15:08
 39/43 anonim ***** válasza:
77%

Senki nem nézi Pista bácsit,de a munkája automatizálható,tehát egy programnak köszönheted,hogy eszel ha úgy vesszük.

,,Ha már felelősségről beszélünk: van-e vajon olyan munkakör, amely nagyobb felelősséggel jár, mint az említett buszvezetőké (és kihagytam az előbb, de a mozdonyvezetők dettó ugyanúgy idetartoznak)? Mármint igen, van, miniszterelnöknek hívják azt a tisztséget, de őt most hagyjuk ki szerintem a buliból."

Buszvezetőt is már automatizálni fogják,plusz akkora szakértelem nem kell hozzá mert bárki lehet buszvezető elllenben egy Java Architect például nem igazán.

2017. dec. 8. 18:14
 40/43 anonim ***** válasza:
60%
Mozdonyvezetők pont, hogy nagyon jól keresnek, legalábbis magáncégeknél. Az állami szféra megint más kérdés.
2017. dec. 8. 21:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!