Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek megérdemlik az...

Szerintetek megérdemlik az informatikusok/programozók azt az irdatlan mennyiségű pénzt amit keresnek?

Figyelt kérdés
Közel nem az ő munkájuk a legfontosabb a társadalom számára szerintem.

2017. dec. 6. 19:12
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
25%
Ha mindenki lehúz 8 órát, akinek jut, akkor mi a probléma? Az egyik embernek minek legyen jóval több, mint a másiknak? Minden ember egyenlő, ha az egyiknek jár, hogy minden évben pl el tud menni egy teljes hétre nyaralni, akkor jár a másiknak is; ha ez egyik meg tudja engedni magának, hogy szép ruhákban járjon, amikben jól érzi a magát, akkor a másiknak miért ne legyen, miért ne lehessen; miért ne lehessen rá lehetősége? Neki az miért van tiltva, amikor ő is ugyanúgy lehúzta a 8 órát? Valaki egyszer mondott egy olyat, hogy az nem szabadság, amikor bármit megtehetsz Amíg a pénztárcád engedi.
2017. dec. 7. 13:16
 22/43 anonim ***** válasza:
70%

De ár érték arányban nem egyenlő értsd meg.

Egy fejlesztő munkája 100 milliók sőt milliárdokat hozhat igen jól olvastad.

Plusz a felelősség a nyakunkon sokkal több,naprakész tudás kell,állandóan tanulni,szabadidőnket beáldozva,nyelveket kell tárgyalási szinten nyomni,soft skillekben otthon lenni,rengeteg mindennek egybe kell lenni.

Akkor most én is pattogjak,hogy a Managing Directornak céges X5-öse zsírúj van? Most kap másik verdát.

Persze,hogy neki jár majd ha eljutok oda akkor majd én kapok,megdolgozott ő azért.

Nem a 8 óra számít,hanem a felelősség,mennyi skillnek kell egyben lenni,a piac diktál,ehhez te vagy alkalmazkodsz vagy nem.

2017. dec. 7. 13:20
 23/43 anonim ***** válasza:
79%

"Ha mindenki lehúz 8 órát, akinek jut, akkor mi a probléma? Az egyik embernek minek legyen jóval több, mint a másiknak?"

Ezt a demagóg hülyeséget. Senkit nem érdekel, hogy hány órát húzol le. Az számít, mit állítasz elő, milyen szolgáltatást nyújtasz. Ha én négy óra alattmegcsinálom, amihez neked 8 kell, miért kellene ugyanannyit kapnunk?

Hiába pusztulsz bele a munkába, ha az abból áll, hogy egy nagy követ cipelsz körbe az udvarban egész nap. Senkit nem viszelelőrébb és mások sem fognak téged.

2017. dec. 7. 13:24
 24/43 anonim ***** válasza:
65%

24-es jól írja,ez nem kommunizmus ez a kapitalizmus,ehhez kell alkalmazkodni,de jó is,régen pont ezek a demagóg emberek ugyanannyit kaptak mint azok akik a belüket kitaposták miközben a sok semmirekelő meg állt és nézett.

Pont erre való a kapitalizmus.

Értékteremtő munka kell,piacképes szakma.

2017. dec. 7. 13:28
 25/43 anonim ***** válasza:
70%

22-es te aztán igazán ostoba vagy. Már miért lenne minden ember egyenlő? Ennyi erővel, a börtönben rohadó gyilkosokkal egyenlő vagy, szóval téged is bezárnak. Használd már kicsit az agyad, ha van olyan...

Hadd ne legyek már az utcán ordibáló csöves alkoholistával egyenlő, aki nem képes tenni az életéért, hogy jobb legyen. Hadd ne legyek már egyenlő a gyári munkással, aki mindenért irigykedik, és mindent elvár, de tanulni/tenni nem képes azért, hogy ő is fejlődjön. Minden ember a saját életéért felelős. Kicsit összekevered azt, hogy minden embernek ugyanannyi joga van, azzal, hogy minden ember egyenlő.

Ha több pénzt akarsz, vagy jobban fizető szakmát, tanuld azt. A jogod megvan hozzá.

UI.: Köszi 21-es :D

2017. dec. 7. 13:43
 26/43 anonim ***** válasza:
73%
Nem társadalmi hasznosság alapján áraz a piac. Az tény, hogy a teljes magyar közszféra béreit át kellene nézni és legalább duplázni egyet, de ettől még egy informatikusnak sem kellene kevesebbet kapnia. Az én munkám társadalmi szempontból aligha nevezhető hasznosnak, de csak idén euró százezreket mentettem a cégnek néhány folyamat helyrekalapálásával, meg helyben tartottam egy 20 fős csapatot egy csomót spórolva ezen a toborzáson, így hajlandóak nekem kifizetni azt a fél millát meg a bónuszokat.
2017. dec. 7. 14:20
 27/43 anonim ***** válasza:
56%

De piac szempontjából hasznos plusz ha te nem vagy utolsó euró százezreket is bukhat a cég sőt tovább megyek lehet csődbe is ment volna,vagy hatalmasat veszít a piacon.

Tehát még a te fizud alacsony is ahhoz képest inkább duplája járna,mert nem kevés tudás is kell oda ami ritka.

2017. dec. 7. 14:22
 28/43 anonim ***** válasza:
72%
Lehet de ők olyant készítenek, amiért a megrendelő sokat fizet...Mindez mellett pl. 100 emberből kevesebb alkalmas rá, mint pl. egy "sima" gyári munkára... Míg az utobbinál mondjuk 80 tudná csinálni(a maradék 20 mondjuk rokkant), a programozást viszont lehet, hogy 100-ból csak 2...
2017. dec. 7. 15:30
 29/43 anonim ***** válasza:
81%

1. Mi alapján döntöd el hogy ki mennyi fizetést érdemel?

2. Miért lenne irdatlan mennyiségű amit keresnek?

3. Mi számít társadalmilag fontos munkának?

2017. dec. 7. 17:45
 30/43 anonim ***** válasza:
60%
Amúgy hagyjátok rá, úgy kamu a kérdező ahogy van. Ha ő maga is fejlesztő lenne akkor nem azon siránkozna hogy mások keveset keresnek.
2017. dec. 7. 17:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.