Állásinterjú előtti lekezelő, pökhendi levélről kinek mi a véleménye?
Üdv!
A napokban adtam be az Önéletrajzom egy nagyobb városban található étterembe.
Fölvettem a kapcsolatot az egyik ügyintéző kollégával és ő kérte tőlem a bejelentéshez szükséges adatokat.
Ezt másnapra sem küldtem el neki és ő másnap már délután 1 órakor küldte a sértődött E-mailjét,
Ez állt a levélben:
"Szia,
Na az ilyen jellegű e-mailek már nem érdekelnek… :)
kössssz"
Valószínűsítem, hogy mivel nem ugrottam egyből az adatok elküldésére ment a gyerekes sértődés, ami azért egy felnőtt embertől már igen nagy szégyen.
Az embernek közbejöhetett bármi olyan, ami miatt nem tudta elküldeni az adatokat. Másnap ezt olvasva arra jutottam, hogy inkább hagyom az egészet, ezen stílus után.
Ezen éttermet, mint sok másikat sokszor látom a neten a hirdetést feladók között. Egyébként egy nevetséges bért ajánló étterem volt, ráadásul napi 14-15 óra munkát vártak volna el.
Erről kinek mi a véleménye?
Azt hiszem ez egy remek iskolapéldája, hogy mennyire nem vagy képes megérteni a másik álláspontját.
Azt, hogyha intézkednek az irányodban akkor neked is kellene. Ha megbeszélitek, hogy aznap küldöd az adatokat akkor aznap kellene küldened az adatokat.
Persze, közbejöhet valami, de akkor azt jelezni kell hogy közbejött.
Képzeld el, hogy a próbanapodra kell szerezniük egy embert, aki betanít (egyébként aznap lehet, hogy nem dolgozna), kell fizetniük azt az ember, meg még téged is úgy, hogy nem is nagyon végeztek értéket. Te meg még arra sem vagy képes, hogy a megbeszéltek alapján átküldj egy emailt az adataiddal (amire azért lenne szükség, hogy korrekt módon be tudjanak jelenteni már aznapra).
Majd miután nem tetszik az email (ami elismerem tényleg sértődöttnek és kicsit gyerekesnek tűnt, viszont az is tény, hogy joga és lehetősége is volt hozzá), akkor idejössz és elkezdesz rosszakat írni a cégről (pl nevetségesen kevés bért ajánlottak - és habár munkakört nem is írtál, 16ezer Ft egy napra szerintem annyira azért nem kevés, ennél kevesebbért is lehet embert találni).
Abban igaza volt az egyik kommentelőnek, hogy valószínűleg olyat keresnek, akinek kell a meló és nem lépne le hamar, és tény, hogy te elég hamar kiestél a rostán.
Egyébként én a Manager hölggyel beszéltem telefonon és ő küldte el azokat az adatokat mailben amiket kér.
Ő hétfőn este küldött nekem E-mailt, amiben leírta, hogy legkésőbb csütörtök estig küldjem el mailben az adatokat.
Ma, azaz szerda reggel, már arra lettem figyelmes, hogy nem is ő, hanem a kedves chef kedden délben küldte nekem a levelet.
"Szia,
kössssz
aláírás"
Ezek után szerintem ássák is el magukat. :)
Legközelebb ha ilyen történik velem, előre közlöm, hogy nem fogok előre adatot küldeni.
Vagy személyesen, kigyűjtva átadom, bediktálom, vagy sehogy. Ilyen nevetséges bérért, pedig el sem vállalum a munkát, főleg ennyi munkaidővel. Tanultam az esetből.
"Azt hiszem ez egy remek iskolapéldája, hogy mennyire nem vagy képes megérteni a másik álláspontját.
Azt, hogyha intézkednek az irányodban akkor neked is kellene. Ha megbeszélitek, hogy aznap küldöd az adatokat akkor aznap kellene küldened az adatokat.
Persze, közbejöhet valami, de akkor azt jelezni kell hogy közbejött.
Képzeld el, hogy a próbanapodra kell szerezniük egy embert, aki betanít (egyébként aznap lehet, hogy nem dolgozna), kell fizetniük azt az ember, meg még téged is úgy, hogy nem is nagyon végeztek értéket. Te meg még arra sem vagy képes, hogy a megbeszéltek alapján átküldj egy emailt az adataiddal (amire azért lenne szükség, hogy korrekt módon be tudjanak jelenteni már aznapra).
Majd miután nem tetszik az email (ami elismerem tényleg sértődöttnek és kicsit gyerekesnek tűnt, viszont az is tény, hogy joga és lehetősége is volt hozzá), akkor idejössz és elkezdesz rosszakat írni a cégről (pl nevetségesen kevés bért ajánlottak - és habár munkakört nem is írtál, 16ezer Ft egy napra szerintem annyira azért nem kevés, ennél kevesebbért is lehet embert találni).
Abban igaza volt az egyik kommentelőnek, hogy valószínűleg olyat keresnek, akinek kell a meló és nem lépne le hamar, és tény, hogy te elég hamar kiestél a rostán."
Ezen írásoddal annyi a baj, hogy mi nem egyeztünk meg abban, hogy még aznap elküldöm neki az adatokat. Sőt. Még ő mondta a telefonban, hogy ráér. E-mailben is ízt írta, hogy csütörtök estig ráér.
Erre kedden, egy másik mail címről a chef, bemutatkozva, gúnyosan, lekezelően az általam linkelt pár soros kis monológot küldte.
Szerintem ezek után mindenkinek kifordulna a gyomra az ilyen helyektől.
Ez a lényeg az egészben.
Nem volt kitétel, hogy gyorsan küldjem el az adatokat.
Csütörtökig ráért volna.
Az az órabér, nem nevetséges, hanem felháborító.
Szerintem Pesten egy 1000-1100 Ft-os órabér, bár szakmától függően, de nagyon kevés. Főleg annyi munkaidőre. Napi 15 órára, nem kezdőként. Ennyit helyben is megkapok.
Ami a legfurcsább volt benne, hogy a kedves chef úr a kedves Manager hölgy levelére válaszolt.
Ugye adott volt egy levél, amiben a hölgy kérte tőlem az adatokat, amiket felsorolt és megadta a címet, hová kell mennm. Ezt küldte nekem.
Másnap ugyanezt a levelet kaptam meg+ kibővítve a chef írásával, mint egy válasz rá.
""Szia,
kössssz
aláírás" "
Ha létezne levélbomba a nyasgem felirattal simán kapnának tőlem egyet. :)
Gusztustalan milyen helyek, emberek vannak.
Nem véletlenül keresgélnek legaláb fél éve.
Láttam régebben olyan hirdetést is, amiben nagyjából ez állt: Dolgozz és kapod a lét és nem baszogatunk.
Sokan azt hiszik, hogy a munkaerőhiány azt jelenti, hogy minden megbízhatatlan, felelőtlen, alkalmatlan idiótát fel kéne venni dolgozni, mert "úgysincs más". De gondolj már bele: tegyük fel, hogy szükséged lenne egy takarítóra otthon. Folyton kupi van, nincs se időd, se kedved takarítani, és megengedheted magadnak, hogy fizess erre valakit. Feladsz egy hirdetést, amire nem jelentkezik senki fél évig, majd egyszercsak jön valaki hatalmas arccal, az eredetileg erre szánt összeg kétszeresét kéri, még csak nem is akkor jön, amikor megbeszélitek, és fel sem takarít rendesen. Az ilyen ember többet árt, mint használ, nem? Semmit értelme felvenni még akkor sem, ha nincs más a helyére. Na most képzeld el, ahogy ugyanez az ember jön puffogni gyakorira, hogy micsoda dolog, hogy kirúgták, el kéne gondolkoznia a munkáltatóknak a hozzáállásukon, mi ez a pökhendi hangvétel.
Lehet, hogy te még nem bizonyultál olyan megbízhatatlannak, mint az előbbi példa elképzelt takarítója, de az, hogy nem válaszolsz egy levélre ebbe az irányba mutat.
" Sokan azt hiszik, hogy a munkaerőhiány azt jelenti, hogy minden megbízhatatlan, felelőtlen, alkalmatlan idiótát fel kéne venni dolgozni, mert "úgysincs más". De gondolj már bele: tegyük fel, hogy szükséged lenne egy takarítóra otthon. Folyton kupi van, nincs se időd, se kedved takarítani, és megengedheted magadnak, hogy fizess erre valakit. Feladsz egy hirdetést, amire nem jelentkezik senki fél évig, majd egyszercsak jön valaki hatalmas arccal, az eredetileg erre szánt összeg kétszeresét kéri, még csak nem is akkor jön, amikor megbeszélitek, és fel sem takarít rendesen. Az ilyen ember többet árt, mint használ, nem? Semmit értelme felvenni még akkor sem, ha nincs más a helyére. Na most képzeld el, ahogy ugyanez az ember jön puffogni gyakorira, hogy micsoda dolog, hogy kirúgták, el kéne gondolkoznia a munkáltatóknak a hozzáállásukon, mi ez a pökhendi hangvétel.
Lehet, hogy te még nem bizonyultál olyan megbízhatatlannak, mint az előbbi példa elképzelt takarítója, de az, hogy nem válaszolsz egy levélre ebbe az irányba mutat."
Ha valaki fél évig arra vár, hogy valaki kitakarítson helyette, akkor ha egy kis esze van, annyi idő alatt megtehette volna, ha ő van annyira felelősségteljes, megbízható, alkalmas arra.
" majd egyszercsak jön valaki hatalmas arccal, az eredetileg erre szánt összeg kétszeresét kéri, még csak nem is akkor jön, amikor megbeszélitek, és fel sem takarít rendesen."
Kijavítalak picit, mert nem fedi a valóságot.
Majd egyszercsak érdeklődik valaki, normális hangnemben, az erre szánt összeget kéri, de azt is sokallják, Nem csak egy kis takarításról van szó, hanem egy 15 órás túlhajszolásról. Még föl sem vették, be sem hívták, de már megy a cikizés levélben.
Nem tudom ki vagy, milyen érdekeket képviselsz itt, de hidd el normális munkaerőt, nem fogsz találni normális hozzáállás, hangnem nélkül. Nem voltam se nagyképű, se semmilyen. Van egy bizonyos etikett, emberi hangnem, komolyság, amit ha valaki nem üt meg, felőlem bármennyi pénzt ajánl, elhúzhat a fenébe!
Vannak rossz szakmberek, vannak komolytalan emberek, de ha egy hely a legnegatívabb példák, tapasztalatok alapján ítél meg minden új jelentkezőt, akkor a köpködésen, cseszegetésen kívül más nem fog neki jutni és nem biztos, hogy egy ilyen közegben kell dolgoznia.
Esetemben nem nekm mondtak fel, hanem én nem vállalom a munkát. Ez fáj a legjobban a munkaadóknak. Mikor rájössz, hogy egy hely átlagon aluli és idő előtt továbblépsz, ahogy sokan mások is megtették már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!